Pomocy przy renowacji !!!

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
Olga1812

Pomocy przy renowacji !!!

Postautor: Olga1812 » wtorek, 10 kwie 2012, 21:37

Witam !
Oglądałam dokładnie moja przyczepę N126e i postanowiłam zapytać o kilka rzeczy które będą konieczne by można było z przyjemnością korzystać z czepki.
1. Obicie ścian wewnątrz.
Materiał całkowicie odszedł od ścian, pozostała tylko żółta gąbka i widoczny klej. Ile metrów materiału/wykładziny będę potrzebowała do obicia całej przyczepy?? Jaki to materiał/wykładzina byłaby najlepsza? No i czym ją przykleić jaki klej żeby potem nie było go czuć??

2. Szyby
I z tym jest spory problem bo są w kiepskim stanie jak widać na załączonych zdjęciach. Szyba zarówno tylna jak i przednia mają szpary, są popękane. Da się jeszcze coś z nimi zrobić czy przymierzać się do kupna nowych? Jaki koszt?

3. Tylny kierunkowskaz. Gdzie go kupić ? Żarówka nie jest zbita tylko ten żółty klosz.

Te problemy dziś rzuciły mi się szczególnie w oczy. W razie innych problemów na pewno będę pisać i bardzo proszę o porady.
Pozdrawiam , Olga.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tomek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Pomocy przy renowacji !!!

Postautor: Tomek » wtorek, 10 kwie 2012, 21:52

zacznij od przeglądania allegro
klosze są po ok 10zł szyby to różnie używki czy nówki, wykładzina na wymiar czy kupujesz w obi. jak w obi to liczysz powierzchnie scian i kupujesz( kliknij na szukaj a na forum mnóstwo o tym pisali, w dziale remonty fotografie prac

http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... +przyczepy
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!

N-250c

steciek

Postautor: steciek » środa, 11 kwie 2012, 10:13

zacznij od najwazniejszego ola,sprawdz czy jest kąplet dokumentów,remont środka koszt ok 400zł z wymianą podłogi
ja teraz gębara zamęczam pytaniami takimi jak ty odsyłam na stronę jest tam wszystko co za ile i gdzie:)

viewtopic.php?f=31&t=2520

masz tam zdjecia jak to bedzie wygladalo po remoncie :) co do klosza:)
po co klosz jak za 5zł mona kupić całe lampki :) ja tak zrobiłem dostaniesz je w kazdym sklepie motoryzacujnym i rolniczym
co do okien hmm hmm hmm,,,,,,,,,, ja bym kupil używki chyba,chyba ci sie szykuje wiekszy wydatek ola:) :D

Olga1812

Postautor: Olga1812 » środa, 11 kwie 2012, 13:42

Dziękuję za link popatrze sobie :) a Ty jaką masz przyczepę taka jak moja? masz już zrobioną czy w trakcie remontu?
Co do szyb to też mnie to przeraża bo to droga impreza z tym... Wszelkimi siłami będę się starała je naprawić oczywiście nie sama :P zaczynam się wciągać w temat campingu , na pewno musi to być fajne. W sumie ta moja przyczepa miała już iść na stracenie , pare lat wstecz nie przypuszczałabym że jeszcze pojawi się szansa by gdzieś się z nią wybrać :)

steciek

Postautor: steciek » środa, 11 kwie 2012, 16:10

ja stracenie???? zbeszczesciła i sprofanowała bys ta przyczepe :) na złomie tez bys z niej nie wyszła:):):)
ja jestem w trakcie przygotowan do remontu
mam taka jak twoja z otwieranymi szybami mialem dwie ale jedną sprzedałem jest w mojej galeri ta co poszła:)\

nie zamieniaj jej ani nie sprzedawaj po remoncie bedziesz wiedziala co masz i to tylko koszty remontu:)
bo przyczepe masz gratis jak rozumiem ja musialem kupic i teraz remont takze ja moge byc nieszczesliwy z tego tytułu

zreszta tutaj kazdy mial trupa i go reanimowal i ludzie je maja i nie chca sie pozbyc:) wiem juz czemu:) bo to fajna niskobudzetowa nie gnijaca w scianach przyczepka:)

Awatar użytkownika
jedrek101
Kontaktowanie:

Postautor: jedrek101 » środa, 11 kwie 2012, 16:18

no steciek , ale żeś pojechał ....
nie każdy miał trupa.......

micwat76
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: micwat76 » środa, 11 kwie 2012, 18:05

