Nasze Holowniki

Samochody którymi podróżujecie ciągnąc swoje domki na kółkach
Awatar użytkownika
stef
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Re: Nasze Holowniki

Postautor: stef » czwartek, 22 lip 2010, 12:07

Tak się wtrącę do tematu - żeby Panda 4x4 była tańsza to sam by ja chętnie zakupił żonie zamiast skody fabii, ale niestety póki co jeszcze nie stać mnie na takie fajne autko. Miałem okazje jechać Pandą 4x4 - fajne autko, może dla niewiadówki to ciut za mała moc i za lekka ale na dojazd po starym polu, które moja gmina nazywa ulicą - panda była by idealna :)
I tak na marginesie - podczas powrotu z Augustowa podczas sporej burzy, po lokalnych drogach i omijając konary leżące na drodze - mój jeep spalił 20l LPG na 100km...

Kurcze szkoda uniaczka - chyba jakieś fatum na uno przyszło, bo tydzień temu kumpla uno w bok też trzasną jakiś gościu, na szczęście autko stało a w środku nie było nikogo.
Stefan
T4 EuroSky 550
było
Xsara picasso 1.8B+G + N126 + KIP 42 TTZ

Awatar użytkownika
rafał
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: rafał » piątek, 30 lip 2010, 21:45

A my z żoną zapodaliśmy sobie 2 holowniczek .Żadne cuda ale jak na nasze możliwości może być .Mowa tu o Ładzie Nivie .Dorwaliśmy coś takiego w rozsądnych pieniądzach z gazem sekwencyjnym .Rok produkcji 2006 .O własnych siłach przyjechała spod Inowrocławia czyli około 600km a mojej samarze dobiłem około 1200 .Silnik przy tym 1,7l , 82Km mocy ale 4x4 bo nie mam zamiaru pchać przyczepy jak poleje tak jak w tamtym roku .Dlaczego Łada? bo mam już Ładę i sobie cenię za niezawodność przy dbaniu oczywiście za tanie części i w miarę dobre spalanie .Na trasie Samara 8,2l/100 a Niva 9,5l/100 .W terenie nie liczę .Oczywiście przy prędkości nie przekraczającej 100km/h ( szybciej nie jeżdżę ).Może to kogoś śmieszyć ale podeszliśmy do zakupu bardzo poważnie , chodziło też o wiek auta .Kiedyś przy poszukiwaniu przyczepy pisałem o kiepskich zarobkach w moim regionie , nic się nie zmieniło , ale upór , dorabianie po godzinach i wygrana sprawa w sądzie pozwoliły pomyśleć o aucie .Oczywiście Samary nie wyzbywam będzie do pracy i na rezerwę i na trasy bo szybsza .
Szanuj szefa swego możesz mieć gorszego (uwaga mi się nie sprawdzło teraz mam dobrego szefa !!!!!! ) . Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk a rośnie popyt na święty spokój . Jak się nie ma co się lubi to się z........a żeby to mieć .

Awatar użytkownika
Paczek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Paczek » piątek, 30 lip 2010, 22:58

Bo to BRAWO

Spokojnego i bezproblemowego użytkowania

piotr05
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: piotr05 » piątek, 30 lip 2010, 23:11

tez miałem samare i byłem bardzo zadowolony ale silnik sie skonczył i poszła do zyda

zadowolenia z zakupu
Wyjazdy 2019 3096 km 27 nocek
Wyjazdy 2020 2250 km 21 nocek
Wyjazdy 2021 1000 km 7 nocek
Wyjazdy 2022 2138 km 17 nocek
Wyjazdy 2023 4175 km 33 nocki
Wyjazdy 2024 5236 km 31 nocek
wyjazdy 2025 640 km 2 nocki

Awatar użytkownika
rafał
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: rafał » sobota, 31 lip 2010, 07:09

piotr05 pisze:tez miałem samare i byłem bardzo zadowolony ale silnik sie skonczył i poszła do zyda

zadowolenia z zakupu

W mojej samarze silnik pali na dotyk...auto jest u mnie w domu od nowości .Zobaczymy jak się to będzie spisywać .
Szanuj szefa swego możesz mieć gorszego (uwaga mi się nie sprawdzło teraz mam dobrego szefa !!!!!! ) . Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk a rośnie popyt na święty spokój . Jak się nie ma co się lubi to się z........a żeby to mieć .

BIGL

Postautor: BIGL » sobota, 31 lip 2010, 07:56

1.7 na wtrysku to bardzo dobre silniki :D - jeżeli chodzi o Nivy to bardziej obawiałbym się o rudą, ale to tak jak w większości aut :wink: . Jakaś moda na Nivy, sam też się zastanawiam czy mi takie auto nie będzie w przyszłości potrzebne :roll: - zobaczymy :D
Gratuluję zakupu i w wolnym czasie poproszę o foto :D
Obrazek

Awatar użytkownika
rafał
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: rafał » sobota, 31 lip 2010, 09:43

Jeżeli chodzi o rdzę to na przyszły miesiąc mam umówioną konserwację u mojego majstra , bo jest tak postraszone tylko jakimś środkiem .Najważniejsze , że auto nie było bite , a do mycia po terenie i tak trzeba będzie sobie jakąś małą myjkę zapodać , żeby błoto i ewentualną sól można było regularnie wymywać...A tak na marginesie czy ktoś wie od czego odwzorowane są silniki w nivach , czy też jest to typowy rosyjski projekt.?

Obrazek
Obrazek
Obrazek

BIGL

Postautor: BIGL » sobota, 31 lip 2010, 21:00

PIĘKNA :D 8) , Kurcze Justyna już przekonana co do zakupu, ale jeszcze czekamy .... Co do myjek ciśnieniowych to musisz poczytać na forach jaką masz kupić. Podstawowo to często pada ten zawór co reguluje dopływ wody - przeważnie jest on ze styropianowej pianki i z wiekiem pęka - wymaina = koszt nowej myjki :evil: . W mojej padł po 2-3 latach sporadycznego używania i z tego co wiem to nie jest specjalny wyjątek.
Obrazek

szary11
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: szary11 » niedziela, 1 sie 2010, 00:11

Rafał, gratuluje zakupu :)

A co do silnika to raczej rosyjska konstrukcja, rozwinięcie ichniego 1.6. Wtrysk w 1.7 zapożyczyli od GM (wiem bo mam :D ).

Ładnie się prezentuje Twoja niewiasta... moja jest nieco bardziej podmęczona. Ale śmiga fajnie :)
Z rudą wielkiej biedy nie ma jak wmiatę robi się zaprawki. Blachy są pancernei można je skrobać w nieskończoność. Moja mimo 15 lat podłogę ma bez najmniejszej dziury! Tylko przy mocowaniu lewarka coś troszkę podgryzło... ale z winy uszkodzenia mechanicznego.

A co do myjki... ja mam od 5 lat jakieś małe tanie KINZO. Działa i wystarcza do zbicia brudu. Na połysk lakieru nie odmyje (szczotą trzeba) ale działa jakoś :) Ale jak przyjdzie mi coś kupić nowego to chyba zainwestuję w coś mocniejszego...

Awatar użytkownika
rafał
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: rafał » niedziela, 1 sie 2010, 13:11

Co do blach to o każde auto trzeba dbać a jak coś bierze to od razu interweniować , chyba że komuś na aucie nie zależy .Co do nowego nabytku , będziemy go jeszcze upiększać do mniej więcej takiego wyglądu , bo z orurowaniem lepiej wygląda.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jaro-Gosia
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Jaro-Gosia » poniedziałek, 2 sie 2010, 07:28

Witajcie :)
W piątek zakupiliśmy nowy holownik do naszej Niewiadówki, jest to Seat Cordoba Vario 1.9 TDI
http://moto.allegro.pl/item1170033262_c ... _stan.html
Tak jak na mnie cud maszyna, teraz tylko przerejestrować, założyć hak i w drogę, na 15 musi być gotów do drogi

Obrazek
Pozdrawiam Wszystkich :)
N 126 N / N 126 E / N 250
http://www.plandekijaro.pl
http://www.plandeki-warszawa.pl

Awatar użytkownika
jedrek101
Kontaktowanie:

Postautor: jedrek101 » poniedziałek, 2 sie 2010, 08:24

no ładne cacko panie Jarku :D

gimof
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: gimof » poniedziałek, 2 sie 2010, 08:53

Tylko klimy brakuje :(
C5 ;)

Konto usuniete

Postautor: Konto usuniete » poniedziałek, 2 sie 2010, 08:54

Post usuniety

BIGL

Postautor: BIGL » poniedziałek, 2 sie 2010, 10:37

Typowi Polacy :D , zaraz wszystkie - znajdą :wink: , przecież wyrażnie napisał że na godz. 15 ma być gotowy :shock: :wink: .
Fajne cacko i niech się spisuje :D
Obrazek

Wróć do „Samochody Niewiadówek”