lanosa mam 6 lat i prócz rzeczy eksploatacyjnych ( olej, klocki,rozrzad) nic przynim nie robiłem. A przepraszam zapomniałem o tuning wies
Tragi MOBILEXPO 2009 w Krakowie
-
piotr05
- Fanklubowicz

Re: Tragi MOBILEXPO 2009 w Krakowie
no to z land rovera i zafiry mnie wyleczyliscie
a co powiecie o fiacie doblo ale w wersi combi
lanosa mam 6 lat i prócz rzeczy eksploatacyjnych ( olej, klocki,rozrzad) nic przynim nie robiłem. A przepraszam zapomniałem o tuning wies
załozyłem kontrolke na wiatrak chłodnicy, woltomierz ładowania akumulatora,przyciemnione tylnie szybki i dla Zony zainstalowałem czujniki cofania oraz bede robił podgrzewane lusterka
Wyjazdy 2019 3096 km 27 nocek
Wyjazdy 2020 2250 km 21 nocek
Wyjazdy 2021 1000 km 7 nocek
Wyjazdy 2022 2138 km 17 nocek
Wyjazdy 2023 4175 km 33 nocki
Wyjazdy 2024 5236 km 31 nocek
wyjazdy 2025 904 km 4 nocki
wyjazdy 2025 904 km 4 nocki
stef pisze:konrad, to trzeba się umawiać na Sandomierz... ja pieluch mam w tym roku, za rok Piotrem będzie miał już roczek
Mam kumpli w Markuszowie - koło lublina,niedaleko Puław, można by zorganizować jakiś trial na ich terenie.
he za rok w Sandomingo to i ja chętnie bym tam zawitał...miłe wspomnienia ze zlotu... tylko brak uterenowionego holownika ..., ale do tego czasu moze się uda ...
życie jak droga, kiedyś się kończy...
stef pisze:A po drugie to turbo dziura... jak chcesz wyprzedzić to kombinujesz jak tu się rozpędzić aby turbo włączyło się w odpowiedniej chwili - kilka razy przeżyłem szok. Poza tym po przebiegu 250tyśkm autko ma problemy z pompą paliwową, zapowietrza się układ tak ze rano ciężko go odpalić, olej kapie z silnika w podobnej ilości jak w moim starym uazie - po prostu szok...
Tylko nie kupuj Peugeota partnera !! awaryjność tego auta mnie przeraziła, a jeszcze bardziej mojego szwagra który miał przez 10 lat lanosa i zachciało mu się wymienić na Partnera... po prostu masakra. W ciągu roku ma więcej awarii niż lanos przez 10lat.
Oj... zafira w dieslu nie ma pompy paliwa
Zafira nie jest złym autem. Zawieszenie jest dość trwałe, silniki benzynowe (wspomniany 1.
A co do partnera/berlingo - na forum chyba jest sporo użytkowników i raczej z pozytywnymi odczuciami.
Landrower freelander faktycznie nie udał się. Jak już LR to przynajmniej discavery - popieram
O doblo można pomyśleć. W statystykach i porównaniach wypadalepiej od francuzów, niemiecka konkurencja jest nieco solidniejsza, ale ciaśniejsza i znacznie droższa. Świetne silniki JTD (jedynie 1.3 nieco za słaby do tego auta). Auto warte uwagi
stef pisze:Tylko nie kupuj Peugeota partnera !! awaryjność tego auta mnie przeraziła, a jeszcze bardziej mojego szwagra który miał przez 10 lat lanosa i zachciało mu się wymienić na Partnera... po prostu masakra. W ciągu roku ma więcej awarii niż lanos przez 10lat.
ale partner to bliźniak berlingo
te same silniki, różnią się tylko kosmetyką ... więc tamten musiał spaść z taśmy
tata ma partnera i powiem, że to auto dużo znosi, a nasz jest po przejściach
piotr05 - nie wiem ile masz kaszy przeznaczone, ale wybór jest spory - od 1.9 wolnossący - za słaby
do 2.0HDI - 136KM - ten chyba w sam raz, o ile nie boisz sie CR
ja jeszcze biorę pod uwagę 1.6HDI 90km - oba silniki są też w fordzie c-max
zostaje jeszcze benzyna 1.6 coś koło 110KM, ale tych jest malutko na rynku
1.4 noPB odpuść
co do doblo, IMO porównywalny do berlingo ... mnie nie pasuje wizualnie
z takich "dostawczaków" masz jeszcze caddy - ale ceny jak za VW
IMO do niewiadki 100KM powinno wystarczyć do komfortowej jazdy,
jechałem TDI 110KM i do 80km/h rozpędzanie szło bardzo sprawnie, a do 100km/h też nie było problemów
zafira - opel nie miał udanych diesli, teraz wzieli coś od fiata, ale to dopiero ostatnie modele
dość dobre opinie ma ten wywodzący się z isuzu
jednak żaden nie jest demonem
reszta ujdzie ...
disco fajne - to moje marzenie od czasów camel trophy - miałem takiego resoraka i chyba wtedy zachorowałem
co do zlotu - to chętnie
Serku - masz trochę czasu
sprzedaj majoneza i kup jak ja - żonie ternufkę
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
konrad pisze:[Serku - masz trochę czasu![]()
![]()
sprzedaj majoneza i kup jak ja - żonie ternufkę
No powiem szczerze , że właśnie sobie szykuję rozmowe z moja Madzia co by się okresliła czy takowe autko by jej pasowało... bo ja to znów na choruję...
serek pisze:No powiem szczerze , że właśnie sobie szykuję rozmowe z moja Madzia co by się okresliła czy takowe autko by jej pasowało... bo ja to znów na choruję...
u mnie było tak - musieliśmy kupić drugie auto (dojazdy do pracy), rozważaliśmy zakup nowego "pierdka"
nawet trafiliśmy na fajną kia picanto z wyprzedaży rocznika, ale ... w sumie z przypadku jakoś zeszło na temat
suzuki jimny - był wtedy mocno reklamowany w pismach dla kobiet
niestety wtedy jimny zaczynał się w okolicach 30kzł, więc zaczęliśmy szukać czegoś tańszego
żonie spodobała sie vitara
teraz bardzo sobie chwali, autko ma sporą moc prawie 100KM, jest krótkie - 3.6m, wjedzie w każdą dziure i z niej wyjedzie bez szwanku, tak samo krawężniki ... a ma wszystko co potrzeba - wspomaganie, klima, elektryka
wadą jest to o czym pisaliśmy wcześniej - brak stałego napędu 4x4, normalnie jeździ się z napędem na tył
co to oznacza ...
jednak u mnie Gosia sobie poradziła - w końcu uczyła się na maluchu, poldku itp więc RWD nie było obce
jak już jest naprawdę ślisko, zawsze można włączyć 4x4
więc naprawdę jesteśmy zadowoleni
trochę mi tylko suszy głowę jak wracam ubłoconym autem z kolejnymi rysami/uszkodzeniami
No widzisz tak to jest z naszymi żonkami... 
- stef
- Fanklubowicz

- Kontaktowanie:
Z tymi terenówkami to już tak jest, że zawsze się gdzieś ubłocą lub coś im odpadnie w terenie.
U mnie była krótka piłka - ja miałem uaza i żona wiedziała że nie ma co walczyć z twarda masą. Ale uzgodniliśmy, że w domu muszą być 2 auta - jedno terenowe a drugie do codziennego użytku.
I tak oprócz uaza był fiacik cc - 700+lpg a teraz polonez. Z uwagi na narodziny pierwszego synka zadecydowałem że uazem pod plandeką i bez pasów to raczej Piotra jeszcze długo nie powożę. I pojawił się Jeep. A jak już jest jeep, którym lepiej jeździ się w trasę niż w ternie to i pojawiła się w rodzinie niewiadówka.
I przyznam że bardzo fajnie łączy się off-road z karawaningiem.
szary11, co do pompy w zafirze - tak napisali w książce gwarancyjnej po naprawie w serwisie - dlatego tym się sugerowałem.
A fiacik to fajne autko, mi się akurat jego stylistyka podoba ale gdzieś czytałem że trzeba uważać bo dach ma jakieś łączenie które potrafi rdzewieć i przeciekać.
A co do tego Partnera to może jakiś trefny, ale naprawdę autko ma dokładnie rok i już miał 2 razy zmieniane przednie piasty, klima oraz wspomaganie kierownicy działa wtedy kiedy ma na to ochotę - raz jest raz nie. Podobnie wycieraczki i klima.
PS. Ojciec ma espero - super autko !! Tyle że ruda już mu pożarła prawie całe progi, ale za to mechanika - bez zastrzeżeń. Poza tym tanie w częściach i ekonomiczne.
U mnie była krótka piłka - ja miałem uaza i żona wiedziała że nie ma co walczyć z twarda masą. Ale uzgodniliśmy, że w domu muszą być 2 auta - jedno terenowe a drugie do codziennego użytku.
I tak oprócz uaza był fiacik cc - 700+lpg a teraz polonez. Z uwagi na narodziny pierwszego synka zadecydowałem że uazem pod plandeką i bez pasów to raczej Piotra jeszcze długo nie powożę. I pojawił się Jeep. A jak już jest jeep, którym lepiej jeździ się w trasę niż w ternie to i pojawiła się w rodzinie niewiadówka.
I przyznam że bardzo fajnie łączy się off-road z karawaningiem.
szary11, co do pompy w zafirze - tak napisali w książce gwarancyjnej po naprawie w serwisie - dlatego tym się sugerowałem.
A fiacik to fajne autko, mi się akurat jego stylistyka podoba ale gdzieś czytałem że trzeba uważać bo dach ma jakieś łączenie które potrafi rdzewieć i przeciekać.
A co do tego Partnera to może jakiś trefny, ale naprawdę autko ma dokładnie rok i już miał 2 razy zmieniane przednie piasty, klima oraz wspomaganie kierownicy działa wtedy kiedy ma na to ochotę - raz jest raz nie. Podobnie wycieraczki i klima.
PS. Ojciec ma espero - super autko !! Tyle że ruda już mu pożarła prawie całe progi, ale za to mechanika - bez zastrzeżeń. Poza tym tanie w częściach i ekonomiczne.
Stefan
T4 EuroSky 550
było
Xsara picasso 1.8B+G + N126 + KIP 42 TTZ
T4 EuroSky 550
było
Xsara picasso 1.8B+G + N126 + KIP 42 TTZ
Tragi MOBILEXPO 2009 w Krakowie - kto idzie ?
nikt poza nami (Ja i Serek) nie wybiera się na targi ?
halo krakusy impreza pod nosem
halo krakusy impreza pod nosem
W niedziele slyszlem ma byc mniej osób niz w sobote , ... Teraz okazuje sie ,ze i ja chyba nie przybęde z powodu pilnego wyjazdu...w Polske 
-
piotr05
- Fanklubowicz

ja chciałem przyjechac ale niestety plany sie zmieniły
Wyjazdy 2019 3096 km 27 nocek