Cześć Ola,
zacznę od tego że rok temu o tej porze nie myślałem o przyczepce, a dziś kończę kapitalny remont 126e :)
Jest z tym dużo kłopotów ale frajda jak się coś samemu zrobi bezcenna :)
Z Twoich zdjęć wynika że obie uchylne szyby masz do wymiany a to będzie jeden z większych wydatków koszt około 400 PLN za sztuke :(
sam miałem pękniętą i szukałem używki prawie 8 miesięcy ale sie udało :) Zapłaciłem 100PLN.
Mam parę fotek ze swojej walki jak będziesz chciała porady pisz
Pozdrawiam i do dzieła :)
Pozdr.
Michał
Zafira 1.8+126e

steciek

Postautor: steciek » środa, 11 kwie 2012, 18:58

ej a jak by kupić grubą plekse w castoramie wyjąc peknietą szybe i do szklarza pedzic zeby ładnie dociął i może wyszczerbił ranty na uszczelki czy to by nie było taniej i w miedzy czasie szukac orginałów??? :D :roll: :mrgreen: :mrgreen: oczywiscie orginały dla wymagających bo to tylko wypukłością się bedzie różnic ze te z pleksy bedą niewypukłe do zewnątrz

Awatar użytkownika
jedrek101
Kontaktowanie:

Postautor: jedrek101 » środa, 11 kwie 2012, 19:00

gołe szyby u Dariusa można kupić w dobrej cenie .... trzeba dzwonić i powoływać się na fanklub...
http://www.darius-przyczepy.pl/

steciek

Postautor: steciek » środa, 11 kwie 2012, 19:07

http://allegro.pl/szyba-n126-d-e-n126n- ... 93998.html

hahahaha patrzcie są na allegro takie płaskie ale według mnie wyszła by taka hmm nie wiem ale pleksa \
szklarz hmm ze 20zł pleksa hmm poszukac na allegro albo w castoramie :) najlepiej im grubsza tym stabilniejsza chibbbba :mrgreen: :mrgreen:

Tomek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Tomek » środa, 11 kwie 2012, 19:22

na spokojnie zaczynaj środek robić i w miedzy czasie szukaj szybek , Nic na silę i na szybciocha. remont nie będzie trwał tygodnia:-)
ja na razie zbieram materiały i części do odnowienia tylko n 250 ale chce mieć wszytko żeby na nic nie czekać w czasie pracy a zbieram już miesiąc i na razie mam uszczelka:-) mnie akurat nic nie goni wiec spokojnie i w miedzy czasie coś myślę o unowocześnieniu itd.
przeglądaj forum/problemy, remonty itd a pierwotna twoja koncepcja się nie raz zmieni bo koledzy i koleżanki nie jedne zęby na tych przyczepkach zjedli i każdy ma coś ciekawego do pokazania i zawsze lepiej uczyć się na błędach Innych:-)

N-250c

steciek

Postautor: steciek » środa, 11 kwie 2012, 20:25

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ucz się na błędach innnych a za jakiś czas przyjdą następni i będą się uczyć na błędach twoich:)
tomek to niezle,ja jestem lepszy mam pędzel,pokost,chlorokauczuk i dziś wkrętarkę boscha zakupiłem nówke za 3stówki poniosło mnie :lol: :lol: :lol: ale jak widze szafki w przyczepie to aż mi srubokręt po nocach się śni :)
jak miło jak tak żywo jest na forum :P :P :P :P

Olga1812

Postautor: Olga1812 » środa, 11 kwie 2012, 23:04

Hehe widzę że nieco ożywiłam forum swoimi problemami:)pewníe Kobieta o takich zainteresowaniach jak renowacja przyczep to troche rzadkość ale uwierzcie mi ze ten temat krecí mnie tak bardzo jak Was;)zreszta samochody to moja pasja od zawsze a przyczepy-od kiedy zarejestrowałam sie na tym fanklubie:)juz teraz zajelabym sie czepka ale jestem na ciezkich studiach ktore tez wymagaja sporo poswiecen...
Jakby ktos mial jakies fotki takich wyremontowanych czepek prosze pisac to skontaktujemy sie przez maila:)
Pozdrawiam,zycze dobrej nocy - Ola:)

Tomek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Tomek » czwartek, 12 kwie 2012, 00:10

N-250c

steciek

Postautor: steciek » czwartek, 12 kwie 2012, 16:25

EJJJJJJJJJ OLKA CHYBA RANDKE PROPONUJE :) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Wróć do „Pozostałe”