robert pisze:pawlo fiona n126e pisze:Zastanawiam się jeszcze nad wagą takiego zbiornika, miałeś swój w rękach ile w przybliżeniu może ważyć taki zbiornik?
ok 20 kg
Dzięki, jestem prawie zdecydowany również montuję zbiornik LPG.
robert pisze:pawlo fiona n126e pisze:Zastanawiam się jeszcze nad wagą takiego zbiornika, miałeś swój w rękach ile w przybliżeniu może ważyć taki zbiornik?
ok 20 kg
Tarapukuara pisze:Hej, a jak tam zatankować na zimowy wypad czysty propan?
fortis pisze:Tarapukuara pisze:Hej, a jak tam zatankować na zimowy wypad czysty propan?
można przelać z butli z czystym propanem, [...]
pawlo fiona n126e pisze:Robert mam pytanie, może się orientujesz
Czy taki zbiornik również nadaje się do montażu jako zbiornik na gaz do naszych przyczep?
Wszyscy montują te duże, a do kufra zapiekanki po wstępnych przymiarkach ten by pasował.
Jaki koszt osprzętu i co potrzeba do zamontowania takiego zbiornika?
kooba pisze:pawlo fiona n126e pisze:Robert mam pytanie, może się orientujesz
Czy taki zbiornik również nadaje się do montażu jako zbiornik na gaz do naszych przyczep?
Wszyscy montują te duże, a do kufra zapiekanki po wstępnych przymiarkach ten by pasował.
Jaki koszt osprzętu i co potrzeba do zamontowania takiego zbiornika?
Nadaje się. Ja mam własnie taki. Tu masz opis i fotki A po reorganizacji kufra zmieściłem go w innej pozycji.
Z kosztami to już zależy wszystko od Ciebie. Nowa butla 20kg to 275 PLN + wielozawór 180 PLN. Ja swoją kupiłem używaną z wielozaworem i około 1/3 gazu za 120 PLN. Tylko jest jeden minus kupowania używanej. W moim przypadku było to prawie pół roku codziennej porannej lektury alledrogo i olx zanim namierzyłem używkę.
BobBudowniczy pisze:Że tak zapytam czy nie lepiej zamontować butlę torroidalną pod przyczepą? Punkt ciężkości będzie nisko, kufer wolny. Tyle że w przypadku przyczepy z najazdem trzeba będzie zrezygnować z kosza z zapasem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości