powiększenie n126-e
powiększenie n126-e
Wiem że to może głupie pytanie ale czy ktoś myślał nad powiękaszaniem n126-e? Skorupa to laminat i gdyby tak odciąć przód i wydłużyć o 50 centymetrów wówczas z układu sypialnego 2+2 (dzieci) można byłoby zrobić spanie dla 4 dorołych. W sumie skorupa miałaby długość identyczną jak teraz łącznie z przednim kufrem. Naprewno trzebaby pomyśleć nad odpowiednim rozłożeniem ciężaru i nacisku na hak. Czy warto rozważać takie coś?
Re: powiększenie n126-e
Chyba raczej warto przemyśleć zakup innej przyczepki - np. n132
Każdy znasz powiększa też przyczepkę poprzez ..... przedsionek
Każdy znasz powiększa też przyczepkę poprzez ..... przedsionek
GREGOR_Z pisze: Czy warto rozważać takie coś?
jedynym plusem jest posiadanie w dalszym ciągu nieprzemakalnej skorupy - poza tym za dużo rzeźby w stosunku do efektów
i kilka pytań na początek - co z szyberdachem - dać dwa/powiększyć jeden/zostawić oryginalny i dosztukować ze stałym dachem ????
zamiast przerabiać lepiej kupić coś większego
ja rozmyślałem nad czterema miejscami dla dorosłych i bez ostrych przeróbek nie da się - ale wtedy masz tylko sypialnię nawet bez szafy
też jestem zdania że lepiej sprzedać i kupić większą
kiedyś jak rynek używanych nie istniał można było rzeźbić ...
problemy ... od formalnych - zmienia się masa własna, niby nie wiele ale jednak
przez samo wykonawstwo, wspomniany dach, trwałe połączenia żeby nie pękało
cały nowy układ wnętrza itd ...
po problemy z wyważeniem, jeśli przesuniesz tylko do przodu to za duży nacisk na hak
kiedyś była chyba firma która się tym zajmowała
kiedyś jak rynek używanych nie istniał można było rzeźbić ...
problemy ... od formalnych - zmienia się masa własna, niby nie wiele ale jednak
przez samo wykonawstwo, wspomniany dach, trwałe połączenia żeby nie pękało
cały nowy układ wnętrza itd ...
po problemy z wyważeniem, jeśli przesuniesz tylko do przodu to za duży nacisk na hak
kiedyś była chyba firma która się tym zajmowała

była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
GREGOR_Z pisze:należę do ludzi którzy lubią wyzwania.
tylko to nie ma sensu - za dużo pracy a efekt będzie mierny - chyba, że masz doświadczenie w pracy z laminatem i zrobisz jakaś formę do swojej wstawki, żeby było jak fabryczne
co zrobisz z za krótkimi listwami alu i co z przedsionkiem ??
poza tym kwestia formalna - waga wzrośnie , rozkład masy się zmieni, przydałby się hamulec i t d
GREGOR_Z pisze:Gdyby machąć mniej więcej w tem sposób to szyberdach zostałby oryginalnie. Wiem że łatwiej kupić drugą ale trzeba mieć kaskę. Ja niestety niewiadówkę kupiłem za 1000 a naleze do ludzi którzy lubią wyzwania.
to za ile kupiłeś nie ma znaczenia, ja swoją dostałem z free

jeśli zrobiłeś remont to sprzedasz za 2tyś, dołożysz tysiąc - tyle co przeróbka
i kupujesz eNkę czy 132 do poprawek, które w przedłużanej i tak musiał byś robić - prawie nowe wnętrze
masz oryginał, a przy okazji budkę w której staniesz, bo 126n i 132 są wyższe

nie mówiąc o tym że możesz trafić na okazję i kupić większą w cenie małej

była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
Post usuniety
Ostatnio zmieniony środa, 6 mar 2013, 07:29 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
zakładka "Jedna z Dwóch" http://www.fanklub-niewiadowek.com/kara ... ukcje.html
Do odważnych świat należy, próbuj, może wyjdzie z tego coś fajnego 

N 132 L + mercedes C 220 D
Jeżeli chodzi o skorupy, to E ma długość wnętrza 269 cm, N ma 302 cm natomiast 132 ma 360 cm. Przedłużysz i uzyskasz coś ala Enka, ale jak zgrasz boki z przednią ścianą nie mówiąc o dachu, który ma naturalną krzywiznę do której trzeba nawiązać, przednia szyba ma w tej chwili 56 cm wysokości a po przedłużeniu będzie miała około 48 cm, gdzie taką kupisz. Chyba, że zrobisz tak jak ta z Mazur , załączę fotkę abyś wiedział o co chodzi , link do całej kolekcji podał Bartosz.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
bartosz pisze:zakładka "Jedna z Dwóch" http://www.fanklub-niewiadowek.com/kara ... ukcje.html
nie pokazuj tego - kara powinna być za taką profanację i druga za wykonanie

Ja taką sklejoną, jak na tym rysunku poglądowym, oglądałem w tym roku na własne oczy w Dźwirzynie. Rozmawiałem nawet z właścicielką, ale niestety zdjęcia nie mam.
GREGOR_Z pisze:Gdyby machnąć mniej więcej w ten sposób
wsadzałem dzisiaj przyczepkę na zimowanie i sobie to przemyślałem - raczej nie masz szans na zrobienie tego, żeby to jakoś porządnie wyglądało , a robienie jakiegoś ulepa, którym będzie wstyd gdziekolwiek pojechać mija się z celem - wywalisz kasę, zmarnujesz czas i zostaniesz z takim mutantem