tomcat pisze:oko pisze:stachu_gda pisze:, bo 87 cm wysokości w najbardziej typowym Abemie to sporo
ABeM ma 82cm wysokości.
A moja bodajże 63cm
Być może masz tą niższą wersję. Moja, ta najpopularniejsza chyba, ma 82cm.
tomcat pisze:oko pisze:stachu_gda pisze:, bo 87 cm wysokości w najbardziej typowym Abemie to sporo
ABeM ma 82cm wysokości.
A moja bodajże 63cm
 Team
 Team

oko pisze:ABeM ma 82cm wysokości.
kooba pisze:Pytałem o postoje nie żeby wyliczyć zapotrzebowanie, a przynajmniej nie bezpośrednio.
Chodzi mi o częstotliwość ładowania podczas pracy silnika.
CornBlumenBlau pisze:Bardzo ciekawy wątek się zapowiada. Michale, będę kibicował. Pozdrawiam.
stachu_gda pisze:Rzeczywiście masz rację, źle sobie zakodowałem w głowie. Dziękuję za poprawienie mnie!
 Team
 Team

Co do samych stelaży, producent zapewnia, że podparcie wzdłuż jest wystarczające, i nie jest wymagane podparcie listewek poprzecznych.
 Co do samych stelaży, producent zapewnia, że podparcie wzdłuż jest wystarczające, i nie jest wymagane podparcie listewek poprzecznych.
 Team
 Team

kooba pisze:Wydajność alternatora w pszczółce to pewnie około 50A z czego 30-35A zje praca auta.
Obawiam się, że bez panela na dachu to się nie obejdzie. A skoro panel to czy jest sens bulić tyle za LiFePo4?
Te akumulatory to fajny temat, ale bez panela to raczej do użytku urlopowego bo nawet jak będziesz mało jeździł to na wieczorne oświetlenie i ładowanie telefonu spokojnie na 2 tygodnie wystarczy.

Co do drzwi do szafy - tu z kolei sklejka 4mm z lekkim stelażem z kantóweczek 20x20, ale widzę że wypacza się przy zmianach temperatury (w kaczce było to samo) - więc chyba będzie zmiana na jakąś lekką płytę, ale to w przyszłości, nie ma co wybiegać zbyt naprzód.
 Co do drzwi do szafy - tu z kolei sklejka 4mm z lekkim stelażem z kantóweczek 20x20, ale widzę że wypacza się przy zmianach temperatury (w kaczce było to samo) - więc chyba będzie zmiana na jakąś lekką płytę, ale to w przyszłości, nie ma co wybiegać zbyt naprzód.  Więc trzeba troszkę porzeźbić. Do izolacji użyłem płyty PIR, którą kleiłem do nadkola Mamutem. Łączenia płyt pir uszczelniłem taśmą samoprzylepną ameliniową, taką samą jak w przypadku podłogi.
 Więc trzeba troszkę porzeźbić. Do izolacji użyłem płyty PIR, którą kleiłem do nadkola Mamutem. Łączenia płyt pir uszczelniłem taśmą samoprzylepną ameliniową, taką samą jak w przypadku podłogi. 

Do tego zostawiliśmy przestrzenie wentylecyjne - za każdą półką oraz przed każdą półką - tak aby ogrzane powietrze ze spodu szafy mogło powolutku ogrzewać jej górne partie.
 Do tego zostawiliśmy przestrzenie wentylecyjne - za każdą półką oraz przed każdą półką - tak aby ogrzane powietrze ze spodu szafy mogło powolutku ogrzewać jej górne partie. Nie wiem jednak czy to rozwiązanie zostanie na stałe,  gdyż zastanawiam się nad zastosowaniem zamknięcia z szaf BHP - języczek zamka na środku plus pręty przez całą wysokość drzwi ryglujące je u góry i u dołu.
 Nie wiem jednak czy to rozwiązanie zostanie na stałe,  gdyż zastanawiam się nad zastosowaniem zamknięcia z szaf BHP - języczek zamka na środku plus pręty przez całą wysokość drzwi ryglujące je u góry i u dołu.  Przez bakistę pójdzie rura od venta, stąd widoczne na zdjęciach otwory.  Jak widać, przy okazji powstała mini bakista, nie wiem jeszcze na co ją przeznaczę, ale z pewnością będzie tam ciepło przy włączonym ogrzewaniu. Będzie grzać w tyłek
 Przez bakistę pójdzie rura od venta, stąd widoczne na zdjęciach otwory.  Jak widać, przy okazji powstała mini bakista, nie wiem jeszcze na co ją przeznaczę, ale z pewnością będzie tam ciepło przy włączonym ogrzewaniu. Będzie grzać w tyłek  Trzeba też dorobić jakieś podparcie dla otwartej pokrywy bakisty, znając życie będę z tym jeździł 5 lat i za każdym razem powtarzał że trzeba to w końcu zrobić
 Trzeba też dorobić jakieś podparcie dla otwartej pokrywy bakisty, znając życie będę z tym jeździł 5 lat i za każdym razem powtarzał że trzeba to w końcu zrobić 

Wróć do „... i nie tylko (niewiadówka)”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości