i stało się ....

Piszcie o wszystkim nie związanym z Niewiadówkami i karawaningiem
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark

Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.

Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).

Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: i stało się ....

Postautor: reflexes » środa, 3 gru 2014, 20:05

Dość nowatorska kuchnia :mrgreen:

To jest właśnie zaleta szybkowaru/szybkowara. Pewnie jakiś ortodoks powie, że rosół musi się gotować 2 godziny na wolnym ogniu, a ja mu powiem, że ten z szybkowara jest zdecydowanie smaczniejszy, bo mniej wartości ulatuje z parą. Od chyba dwóch lat jest to podstawowy sprzęt w mojej kuchni, nie tylko kempingowej.
I kupujemy szybkowar... drugi... bo pierwszy służy za bojler.

I to jest jedyna słuszna koncepcja do przyczepy. Jak będziesz je gdzieś oglądał, to zwróć uwagę, gdzie ten szybkowar będzie miał wyrzut pary w czasie pracy. Najczęściej mają do góry ale wydaje mi się, że widziałem gdzieś takie które walą parą w bok i do budy taki będzie lepszy, bo jak para idzie do góry to po chwili wszystko nad nim (szafki) masz mokre i tłuste. Jak będzie dmuchał gdzieś w bok to zawsze można go tak ustawić, że będzie dmuchał za okno itp. Ja nakładałem na zawór kubek ale wtedy woda spływa na dół na gorącą płytę. Rozmyślam nad zrobieniem jakiegoś amatorskiego wyciągu z wentylatorem.
i dochodzimy do moich przemyśleń

Ja mam podobne ale po pierwsze kasa, a po drugie z roku na rok jest coraz lepiej. W zeszłym roku (pierwszym w przyczepie) byłem załamany, bo z niczym nie mogliśmy się pomieścić. W tym roku przed sezonem pootwierałem wszystkie szafki i wywaliłem wszystko co w zeszłym sezonie nie było użyte i to pomogło. Ogarnęliśmy na tyle, że nawet roletę w bagażniki bez problemu mogłem zaciągnąć a jak się nam podarł przedsionek i nagle zostaliśmy bez to też daliśmy radę. Obawiam się, że za kilka lat jak małolaty trochę podrosną to też mnie czeka przesiadka na jakiegoś zgniłka.

chris_666

Postautor: chris_666 » wtorek, 9 gru 2014, 23:59

zoja pisze:No i w końcu możesz doładować całe 230kg!

he he - plany były takie, że rowery pójdą na przyczepkę , ale przestało mi sie to podobać i zostaną na dachu na holowniku , zniknie za to box na dachu bo wszystko z boxu pójdzie do przyczepki

Awatar użytkownika
dmb5
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: dmb5 » środa, 10 gru 2014, 16:45

a ja w następnym sezonie rowery z dachu zdejmuje i przekładam na klapę octavii, będzie problem z jej otwieraniem ale od środka da się rade
Burstner Ventana 400 ts
N 126 NL
była - N 250
była NIEWIADÓW SKŁADANA ŁÓDŹ WĘDKARSKA TYP 10

chris_666

Postautor: chris_666 » środa, 10 gru 2014, 17:55

dmb5 pisze:a ja w następnym sezonie rowery z dachu zdejmuje i przekładam na klapę octavii, będzie problem z jej otwieraniem ale od środka da się rade

ciężko wsadzić cztery rowery na klapę, żeby jeszcze nie zawadzały przy manewrach

Awatar użytkownika
dmb5
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: dmb5 » czwartek, 11 gru 2014, 23:27

chris_666 pisze:
dmb5 pisze:a ja w następnym sezonie rowery z dachu zdejmuje i przekładam na klapę octavii, będzie problem z jej otwieraniem ale od środka da się rade

ciężko wsadzić cztery rowery na klapę, żeby jeszcze nie zawadzały przy manewrach

ja mam trzy i o tym wiem
ale na allegro udało mi się tanio kupić i trzeba przetestować czy nie lepiej
zobaczymy jak to będzie na zlocie czerwcowym
Burstner Ventana 400 ts
N 126 NL
była - N 250

Awatar użytkownika
dmb5
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: dmb5 » czwartek, 11 gru 2014, 23:31

a kupiłem coś takiego tylko chyba za 22zł nowe nieużywana powystawowe z Anglii

http://allegro.pl/bagaznik-uchwyt-rower ... 10121.html
Burstner Ventana 400 ts
N 126 NL
była - N 250

chris_666

Postautor: chris_666 » sobota, 13 gru 2014, 15:07

chris_666 pisze:..... to co musiało się stać :lol:

................................i pojechała w siną dal :wave: :wave: :wave: :wave:

tym samym kończę przygodę z laminatem i zaczynam ze zgniłkami :lol:

i jakoś nie żal mi ani trochę :)

Awatar użytkownika
DIZZY
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: DIZZY » sobota, 13 gru 2014, 16:46

Powodzenia :D
Obrazek

N126 z 1988 r. "Budka Torci"
N126 z 1980 r.