Zawieszenie
Zawieszenie
Witam jestem nowy na forum i od 3 dni posiadam "niewiadówke" moje pytanie jest takie : zaglądając po spód znalazłem tam tylko jednym piórze resora i po "bałwanku" i to koniec zawieszenia , żadnego amortyzatora. Koła mam jeszcze starego typy czyli 12 calowe "gruszki" . Proszę o porady ponieważ chcę jechać nad morze a jestem z krakowa, i nie chce aby cos sie zpsuło po drodze 

N 126e + Mercedes C180 

Re: Zawieszenie
Post usuniety
Ostatnio zmieniony środa, 6 mar 2013, 18:36 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
no raczej i teraz niweim czy wspawac ucha pod amortyzatory i zasosowac np z poloneza malucha lub czegoś podobnego ?
N 126e + Mercedes C180 

W poprzedniej przyczepie miałem resory od PF 125 sedan, a amortyzatory od PF 126 tył. Przyczepa 10 cm wyższa ale prowadziła się idealnie nawet w porywach do 120, żadnego wężykowania ani podskakiwania jak pingpong.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Dziękuje za pomoc
zastosuje patent z amortyzatorami od pf126
tanio i dobrze 

zastosuje patent z amortyzatorami od pf126

N 126e + Mercedes C180 

Tą przeróbkę robiła mi firma specjalistyczna od resorów i sprężyn.
Witam ponownie
Morze wyjde na laika ale patrząc ostatnio pod spód swojej niewiadóweczki znalazłem tam amortyzator
tylko po mojemu wcale on nietrzyma załączam fotkę i pomóżcie gdzie dostane takie amorki bo zbliża mi sie mój termin wyjazdu 

N 126e + Mercedes C180 

Post usuniety
Ostatnio zmieniony środa, 6 mar 2013, 18:08 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
już powiem oco chodzi mocowanie u góry na "cycka" as na dole "ucho"
N 126e + Mercedes C180 

zundapp600 pisze:znając życie przeróbka robiona była bardzo dawno temu . Dostęp do części nie był taki jak w dniu dzisiejszym .
Stawiam na dużego fiata lub malucha . Pytanie tylko przód czy tył ? Za słabe foto aby zidentyfikować denata

ide zrobic dokładniejsze foto zaraz wrzuce
N 126e + Mercedes C180 

tia... ja bym zdemontował i udał się do najbliższego sklepu z częściami do aut i tam porównywał 

Najprawdopodobniej jest to przód duży fiat, ale najlepiej zrobić jak sugeruje jędrek.
zdemontowałem i odskrobałem numerki . okazało sie że amortyzatory od MERCEDESA 115
udałem sie z delikwentem to zaprzyjaźnionego mechanika dobraliśmy amortyzatorki od fiata 125 przód tylko trzeba było rozwiercić tulejkę z 10 na 12 i troszke ja przyciąć
teraz pasuje jak ulał
dziękuje kolegom za pomoc 

N 126e + Mercedes C180