Pytanie N126N -klin i szyba

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
Tomek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Pytanie N126N -klin i szyba

Postautor: Tomek » sobota, 28 kwie 2012, 21:39

Witam

Mam problem z N126N a mianowicie, nad szybami otwieranymi(przód i tył) jest listwa a w niej ma byc Klin ozdobny, czy to ten sam rozmiar co pozostałe kliny tzn dookoła drzwi i dookoła budki??
a drugie pytanie to czy jest możliwość dokupienia samej listwy która trzyma przednie okno uchylne z budką

oraz jak wyglada osłona gumowa na mechanizm najazdowy w N126N
Ostatnio zmieniony sobota, 28 kwie 2012, 21:58 przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!

N-250c

Konto usuniete

Re: Pytanie N126N -klin i szyba

Postautor: Konto usuniete » sobota, 28 kwie 2012, 21:40

Post usuniety
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 4 mar 2013, 23:04 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jedrek101
Kontaktowanie:

Postautor: jedrek101 » sobota, 28 kwie 2012, 22:40

Tomek pisze:jak wygląda osłona gumowa na mechanizm najazdowy w N126N

http://allegro.pl/oslona-urzadzenia-naj ... 35586.html
tak jak tu :D

Tomek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Tomek » czwartek, 3 maja 2012, 20:53

jeszcze jedno pytanko co do N126N .szyba tylna jak i przednia uchylna, cieknie w środkowej części szyby, I PYTANIE czy jest możliwość dostawania się wody pomiędzy ten aluminiowy profil a uszczelkę-a i jeśli uszczelka jest ok to woda spływa po budce a jesli-- gdy uszczelka nie dotyka szyby (dociska) to możne się lać woda.
czy w/w uszczelce jest niezbędny ten klin?

jaka długość uszczelki na szybę potrzeba?

N-250c

steciek

Postautor: steciek » piątek, 4 maja 2012, 18:29

miałem dopiero co ten sam problem musiałem rozebrac okno wewnętrzne w środku jest rama drewniana niestety byla juz do wyrzucenia dorobiłem nową,woda mi sie dostaje własnie pod listwą aluminiową z zewnątrz cieknie oknem wewnętrznym i leci po sciance gdzie znajduje się lampa mocząc ją całą iiiii chyba będzie zastosowana akcja silikon wokół tej zewnętrznej aluminiowej listwy u mnie.

Tomek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Tomek » piątek, 4 maja 2012, 21:01

Z wstępnych oględzin wysuwam wnioski ze:

ta listwa aluminiowa pod która jest zamontowana szyba poprzez taki kawałek listwy powinna byc szczelna,
ale nawet jesli by woda przeciekała tzn dostała sie pomiędzy tą listwe a uszczelkę( mam na mysli laminat a nie wnetrze)
to jesli uszczelka jest zamontowana ciasno na ta rame drewnianą a koniec gumy dociśnięty jest szybą to woda powinna spłynąć bokami.
ale u mnie sie nagromadziło ze uszczelka nie dolega do szyby u góry na środku oraz nie jest ciasno zamontowana na laminacie
dlatego najpierw ob lukam rame drewnianą a następnie wymienię uszczelkę na nową z klinem rozporowym oraz montowana bedzie dla bezpieczeństwa na silikonie szklarskim

N-250c

steciek

Postautor: steciek » sobota, 5 maja 2012, 09:56

no od podstaw trzeba zacząc :) napewno bedzie dobrze :) porob zdjecia:)

Tomek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Tomek » sobota, 5 maja 2012, 14:20

postaram sie dzisiaj cos cyknąć, Tu chodzi o n-ke wujka i ja wole zanim zacznie sie cos rozbierać to piec razy sprawdzić, kupić co trzeba i nie utknąć z robotą na samym początku naprawy

N-250c

Wróć do „Pozostałe”