Witam szanownych forumowiczów. Jestem w trakcie zakładania zaczepu z mechanizmem najazdowym. W przyczepie którą nabyłem w miejscu mocowania zaczepu do ramy znajdowała się zdaje się dodatkowa blacha wzmacniająca. Proszę o podpowiedź, czy ta blacha występowała w oryginale, czy jest potrzeba jej montażu, czy jest to jedynie twórczość złotej rączki. W instrukcji nie natrafiłem na taki element więc kieruje się w stronę montażu bez niego. Przesyłam również zdjęcia poglądowe.
"Dodatkowe" wzmocnienie zaczepu n126n
-
Re: "Dodatkowe" wzmocnienie zaczepu n126n
Jeżeli pytasz o płaskownik przykręcany pod dyszlem, to jest potrzebny i był montowany fabrycznie. Jego zadaniem jest usztywnienie dyszla.
VW T4 Mixt
N-126N
N-250c
N-126N
N-250c
Jest potrzebny.
Ja u siebie nie miałem i delikatnie widać było, że ramę wykręca tyle, że przyczepka była z 96 roku i sam z nią przejechałem parę km
Ja u siebie nie miałem i delikatnie widać było, że ramę wykręca tyle, że przyczepka była z 96 roku i sam z nią przejechałem parę km
Burstner Ventana 400 ts
N 126 NL
była - N 250
była NIEWIADÓW SKŁADANA ŁÓDŹ WĘDKARSKA TYP 10
N 126 NL
była - N 250
była NIEWIADÓW SKŁADANA ŁÓDŹ WĘDKARSKA TYP 10
-
Tak, dokładnie o tej płaskownik mi chodzi. Super dzięki za odpowiedź panowie, byłem absolutnie przekonany, że to czyjaś twórczość, bo i tak wygląda
Przejechałem testowo 50km ale mam nadzieję, że nic się nie wydarzyło na skutek pracy ramy, mam zdrową "jak dzwon" więc powinno być ok.
Przejechałem testowo 50km ale mam nadzieję, że nic się nie wydarzyło na skutek pracy ramy, mam zdrową "jak dzwon" więc powinno być ok.
W oryginale jest, powinno być jeszcze takie wygięte "U" co dyszel niby podtrzymuje. Jeśli tego nie ma a zazwyczaj każdy wykręca bo trze po krawężnikach to daj blaszkę po całości, albo drugi taki płaskownik. Wszystkie 4 punkty śrub mocowań powinny być skręcone. Tam są spore siły działające na skręcanie dyszla.