Remont mojej zapieksy (n126e)
- stachu_gda
- Fanklubowicz
Re: Remont mojej zapieksy (n126e)
naal pisze:Ale musisz drobno rozporcjować.
Ok, tak zrobię. Dzięki za radę.
- stachu_gda
- Fanklubowicz
Dzisiaj i w poprzednich dniach poczyniłem parę drobnych prac, które opisuję przy zdjęciach. Mam nadzieję, że przydadzą się innym remontującym.
- Załączniki
Mam pozakładane w kilku miejscach identyczne haczyki jak Ty i sprawdzają się bardzo dobrze. Fajny pomysł z mocowaniem menażki!
O, mamy takie same kotki na drzwiach 

- Mr.Makarena
- Fanklubowicz
stachu_gda pisze:Dzisiaj i w poprzednich dniach poczyniłem parę drobnych prac, które opisuję przy zdjęciach. Mam nadzieję, że przydadzą się innym remontującym.
Przyczepa i menażka a fujjjj

Pozdrawiam :
Mr.Makarena
Mr.Makarena
- Mr.Makarena
- Fanklubowicz
stachu_gda pisze:No, ja już w domu. Pierwsze koty za płoty
9) Najazd chyba działa - nie zauważyłem przy hamowaniu zestawu różnicy w stosunku do samego auta, więc chyba zapieksa jest dobrze spasowana wagowo z moim kombi.
Zdecydowanie powinienes czuć działanie najazdu . Jezeli piszesz ze " chyba " działa to chyba nie dziala

Pozdrawiam :
Mr.Makarena
Mr.Makarena
- stachu_gda
- Fanklubowicz
Mr.Makarena pisze:stachu_gda pisze:Dzisiaj i w poprzednich dniach poczyniłem parę drobnych prac, które opisuję przy zdjęciach. Mam nadzieję, że przydadzą się innym remontującym.
Oj ja sobie menażki bardzo chwalę, tym bardziej że tylko grzeję wodę albo podgrzewam gotowe. Niestety musiałem nowe nabyć, bo wspominane wcześniej w tym wątku Polsporty przepadły w otchłaniach...
- stachu_gda
- Fanklubowicz
Mr.Makarena pisze:stachu_gda pisze:No, ja już w domu. Pierwsze koty za płoty
9) Najazd chyba działa - nie zauważyłem przy hamowaniu zestawu różnicy w stosunku do samego auta, więc chyba zapieksa jest dobrze spasowana wagowo z moim kombi.
Zdecydowanie powinienes czuć działanie najazdu . Jezeli piszesz ze " chyba " działa to chyba nie dziala
Właśnie działa na pewno, bo przy hamowaniu nie czuję że hamuję większą masę niż sam samochód, w tym sensie nie czuję różnicy. Ogólnie ten najazd to super sprawa jest.
- pawlo fiona n126e
- Fanklubowicz
stachu_gda pisze:Mr.Makarena pisze:stachu_gda pisze:No, ja już w domu. Pierwsze koty za płoty
Właśnie działa na pewno, bo przy hamowaniu nie czuję że hamuję większą masę niż sam samochód, w tym sensie nie czuję różnicy. Ogólnie ten najazd to super sprawa jest.
Przyczepa do góry na podporach, tak aby koła się kręciły. Zaciąg ręczny na trzeci ząbek, na kałach powinieneś czuć delikatny opór na jednym i drugim taki sam.
Jak tak jest działa na 100%, i jeszcze smarować suwadło, często.
- stachu_gda
- Fanklubowicz
pawlo fiona n126e pisze:Przyczepa do góry na podporach, tak aby koła się kręciły. Zaciąg ręczny na trzeci ząbek, na kałach powinieneś czuć delikatny opór na jednym i drugim taki sam.
Jak tak jest działa na 100%, i jeszcze smarować suwadło, często.
Dziala dziala na stowe Pawel bo go regulowalem jak skladalem (tzn. montowalem) ciegno, piszac ze chyba dziala mialem na mysli ze na pewno dziala

- Mr.Makarena
- Fanklubowicz
stachu_gda pisze:pawlo fiona n126e pisze:, piszac ze chyba dziala mialem na mysli ze na pewno dziala
Czaaad

Pozdrawiam :
Mr.Makarena
Mr.Makarena
- Mr.Makarena
- Fanklubowicz
stachu_gda pisze:Mr.Makarena pisze:stachu_gda pisze:Dzisiaj i w poprzednich dniach poczyniłem parę drobnych prac, które opisuję przy zdjęciach. Mam nadzieję, że przydadzą się innym remontującym.
Oj ja sobie menażki bardzo chwalę, tym bardziej że tylko grzeję wodę albo podgrzewam gotowe. Niestety musiałem nowe nabyć, bo wspominane wcześniej w tym wątku Polsporty przepadły w otchłaniach...
No prosze Cie . Nie po to człowiek kupuje przyczepe zeby jesć w menażkach

Pozdrawiam :
Mr.Makarena
Mr.Makarena
- stachu_gda
- Fanklubowicz
Mr.Makarena pisze:No prosze Cie . Nie po to człowiek kupuje przyczepe zeby jesć w menażkachTo nie namiot . Sugeruje zmienic podejscie , kupić eleganckie nietłukące się talerze , nowe garnki , a zamiast jednej grubej rury założyć kilka cieńszych na.....kieliszki do szampana
Ale ja z tych menażek nie jem

- Mr.Makarena
- Fanklubowicz
stachu_gda pisze:Mr.Makarena pisze:No prosze Cie . Nie po to człowiek kupuje przyczepe zeby jesć w menażkachTo nie namiot . Sugeruje zmienic podejscie , kupić eleganckie nietłukące się talerze , nowe garnki , a zamiast jednej grubej rury założyć kilka cieńszych na.....kieliszki do szampana
Ale ja z tych menażek nie jemJem z talerzy, a w menażce odgrzewam lub gotuję wodę na herbatę. PS herbatę piję z kubka, nie z czajnika
No to tym bardziej nie rozumiem . Menażki brudzą , śmierdzą i są niezdrowe ( tlenek aluminium ) . Na imieniny kupimy Ci garnek a na urodziny czajnik

Pozdrawiam :
Mr.Makarena
Mr.Makarena