Remont Enki Tomka, pierwszy kontakt z przyczepą
Re: Remont Enki Tomka, pierwszy kontakt z przyczepą
Ogarniam, hammerite też nie do tego służy, płot można sobie nim za to pomalować.
Dużo oj dużo sarkazmu
Tak sobie myślę.

Kogo obchodzą zamknięte hotele, gdy w swojej przyczepie możesz spędzić niedzielę . 

Czy gdzieś znajdę jakiś poradnik odnośnie wykładania ścian wykładziną? Ogólnie odnośnie tapicerowania?
Oczywiście przeszukałem forum, nie chodzi np. na co kleić tylko o jakieś patenty na układanie, łączenie powierzchni itp.
Oczywiście przeszukałem forum, nie chodzi np. na co kleić tylko o jakieś patenty na układanie, łączenie powierzchni itp.
eloziomwaw pisze:Czy gdzieś znajdę jakiś poradnik odnośnie wykładania ścian wykładziną? Ogólnie odnośnie tapicerowania?
Zacznij od tego viewtopic.php?f=3&t=8416

Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
eloziomwaw pisze:Czy gdzieś znajdę jakiś poradnik odnośnie wykładania ścian wykładziną? Ogólnie odnośnie tapicerowania?
Tutaj: viewforum.php?f=36
OCZY
Team
Nie dla nas "All inclusive". Wolimy "nonexclusive".
kilometry/nocki w n126e
12311/93

kilometry/nocki w n126e
12311/93
reflexes pisze:eloziomwaw pisze:Czy gdzieś znajdę jakiś poradnik odnośnie wykładania ścian wykładziną? Ogólnie odnośnie tapicerowania?
Niezwiązane z tematem tapicerki... Jakiś błędny link podkleiłeś.
oko pisze:eloziomwaw pisze:Czy gdzieś znajdę jakiś poradnik odnośnie wykładania ścian wykładziną? Ogólnie odnośnie tapicerowania?
Coś nie gra... Link do głównego forum remontów zostawiłeś...
eloziomwaw pisze:oko pisze:eloziomwaw pisze:Czy gdzieś znajdę jakiś poradnik odnośnie wykładania ścian wykładziną? Ogólnie odnośnie tapicerowania?
To jest właściwy link. Nikt Ci nie da przepisu na tacy. Trzeba czytać odpowiednie tematy i wyciągać wnioski. Wszystko jest opisane.
OCZY
Team
kilometry/nocki w n126e
12311/93

kilometry/nocki w n126e
12311/93
oko pisze:eloziomwaw pisze:oko pisze:eloziomwaw pisze:Czy gdzieś znajdę jakiś poradnik odnośnie wykładania ścian wykładziną? Ogólnie odnośnie tapicerowania?
To jest właściwy link. Nikt Ci nie da przepisu na tacy. Trzeba czytać odpowiednie tematy i wyciągać wnioski. Wszystko jest opisane.
Luzik, wertowałem to już ale dzięki. Wiem, że link właściwy

eloziomwaw pisze:reflexes pisze:eloziomwaw pisze:Czy gdzieś znajdę jakiś poradnik odnośnie wykładania ścian wykładziną? Ogólnie odnośnie tapicerowania?
Niezwiązane z tematem tapicerki... Jakiś błędny link podkleiłeś
Bardzo dobry link "podkleiłem". Kolejny raz ignorujesz uwagi moderatorów o pisanie zgodnie z zasadami więc podałem Ci link do stosownego tematu. Do tego notorycznie walisz post pod postem (w jednym poście można wielokrotnie cytować wypowiedzi poprzedników), co też nie jest zbyt mile widziane. Dbamy tu o to żeby forum wyglądało przyzwoicie i jeżeli się do tego nie zastosujesz to szybko się z nami pożegnasz, bo jest to łamanie regulaminu.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
Robisz to celowo czy bez świadomości?
Pytasz o coś, ludzie się produkują a Ty masz to w nosie, ignorujesz i robisz jak Ci się wydaje.
Pytasz o poradnik, z którego na 100 % nie skorzystasz bo wpadniesz na innowacyjną myśl konstruktorską i ją wdrożysz.
Chcesz wiedzieć czemu nikt nie linkuje poradnika?
Bo nikt nie robił tego co Ty teraz.
Także płyń "Noe" i wyznaczaj nowe trendy.
-
- Fanklubowicz
https://fanklub-niewiadowek.com/forum/v ... =36&t=9168
Trzeba mierzyć ścianki i wycinać kawałki, takie mniej więcej, z zapasem, resztę docina się już wewnątrz przyczepy. Nie jest to mega łatwe, ale do zrobienia. Oczywiście kawałki w całości, otwory na okna wycina się również w przyczepie, na końcu.
Każdą ścianę w całości, ewentualnie ścianę przy drzwiach możesz podzielić i zrobić łączenie "w szafie", bo i tak dochodzi do drzwi, więc tam latwo zamaskowac, sufit w całości.
My nie dawaliśmy kleju przy krawędziach, dopiero jak wszystko było dociete i pasowało to krawędzie były podklejane.
Fajnie mieć kogoś do pomocy.
Trzeba mierzyć ścianki i wycinać kawałki, takie mniej więcej, z zapasem, resztę docina się już wewnątrz przyczepy. Nie jest to mega łatwe, ale do zrobienia. Oczywiście kawałki w całości, otwory na okna wycina się również w przyczepie, na końcu.
Każdą ścianę w całości, ewentualnie ścianę przy drzwiach możesz podzielić i zrobić łączenie "w szafie", bo i tak dochodzi do drzwi, więc tam latwo zamaskowac, sufit w całości.
My nie dawaliśmy kleju przy krawędziach, dopiero jak wszystko było dociete i pasowało to krawędzie były podklejane.
Fajnie mieć kogoś do pomocy.
W moim podpisie znajdziesz odnośnik do remontu, tam starałem się w miarę opisać jak my to robiliśmy. Oczywiście jeśli będzie Ci się chciało.
- Fiacior75
- Fanklubowicz
eloziomwaw pisze:Super, dzięki za info.
Mistrzu, a te podpory już zrobiłeś, że tak się tapicerką interesujesz? Zacznij coś wreszcie działać bo jestem głodny......
tantalos pisze:...Swoją drogą to 13 stron a tu jeszcze nic nie zrobione
Fiacior75 pisze:Zacznij coś wreszcie działać bo jestem głodny......
Dziwny ten wątek, same pytania, porady i.....nic.
N126n
Remont eNki
Remont eNki