W takiej sytuacji w pozostałych bakistach wypadałoby zastosować też jakąś cyrkulację powietrzareflexes pisze:... Rury mają grzać bakisty żeby wyrównać temperaturę i żeby materace się nie pociły.
Truma, Carver, Webasto a ja mam Propexa
- tomcat
- Moderator

Re: Truma, Carver, Webasto a ja mam Propexa
Myślałem o tym, ale izolacja nie jest idealna więc jakiś procent ciepła na pewno tam zostanie.

Tak jest w oryginalnych rozwiązaniach. Często są albo dodatkowe nawiewy w bakistach albo rura jest podziurawiona.tomcat pisze:W takiej sytuacji w pozostałych bakistach wypadałoby zastosować też jakąś cyrkulację powietrz
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
- tomcat
- Moderator

Dotarły w końcu elementy instalacji gazowej więc mogłem coś zrobić. Pogoda nie zachęca ale zaspokojenie ciekawości wzięło górę
Do podłączenia zastosowałem rurę miedzianą i odpowiednie złączki ( RVS ). Rura jest w miarę giętka ale niska temperatura utrudniała zadanie
Efekt montażu zamieściłem na tym poniższym, mooocno amatorskim filmiku
Do podłączenia zastosowałem rurę miedzianą i odpowiednie złączki ( RVS ). Rura jest w miarę giętka ale niska temperatura utrudniała zadanie
Efekt montażu zamieściłem na tym poniższym, mooocno amatorskim filmiku
No nie zachęcatomcat pisze:Pogoda nie zachęca ale zaspokojenie ciekawości wzięło górę
Ja tam się nie znam, ale jest ok. Czekam na następne filmytomcat pisze:Efekt montażu zamieściłem na tym poniższym, mooocno amatorskim filmiku
OCZY
Team
Nie dla nas "All inclusive". Wolimy "nonexclusive".
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
- Tata Kazika
- Fanklubowicz

Piękna pogoda! Co narzekacie? Widzę, że na zlotach będziesz stał w sektorze "diesel" bo za głośno będzie dla niektórych 
Pogoda piękna, tylko aura do... kituTata Kazika pisze:Piękna pogoda! Co narzekacie?
OCZY
Team
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
- tomcat
- Moderator

Nie jest tak źleTata Kazika pisze:Widzę, że na zlotach będziesz stał w sektorze "diesel" bo za głośno będzie dla niektórych
- krzysztof_cw
- Moderator

- Kontakt:
Re: RE: Re: Truma, Carver, Webasto a ja mam Propexa
Gdyby było więcej takich filmików na YT świat byłby piękniejszy.tomcat pisze: Efekt montażu zamieściłem na tym poniższym, mooocno amatorskim filmiku
Chrysler Grand Voyager 3.3 + Chrysler Town&Country 3.6 + Niewiadów N126e + Adria Adiva 502 UK 
-
cyran'o
- Fanklubowicz

Tata Kazika pisze:Piękna pogoda! Co narzekacie? Widzę, że na zlotach będziesz stał w sektorze "diesel" bo za głośno będzie dla niektórych
Co by nie mówić to głośne to trochę jest
- tomcat
- Moderator

Filmik nie oddaje do końca realiów; zbyt blisko dostawiony mikrofon i oto efekt.
Szum jest zbliżony do ogrzewaczy typu "Webasto" ale za to nie ma charakterystycznego "cykania" pompki paliwa
Minusem może być fakt, że nie można stopniować mocy urządzenia; pracuje zero-jedynkowo.
Producent nie przewiduje zastosowania filtra-tłumika powietrza ani tłumika spalin. Pewnie w pewien sposób zmniejszyłoby się natężenie dźwięku
Ja jednak zamówiłem filtr powietrza ( taki jak przewidziany jest do urządzeń "webasto" ) i zamontuję go ; głównie po to żeby do rury nie dostawały się "syfy".
Szum jest zbliżony do ogrzewaczy typu "Webasto" ale za to nie ma charakterystycznego "cykania" pompki paliwa
Minusem może być fakt, że nie można stopniować mocy urządzenia; pracuje zero-jedynkowo.
Producent nie przewiduje zastosowania filtra-tłumika powietrza ani tłumika spalin. Pewnie w pewien sposób zmniejszyłoby się natężenie dźwięku
Ja jednak zamówiłem filtr powietrza ( taki jak przewidziany jest do urządzeń "webasto" ) i zamontuję go ; głównie po to żeby do rury nie dostawały się "syfy".
Tłumik na wydech też można dokupić. Pytanie, czy można go u Ciebie zastosować?
OCZY
Team
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
- tomcat
- Moderator

No właśnie
Producent nie przewiduje.
Na pewno wpłynie to na cyrkulację w obiegu i może mieć negatywny wpływ na pracę urządzenia
Producent nie przewiduje.
Na pewno wpłynie to na cyrkulację w obiegu i może mieć negatywny wpływ na pracę urządzenia
Czyli jest zbędny.
OCZY
Team
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
- misha22
- Przyjaciel

Możeoze coś takiego? Nowa generacja tłumiko filtrów: ale lekkie podciśnienie musi być.
Zabiorę do pokazania na spotkanie. Zastosowanie : pojazdy Pesa.
Zabiorę do pokazania na spotkanie. Zastosowanie : pojazdy Pesa.
De Reu 1968, prawie jak zapiekanka
601 Limuzyna
1.9 SDI caddyilac
601 Limuzyna
1.9 SDI caddyilac
-
cyran'o
- Fanklubowicz

Ja bym sobie darował ten filtr, skoro producent go nie przewidział. Może się okazać że spaliny zaczną podjeżdżać gazem, bo za mało powietrza będzie w procesie spalania.Ale to tylko taka moja spekulacja. Wszak każdy przecież robi pod siebie.