Remont mojej zapieksy (n126e)

czyli nasza walka z przyczepą...
naal

Re: Remont mojej zapieksy (n126e)

Postautor: naal » wtorek, 31 maja 2016, 09:38

Ale musisz drobno rozporcjować.

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » wtorek, 31 maja 2016, 09:53

naal pisze:Ale musisz drobno rozporcjować.

Ok, tak zrobię. Dzięki za radę.

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » środa, 15 cze 2016, 22:15

Dzisiaj i w poprzednich dniach poczyniłem parę drobnych prac, które opisuję przy zdjęciach. Mam nadzieję, że przydadzą się innym remontującym.
Załączniki
IMG_20160615_204301.jpg
Dodałem gniazda USB na szafie - bardzo przydatna lokalizacja, można położyć na noc telefon do ładowania pod ręką. Użyłem gniazd z Aliexpress oraz włącznika kołyskowego z marketu.
IMG_20160615_204306.jpg
Haczyk podwójny na szafie załatwia sprawę mokrych ciuchów po deszczu - sprawdzone, przydaje się.
IMG_20160615_204311.jpg
Miejsce spotkania półki i szafki jest dobre na montaż haczyka na ręczniki/ścierki/mokre ciuchy.
IMG_20160615_205507.jpg
W szafce zamontowałem zaślepkę kanalizacji deszczowej 200mm a po co hmm?...
IMG_20160615_205527.jpg
Otóż po to, aby móc łatwo bezkolizyjnie i bezstresowo transportować menażki aluminiowe wewnątrz tejże zaślepki:)

Awatar użytkownika
RAFALSKI
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: RAFALSKI » środa, 15 cze 2016, 22:20

Mam pozakładane w kilku miejscach identyczne haczyki jak Ty i sprawdzają się bardzo dobrze. Fajny pomysł z mocowaniem menażki!

Awatar użytkownika
DIZZY
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: DIZZY » środa, 15 cze 2016, 22:43

O, mamy takie same kotki na drzwiach :D
Obrazek

N126 z 1988 r. "Budka Torci"
N126 z 1980 r.
N250 z 1990 r.

Kliknij proszę http://www.zbiorkanaburka.pl

Awatar użytkownika
Mr.Makarena
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Mr.Makarena » środa, 15 cze 2016, 23:21

stachu_gda pisze:Dzisiaj i w poprzednich dniach poczyniłem parę drobnych prac, które opisuję przy zdjęciach. Mam nadzieję, że przydadzą się innym remontującym.

Przyczepa i menażka a fujjjj :-)
Pozdrawiam :

Mr.Makarena

Awatar użytkownika
Mr.Makarena
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Mr.Makarena » środa, 15 cze 2016, 23:27

stachu_gda pisze:No, ja już w domu. Pierwsze koty za płoty :)

9) Najazd chyba działa - nie zauważyłem przy hamowaniu zestawu różnicy w stosunku do samego auta, więc chyba zapieksa jest dobrze spasowana wagowo z moim kombi.

Zdecydowanie powinienes czuć działanie najazdu . Jezeli piszesz ze " chyba " działa to chyba nie dziala :-)
Pozdrawiam :

Mr.Makarena

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » czwartek, 16 cze 2016, 07:39

Mr.Makarena pisze:
stachu_gda pisze:Dzisiaj i w poprzednich dniach poczyniłem parę drobnych prac, które opisuję przy zdjęciach. Mam nadzieję, że przydadzą się innym remontującym.

Oj ja sobie menażki bardzo chwalę, tym bardziej że tylko grzeję wodę albo podgrzewam gotowe. Niestety musiałem nowe nabyć, bo wspominane wcześniej w tym wątku Polsporty przepadły w otchłaniach...

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » czwartek, 16 cze 2016, 07:40

Mr.Makarena pisze:

9) Najazd chyba działa - nie zauważyłem przy hamowaniu zestawu różnicy w stosunku do samego auta, więc chyba zapieksa jest dobrze spasowana wagowo z moim kombi.

