eloziomwaw pisze:...sam demontowałem oryginalną podłogę więc pamiętam, wypadają na 2 szerszych listwach...

eloziomwaw pisze:...sam demontowałem oryginalną podłogę więc pamiętam, wypadają na 2 szerszych listwach...
tantalos pisze:eloziomwaw pisze:...sam demontowałem oryginalną podłogę więc pamiętam, wypadają na 2 szerszych listwach...
naprawdę nie mogę pojąć dlaczego zrobiłeś inaczej, masz gotowe szablony na nową podłogę, a zresztą...
eloziomwaw pisze:wiesz ile jest szarpania żeby je wymontować ? są poprzybijane gwoździami z zadziorami, musiałem odcinać łepki diaxem bo nie szło złapać obcęgami (najpierw trzeba je znaleźć podłoga cała pochlapana żywicą)
eloziomwaw pisze:"szablony" ? wiesz ile jest szarpania żeby je wymontować ?
eloziomwaw pisze:... nie mogę zostawić przyczepy na samych nogach ?
eloziomwaw pisze:tantalos pisze:eloziomwaw pisze:...sam demontowałem oryginalną podłogę więc pamiętam, wypadają na 2 szerszych listwach...
naprawdę nie mogę pojąć dlaczego zrobiłeś inaczej, masz gotowe szablony na nową podłogę, a zresztą...
"szablony" ? wiesz ile jest szarpania żeby je wymontować ? są poprzybijane gwoździami z zadziorami, musiałem odcinać łepki diaxem bo nie szło złapać obcęgami (najpierw trzeba je znaleźć podłoga cała pochlapana żywicą), po części po prostu ją wyciąłem, czy tak jak zrobiłem to w 5 elementach jest źle ? ma to jakieś negatywne skutki ? czy po prostu jest inaczej niż w oryginale i to tyle ?
Murano pisze:Podczas chodzenia będzie się to uginać i ani pianka ani folia nie pomoże...
Florida_blue pisze:Po co chcesz uszczelnić dookoła podłogę pianką montażową ?
I jeśli będzie uszczelniona, to w jakim celu są otwory odplywowe i wentylacyjne pod podłogą ?
Samoogon pisze:Czy Ty nie dostrzegasz bezsensu tego co robisz? Czy sobie żarty z nas urządzasz?
Bo już nie wiem.
Jak zamknąłeś szczelnie podłogę to po cholerę Ci te otwory w podwoziu? Trzeba było je też zamknąć szczelnie. Cała idea polega na tym, że to co ewentualnie pocieknie po ścianach(niekoniecznie w wyniku nieszczelności, ale także kondensacji pary wodnej) ma scieknąć pod podłogę(która jest tak wyprofilowana aby temu pomóc) i otworami przy nadkolach (najniższy punkt) spłynąć.
Skoro zamykasz szczelinę między podłogą a laminatem to po kiego Ci te dziurska w podłodze, żeby była wentylacja? Wilgoć maja odprowadzać?
Skąd k...wa tam ma być ta wilgoć? Czy Ty w ogóle potrafisz logicznie myśleć? Wróć, czy Ty w ogóle potrafisz myśleć?
Samoogon pisze:A skąd ta para? Z kosmosu? Czy wlejesz tam sobie wiadro wody i dasz jakieś źródło ciepła żeby ją tworzyc na swoje potrzeby?
Zamknąłeś szczelnie podłogę, to nawet te dwa otwory fi 8 które są fabrycznie nie będą potrzebne.
Cała woda będzie sobie ewentualnie stać na podłodze. Tyle.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości