Remont sufitu N16

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
conan2

Remont sufitu N16

Postautor: conan2 » piątek, 5 lip 2013, 10:11

Witam wszystkich,

jakiś czas temu dostałem przyczepę campingową Niewiadów n-126. Niestety pianka i okleina sufitowa z racji wieku się skruszyła i poodklejała. Jako iż mam dwie lewe ręce do jakichkolwiek napraw, poszukuje kogoś w Poznaniu i okolicach (jakąś firmę), która wykonuje renowacje przyczep, o ile takie istnieją. A może zwykły tapicer samochodowy jest w stanie to zrobić ??

Bardzo proszę o jakieś wskazówki lub ewentualne sugestie.

Pozdrawiam,
Krzysztof

naal

Re: Remont sufitu N16

Postautor: naal » piątek, 5 lip 2013, 10:46

Możesz zapytać tapicera. Możesz poszukać też kogoś tutaj. Nie licz, że na samym suficie się skończy - ja na Twoim miejscu nastawiałbym się na całość. Podkład pod panele i remontówka wychodzi najtaniej, więc w materiały lepiej sam się zaopatrz, co by nikt Ci stawki zbytnio nie podbił.

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » piątek, 5 lip 2013, 10:59

Bardzo proszę o jakieś wskazówki lub ewentualne sugestie

Ja mam jedną. Dwie lewe ręce do wymówka. Jak masz czas, miejsce i chęci to się bierz sam, bo koszt takie roboty będzie pewnie całkiem spory. Nikt za stówkę Ci tego nie zrobi. Na forum masz mnóstwo podpowiedzi jak to zrobić dobrze i tania, a jak czego nie znajdziesz to my Ci podpowiemy. Robota ta wcale nie jest taka skomplikowana a i kolega naal ma rację. W 99% cała tapicerka nadaje się do wymiany.

Awatar użytkownika
Wodnik Szuwarek

Postautor: Wodnik Szuwarek » piątek, 5 lip 2013, 12:16

wysłałem PW - mam klej i tapicerkę, tyle że nie napisałeś czy N126N czy n126A/B/E/D ??

najtaniej zrobić samemu a jeżeli już zlecać tapicerowi to, żeby nie przyciął za dużo na materiałach najlepiej podrzucić mu je osobiście, tak by wycenił sobie tylko samą robociznę.

Awatar użytkownika
kooba
Administrator
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: kooba » piątek, 5 lip 2013, 13:53

Skoro twierdzi, że ma dwie lewe ręce to ma. Ja tam go akurat rozumiem.
Tu http://tablica.pl/oferta/nowa-tapicerka-przyczepa-n-126-niewiadow-CID5-IDQbJP.html#2f6207393d
masz takich co robią wszystko.
Co prawda masz do nich 260 km, ale autostradą szybko pójdzie.

conan2

Postautor: conan2 » piątek, 5 lip 2013, 14:40

Bardzo dziękuję za sugestie. Postarm się jakoś w weekend ogarnąć temat. Jak się uda to wrzucę również zdjęcia przyczepy :)

Wróć do „Pozostałe”