Zdecydowanie powinienes czuć działanie najazdu . Jezeli piszesz ze " chyba " działa to chyba nie dziala :-)

Właśnie działa na pewno, bo przy hamowaniu nie czuję że hamuję większą masę niż sam samochód, w tym sensie nie czuję różnicy. Ogólnie ten najazd to super sprawa jest.

Awatar użytkownika
pawlo fiona n126e
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: pawlo fiona n126e » czwartek, 16 cze 2016, 12:54

stachu_gda pisze:
Mr.Makarena pisze:

Właśnie działa na pewno, bo przy hamowaniu nie czuję że hamuję większą masę niż sam samochód, w tym sensie nie czuję różnicy. Ogólnie ten najazd to super sprawa jest.

Przyczepa do góry na podporach, tak aby koła się kręciły. Zaciąg ręczny na trzeci ząbek, na kałach powinieneś czuć delikatny opór na jednym i drugim taki sam.
Jak tak jest działa na 100%, i jeszcze smarować suwadło, często.

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » czwartek, 16 cze 2016, 12:59

pawlo fiona n126e pisze:Przyczepa do góry na podporach, tak aby koła się kręciły. Zaciąg ręczny na trzeci ząbek, na kałach powinieneś czuć delikatny opór na jednym i drugim taki sam.
Jak tak jest działa na 100%, i jeszcze smarować suwadło, często.

Dziala dziala na stowe Pawel bo go regulowalem jak skladalem (tzn. montowalem) ciegno, piszac ze chyba dziala mialem na mysli ze na pewno dziala :)

Awatar użytkownika
Mr.Makarena
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Mr.Makarena » czwartek, 16 cze 2016, 14:44

stachu_gda pisze:
pawlo fiona n126e pisze:, piszac ze chyba dziala mialem na mysli ze na pewno dziala :)

Czaaad :-))))))
Pozdrawiam :

Mr.Makarena

Awatar użytkownika
Mr.Makarena
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Mr.Makarena » czwartek, 16 cze 2016, 14:52

stachu_gda pisze:
Mr.Makarena pisze:

Oj ja sobie menażki bardzo chwalę, tym bardziej że tylko grzeję wodę albo podgrzewam gotowe. Niestety musiałem nowe nabyć, bo wspominane wcześniej w tym wątku Polsporty przepadły w otchłaniach...

No prosze Cie . Nie po to człowiek kupuje przyczepe zeby jesć w menażkach :-) To nie namiot . Sugeruje zmienic podejscie , kupić eleganckie nietłukące się talerze , nowe garnki , a zamiast jednej grubej rury założyć kilka cieńszych na.....kieliszki do szampana :-)
Pozdrawiam :

Mr.Makarena

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » czwartek, 16 cze 2016, 14:53

Mr.Makarena pisze:No prosze Cie . Nie po to człowiek kupuje przyczepe zeby jesć w menażkach :-) To nie namiot . Sugeruje zmienic podejscie , kupić eleganckie nietłukące się talerze , nowe garnki , a zamiast jednej grubej rury założyć kilka cieńszych na.....kieliszki do szampana :-)

Ale ja z tych menażek nie jem :) Jem z talerzy, a w menażce odgrzewam lub gotuję wodę na herbatę. PS herbatę piję z kubka, nie z czajnika :P

Awatar użytkownika
Mr.Makarena
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Mr.Makarena » czwartek, 16 cze 2016, 14:56

stachu_gda pisze:
Mr.Makarena pisze:No prosze Cie . Nie po to człowiek kupuje przyczepe zeby jesć w menażkach :-) To nie namiot . Sugeruje zmienic podejscie , kupić eleganckie nietłukące się talerze , nowe garnki , a zamiast jednej grubej rury założyć kilka cieńszych na.....kieliszki do szampana :-)

Ale ja z tych menażek nie jem :) Jem z talerzy, a w menażce odgrzewam lub gotuję wodę na herbatę. PS herbatę piję z kubka, nie z czajnika :P

No to tym bardziej nie rozumiem . Menażki brudzą , śmierdzą i są niezdrowe ( tlenek aluminium ) . Na imieniny kupimy Ci garnek a na urodziny czajnik :-)
Pozdrawiam :

Mr.Makarena

Wróć do „Remonty”