eloziomwaw pisze:W nowych Enkach jest coś w stylu blendy nad drzwiami aby woda nie płynęła po drzwiach. Jak tego szukać w necie ?
Chyba chodziło o coś takiego:
https://www.gomarket.com.pl/p,uszczelka ... 11891.html
eloziomwaw pisze:W nowych Enkach jest coś w stylu blendy nad drzwiami aby woda nie płynęła po drzwiach. Jak tego szukać w necie ?
tantalos pisze:eloziomwaw pisze:W nowych Enkach jest coś w stylu blendy nad drzwiami aby woda nie płynęła po drzwiach. Jak tego szukać w necie ?
Chyba chodziło o coś takiego:
https://www.gomarket.com.pl/p,uszczelka ... 11891.html
eloziomwaw pisze:Ok. to lampa, myślałem że owiewka żeby się woda nie lala po drzwiach. Dzięki
tomcat pisze:Te elementy powinny być raczej zalaminowane- patrz klocek do którego jest przykręcona podpórka.
Pomyśl też o zabudowie tylnej ściany bo mocno tamtędy leje się woda.
Chyba, że pospieszyłem się z komentarzem, a planujesz to zrobić
eloziomwaw pisze:tomcat pisze:Te elementy powinny być raczej zalaminowane- patrz klocek do którego jest przykręcona podpórka.
Wiem że powinno być zlaminowane, oryginalne klocki zgniły i odpadły razem z laminatem, na razie robię tylko na mamuta, zobaczymy jak będzie trzymać, obciążeń to jakoś wielkich nie przenosi, listwa w klapie pod zawiasy nie była zlaminowana... zamknięta klapa leży na dolnej części więc może nie odpadnie. Plecy narazie zostają, zrobię podłogę żeby pozaslaniać otwory bo nie będzie w skrzyni gazu itp. nowe zawiasy i odmalowałem wszystkie metalowe elementy.
z1c00 pisze:eloziomwaw pisze:tomcat pisze:Te elementy powinny być raczej zalaminowane- patrz klocek do którego jest przykręcona podpórka.
Wiem że powinno być zlaminowane, oryginalne klocki zgniły i odpadły razem z laminatem, na razie robię tylko na mamuta, zobaczymy jak będzie trzymać, obciążeń to jakoś wielkich nie przenosi, listwa w klapie pod zawiasy nie była zlaminowana... zamknięta klapa leży na dolnej części więc może nie odpadnie. Plecy narazie zostają, zrobię podłogę żeby pozaslaniać otwory bo nie będzie w skrzyni gazu itp. nowe zawiasy i odmalowałem wszystkie metalowe elementy.
To gdzie zamierzasz trzymać butle? W środku? Mocno się nad tym zastanów.
eloziomwaw pisze:Butla 2 kg w środku. Gotowanie będzie sporadyczne, istnieje nawet mała szansa, że nie będzie kuchenki gazowej w środku. Robię minimalistycznie, bez solarów i rozbudowanej instalacji elektrycznej czy hydraulicznej, 12V z aku, przetwornica i prostownik, 2/3 punkty 230V, butla 2 kg, parę litrów czystej wody i spust pod przyczepę, bez zbiornika na brudną.
eloziomwaw pisze:... parę litrów czystej wody i spust pod przyczepę, bez zbiornika na brudną.
eloziomwaw pisze:z1c00 pisze:eloziomwaw pisze:tomcat pisze:Te elementy powinny być raczej zalaminowane- patrz klocek do którego jest przykręcona podpórka.
Butla 2 kg w środku. Gotowanie będzie sporadyczne, istnieje nawet mała szansa, że nie będzie kuchenki gazowej w środku. Robię minimalistycznie, bez solarów i rozbudowanej instalacji elektrycznej czy hydraulicznej, 12V z aku, przetwornica i prostownik, 2/3 punkty 230V, butla 2 kg, parę litrów czystej wody i spust pod przyczepę, bez zbiornika na brudną.
z1c00 pisze:eloziomwaw pisze:z1c00 pisze:eloziomwaw pisze:tomcat pisze:Te elementy powinny być raczej zalaminowane- patrz klocek do którego jest przykręcona podpórka.
Butla 2 kg w środku. Gotowanie będzie sporadyczne, istnieje nawet mała szansa, że nie będzie kuchenki gazowej w środku. Robię minimalistycznie, bez solarów i rozbudowanej instalacji elektrycznej czy hydraulicznej, 12V z aku, przetwornica i prostownik, 2/3 punkty 230V, butla 2 kg, parę litrów czystej wody i spust pod przyczepę, bez zbiornika na brudną.
To jak już skończysz remont i będziesz przyjeżdżać na zloty to proszę, ustawiaj się jak najdalej od zlotu ( Tak dla naszego bezpieczeństwa, zważywszy na tą butle w przyczepie ) a reszta jak najbardziej spoko
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości