w instrukcji jest napisane tak
"Zasilacz jednofazowego urządzenia rozdzielająco-zasilającego wykonany jest w technologi C-MOS na bazie jedno tranzystorowej przetwornicy DC/DC. Sterownik przetwornicy zbudowany jest w oparciu o zintegrowany regulator PWM z wyjściem do bezpośredniego sterowania MOS-FET. Zasilacz posiada układ zabezpieczeń oraz sygnalizacji optycznej. Opcjonalnie może być wyposażony w układ ładowania akumulatorów samochodowych.
Układ ładowania montowany jest ba trzech końcówkach fastonowych i przykręcony dwoma wkrętami do radiatora."
opis wejść
wejście 1 - 230v
wejście 2 - 12vdc - (bateria akumulatora) przełączenie napięcia z wejścia 2 na wyjście 2 w przypadku zaniku napięcia
opis wyjścia
wyjscie 1 230v 10A
wyjscie 2 (wtykA)12vDC
wyjscie 2 (wtykB) 13,8/14,4 DC napięcie ładowania akumulatora, prąd ładowania 2A tętnienia mniejsze niż 100mV
do kufra na dyszel biegną dwa przewody (czerwony i biały) tam się kończą i są połączone (patrz foto)
pytania
1) czy posiadam układ ładowania - patrz foto
2) rozumiem, że jeśli jestem podłączony pod 220v ac to przetwarza prąd na 12Vdc i wtedy działają zarówno pompki i oświetlenie na 12V oraz wszystkie urządzenia na 220v - czy jeśli podłącze akumulator odłączę 220v to też będzie działało wszystko?
3) czy jeśli mam podłączony samochód (7 pin) to w przyczepie będzie prąd?
4) czy mogę mieć podłączone 220v i akumulator jednoczenie?
5) jaki akumulator powinienem tam zainstalować?
zdjęcia tutaj
https://picasaweb.google.com/1082666029 ... 3I_X1ub-Rw
jestem zielony jeśli chodzi o elektrykę tak więc proszę o prostą łopatologie