niewiadów-ka terenówka
Re: niewiadów-ka terenówka
Dzięki Drako,za przemyślenia i podpowiedzi. Biorę wszystkie konstruktywne opinie pod uwagę i mam nadzieje, że pomogą w pracach. Wyjaśnij mi tylko jedno. Dlaczego szczękowe zaczepy są nielegalne??? Jest przepis mówiący o tym???
dzin1975 pisze:Wyjaśnij mi tylko jedno. Dlaczego szczękowe zaczepy są nielegalne??? Jest przepis mówiący o tym???
Też jestem ciekaw.
Swego czasu takie haki-paszczaki były standardem np. w Żukach.
"Co to jest droga to najlepiej dowiedzieć się nogami. A już obowiązkowo bosymi. Dobrze przy tym aby piach nie był ot taki sobie..."
n132d
n132d
Mój przyjaciel po zamontowaniu większych kół narzekał na straszne wstrząsy wewnątrz przyczepy.
siemka Piłkarz,jak duże te koła założył? na jakiej osi? skrętna ? resory? jaka przyczepa? zbieram doświadczenia dlatego dopytuje...jak byś dał rade fotki....
dzin1975 pisze:Dzięki Drako,za przemyślenia i podpowiedzi. Biorę wszystkie konstruktywne opinie pod uwagę i mam nadzieje, że pomogą w pracach. Wyjaśnij mi tylko jedno. Dlaczego szczękowe zaczepy są nielegalne??? Jest przepis mówiący o tym???
Sa takie przepisy , ale sam tego nie studiowalem
Analizowalem temat ze znajomym diagnosta ( mialem kiedys G-wolfa z zaczepem szczekowym )
A nie można zrobić wypinanego zaczepu który byłby używany poza drogami na których są kontrole drogowe?
Koła w takim samym rozmiarze jak w holowniku stają się jednocześnie dodatkowym zapasem. W razie przebicia więcej niż 1 sztuki można odpiąć przyczepę, zabrać jej koło i pojechać do wulkanizatora skleić uszkodzone.
Koło może wywoływać wibracje jeśli jest krzywe i niewyważone. Dlaczego niby drgać ma duża opona tylko dlatego że jest w przyczepie?
Koła w takim samym rozmiarze jak w holowniku stają się jednocześnie dodatkowym zapasem. W razie przebicia więcej niż 1 sztuki można odpiąć przyczepę, zabrać jej koło i pojechać do wulkanizatora skleić uszkodzone.
Koło może wywoływać wibracje jeśli jest krzywe i niewyważone. Dlaczego niby drgać ma duża opona tylko dlatego że jest w przyczepie?
pozdrawiam
Przemek
N126e
Przemek
N126e
zestaw już jest,teraz tylko przeróbka....temat nie umarł,pochwale się jak będzie na dużych kołach....
czekam na foty
Chętnych coraz więcej
Jak zamierzasz rozwiązać kwestię zawieszenia? Oryginał tylko większe koła? Z czego piasty? A może dystanse? Nie boisz się przekroczenia DMC?
Jak zamierzasz rozwiązać kwestię zawieszenia? Oryginał tylko większe koła? Z czego piasty? A może dystanse? Nie boisz się przekroczenia DMC?
pozdrawiam
Przemek
N126e
Przemek
N126e
oś robiona na zamówienie na piastach patrola,resory też patrolowskie,DMC czego?
Ano przyczepy. W innym wątku forum było że ITD lubi to weryfikować...
Resory z K160/260 nie będą za twarde? Patrol swoje waży a niewiadka max 550kg(moja).
Resory z K160/260 nie będą za twarde? Patrol swoje waży a niewiadka max 550kg(moja).
pozdrawiam
Przemek
N126e
Przemek
N126e
eeee zielonymi się przejmować.... jakoś to będzie...twardość resorów planuje regulować poprzez dodawanie/odejmowanie piór
Trzymam kciuki Ja przymierzam się do przeróbki od weekendu majowego, jak przywiozę ją z zimowania. Ja mam zamiar zrobić zawieszenie na wahaczach.
pozdrawiam
Przemek
N126e
Przemek
N126e
Jako holownik mam Montereya więc od takiego chcę zastosować piasty. Wahacze samoróbki, po dwa na stronę.
pozdrawiam
Przemek
N126e
Przemek
N126e