światła na ramie
światła na ramie
Dzień Dobry. Witam wszystkich , to jest mój pierwszy post. Tak jak wielu z Was zacząłem remont Niewiadówki. Kupiłem n126 z 1984 roku. Zdjąłem pudło z ramy , zdemontowałem wszystko ze środka i z zewnątrz ... Zostało bardzo dużo otworów i tu moje pytanie czy całe oświetlenie zewnętrzne, tablicę rejestracyjną mogę przenieść na ramę przyczepy ? Czy ktoś z Was może tak zrobił ? Czy są przepisy które mówią że te rzeczy muszą być na pudle ?
Re: światła na ramie
Post usuniety
Ostatnio zmieniony czwartek, 28 lut 2013, 22:07 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękuję za opinię, chciałem dodać że te światła miałyby być na tym ostatnim poziomym kształtowniku a nie pod nim ... bo to rzeczywiście by było trochę niemądre. A odnośnie przepisów jaka jest minimalna wysokość i rozstaw świateł ?
Post usuniety
Ostatnio zmieniony czwartek, 28 lut 2013, 22:06 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Ta modernizacja jest całkowicie bez sensu - nie raz zarysowałem tyłem po drodze (zwłaszcza podczas stromego podjazdu). Wydłużając tylną belkę też zmniejszamy ewentualny prześwit. Może tak się zdarzyć że odepniesz przyczepkę z haka i zapomnisz opuścić tylne podpory, wtedy po wejściu do budki twoje lampy powiedzą pa pa. Jak chcesz to możesz pokombinować z profilami i upchnąć tam te oświetlenie - ktoś to robił i na stronie fanklubu to są fotki.
Dziękuję, czekam na dalsze opinie. Może ktoś z Was natknął się na tą przeróbkę o której pisał BIGL. Jeżeli tak to proszę o linka lub fotki.
Im niżej światła zamontowane, tym pojazd gorzej widoczny. Nie chodzi o przepisy dotyczące montażu, ale jest takie powiedzenie: widzę i jestem widziany.

KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
pit1002 pisze:proszę o linka
http://www.stacja.com.pl/prawo/2003/0262/0262_6.htm
IMO chowanie świateł pod przyczepkę jest pozbawione sensu - nie będziesz widoczny
Dziękuję za odpowiedzi. Macie rację lepiej być widocznym ...