? Odpaliłem lodówke na gaz -pracuje bardzo dobrze - natomiast nie udało mi sie odpalić Trumy - na dole jest taki krótki kabelek niebieski załączony do masy okrągłą wsuwką -drugi koniec tez zakończony taka sama wsuwka luzem nie wiem gdzie go wpiąć .Z obudowy obok zapalarki też wystaje krótki przewód koloru niebieskiego zakończony wsuwka płaską jak w samochodzie tez wisi nie wiem gdzie go wpiąć .Do zapalarki wpiałem przewód który idzie od palnika /czerwony w silikonowej osłonie/.Nie wiem czy ten niebieski przy obudowie to nie jest masa? - tylko nie widze nigdzie wsuwki żeby go wpiąć a jak naciskam zapalarke i zbliżam ten przewod do masy to przeskakuje iskra.Moze zapakuje Trume jak podjade do gościa bo brakujące części to cos doradzi.zyga49 pisze:Przed zakupem komina sprawdź jaką masz średnicę rury (są 2)
zundapp600 pisze:Rury z linku które podałeś to dwie zupełnie inne rzeczy . Jedna to rura do rozprowadzenia ciepłego powietrza za pomocą wentylatora TRUMAVENT po przyczepie . Druga do odprowadzenia spalin i taka ma być ! . Przy montazu trumy zwróć uwagę na drożność kanału który odprowadza skropliny z pieca pod przyczepę . Wszystkie TRUMY które miałem w swoich rękach miały ten kanał zatkany , delikatnie mówiąc . W jednej to wiertłem musiałem usunąć ten nagar .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości