Wiesz co dobrePaczek pisze: Oko w oko mam ten sam!
Daszek zamiast przedsionka
Re: Daszek zamiast przedsionka
OCZY
Team
Nie dla nas "All inclusive". Wolimy "nonexclusive".
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
- Lukasz_b20
Panowie, tez zamówiłem kedre 7,5mm oraz te płachtę z Decathlonu za 99zl. Teraz pytanie - jakie zakłady zajmują się wszywaniem kedry? U zwykłego krawca da radę?
U "zwykłej" żony lub teściowej da radę.Lukasz_b20 pisze:Panowie tez zamówiłem kedre 7,5mm oraz te płachtę z Decathlonu za 99zl. Teraz pytanie - jakie zakłady zajmują się wszywaniem kedry? U zwykłego krawca da radę?
- Lukasz_b20
Niestety nie posiadają maszyny do szycia :/Murano pisze:U "zwykłej" żony lub teściowej da radę.Lukasz_b20 pisze:Panowie tez zamówiłem kedre 7,5mm oraz te płachtę z Decathlonu za 99zl. Teraz pytanie - jakie zakłady zajmują się wszywaniem kedry? U zwykłego krawca da radę?
Zwykłe punkty krawieckie nie"palą się " do zespolenia kedry z płachtą. Wiem bo to przerobiłem. Pani krawcowa boi się, że jej się maszyna rozkalibruje. Mnie w kilka minut operację tę wykonał tapicer. Nie zapłaciłem ani złotówki może dlatego, że relatywnie często korzystam z jego usług.
I ma rację, do tego potrzebna jest inna maszyna, specjalne nici i igła. To już podchodzi pod tzw. "krawiectwo ciężkie" czyli tam gdzie szyją futra, palta, kurtki skórzane, ew. tapicer.andslu58 pisze: Pani krawcowa boi się, że jej się maszyna rozkalibruje. .
N-260
Guzik prawda. Moja Ania zszyła kedrę z tarpem z Decathlona na maszynie Singer, rok produkcji 1939. Złej baletnicy... itp.bania pisze:
I ma rację, do tego potrzebna jest inna maszyna, specjalne nici i igła. To już podchodzi pod tzw. "krawiectwo ciężkie" czyli tam gdzie szyją futra, palta, kurtki skórzane, ew. tapicer.
OCZY
Team
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
- dankm
- Fanklubowicz

Ja swoje szyłem na maszynie którą żona dostała od ojca jak szła do szkoły odzieżowej. Ruina straszna, ale to jest łatwe i lekkie do zszycia. Gdyby nie długość to bym ręcznie to zszył.
Francuskie 120KM w ropie
Niemiecko-amerykańskie 115KM w ropie
Polsko-chińskie 3,5KM w benzynie
n126E
"E" tylko w dowodzie układ "D"
2018
1500km 38 nocy
2019
1800km 20 nocy
Niemiecko-amerykańskie 115KM w ropie
Polsko-chińskie 3,5KM w benzynie
n126E
"E" tylko w dowodzie układ "D"
2018
1500km 38 nocy
2019
1800km 20 nocy
-
Samoogon
Krawcowa na pewno ma odpowiednią maszynę, inaczej nie byłaby krawcową tylko gospodynią domowąbania pisze:I ma rację, do tego potrzebna jest inna maszyna, specjalne nici i igła. To już podchodzi pod tzw. "krawiectwo ciężkie" czyli tam gdzie szyją futra, palta, kurtki skórzane, ew. tapicer.andslu58 pisze: Pani krawcowa boi się, że jej się maszyna rozkalibruje. .
Nie przesadzajmy.Z zadaniem przeszycia tego tarpa powinna poradzić sobie nawet marketówka; to cieniutka tkanina, a kedra nie jest tak znów twarda.
Igła może być zwykła.Jak ktoś szyje na codzień delikatne rzeczy to dać trochę grubszą 100-110. Nici jednak radzę kupić jakieś trochę lepsze niż z zestawu krawieckiego bo te są delikatniutkie; jakieś syntetyczne, trochę mocniejsze i będzie gitara.
- Lukasz_b20
Jesteście Niezastąpieni! Dzięki
Kupiłem kodure 6 m bieżących 1,6 m szeroka za 60 zł. Kedrę wszył i obszył kolega tapicer. Oczka 2 zł od sztuki, firma produkująca plandeki . Jedyny problem mam z rurkami. Są za krótkie. Dziś pierwsze rozpostarcie. Powierzchnia około 9 m2 za 70 zł.
Kogo obchodzą zamknięte hotele, gdy w swojej przyczepie możesz spędzić niedzielę . 
Jeśli DIY jest Ci nie obce, to polecam zmodyfikowane kije malarskie.Espace pisze:Jedyny problem mam z. rurkami . Są za krótkie .
OCZY
Team
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
Pomysł jest dobry z kijami
. Dzięki .Temat na przyszły tydzień.
Kogo obchodzą zamknięte hotele, gdy w swojej przyczepie możesz spędzić niedzielę . 
Nie no chłopy... bez jaj.
Rurki aluminiowe do namiotów/przedsionków nie kosztują na alledrogo milionów monet. Naprawdę można skompletować 2-3 maszty odpowiedniej długości.
Rozwiązanie Damiana delikatnie mówiąc wieje drutem.
Rurki aluminiowe do namiotów/przedsionków nie kosztują na alledrogo milionów monet. Naprawdę można skompletować 2-3 maszty odpowiedniej długości.
Rozwiązanie Damiana delikatnie mówiąc wieje drutem.
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
RollerTeam Kronos 284TL
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
Niewiadów N132T