Projekt "Custom Nka" by Pavulon
- dankm
- Fanklubowicz
Re: Projekt
"Wyciskarki do kiełbas" używam nie za często w pracy, odcinam jeden koniec wkładam z całą folią a do czyszczenia zostaje sama ta "lufa". U mnie to idzie zwykłą benzyną ale to uszczelniacze bitumiczne, jak zaschnie to odcinam kawałek zaschniętego" jelita" i cisnę dalej.
Francuskie 120KM w ropie
Niemiecko-amerykańskie 115KM w ropie
Polsko-chińskie 3,5KM w benzynie
n126E
"E" tylko w dowodzie układ "D"
2018
1500km 38 nocy
2019
1800km 20 nocy
Niemiecko-amerykańskie 115KM w ropie
Polsko-chińskie 3,5KM w benzynie

n126E
"E" tylko w dowodzie układ "D"
2018
1500km 38 nocy
2019
1800km 20 nocy
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Samoogon pisze: I myślałem że to jest cała okładzina, a wychodzi, że nie i wybiera się środek aż kula oprze się na metalu.
Okładzin używa się dotąd, dokąd znaczniki i regulacja pozwalają ustawić prawidłowo. Oczywiście to jest w kooperacji z kulą, która też może być wytarta. Zmierz kulę i będziesz wiedział czy jest ok.
Przy regulacji AKS pamiętaj, że reguluje się każdą okładzinę oddzielnie.
- Pavulon
- Fanklubowicz
Samoogon pisze:Nie, grubość samej okładziny tak żebym miał porównanie do nowej. Jeśli znajdziesz oczywiście
Uff znalazłem ale w takim miejscu...
Ten czarny środek okładziny jest na równo ze stalowym pierścieniem ale wgłębienie jest plytkie i nie dochodzi do pierścienia.
- Pavulon
- Fanklubowicz
Re: Projekt "Custom Nka" by Pavulon
Też poczuliście wiosnę? Trzeba się spieszyć. Stabilizator rozebrany, wypiaskowany i gotowy do lakierowania proszkowego.
Pokaż efekty malowania może też się skuszę, tylko że to jest alumininowe, tego nie pomalujesz 

- Pavulon
- Fanklubowicz
Samoogon pisze:Pokaż efekty malowania może też się skuszę, tylko że to jest alumininowe, tego nie pomalujesz
Tak amelinium... tego nie pomalujesz

Ok, będę miał chyba gotowe na wtorek, podobno z podkładem epoksydowym trzyma się nieźle.
- Fiacior75
- Fanklubowicz
Samoogon pisze:Pokaż efekty malowania może też się skuszę, tylko że to jest alumininowe, tego nie pomalujesz
Jak to nie pomalujesz? Proszkowo sie nie da?
No to jest amelininowe, tego nie pomalujesz 
A poważnie, to nie wgryzałem się w temat, sam jestem ciekaw czy proszek będzie ok w dłuższym okresie czasu.

A poważnie, to nie wgryzałem się w temat, sam jestem ciekaw czy proszek będzie ok w dłuższym okresie czasu.
- Fiacior75
- Fanklubowicz
Samoogon pisze:No to jest amelininowe, tego nie pomalujesz
Przemek mnie się wydaje że ta wajcha była pomalowana proszkiem, nie ma to znaczenia czy metal czy alum, chyba że się mylę.
Paweł jedź do tej malarni proszkowej i zapytaj o pomalowanie, proszek to proszek.
Powiem szczerze; też myślę, że nie będzie z tym problemu, u mnie schodzi, odpada trochę (oryginał) ale cholera wie ile to ma lat. Tak w międzyczasie z ciekawości zerknąłem i malują aluminium bez problemu.
- Pavulon
- Fanklubowicz
Już zawiozłem do malowania... nie ma problemu.
Aczkolwiek ta wajcha była malowana właśnie proszkowo i u mnie też złaziła płatami... no ale kilka lat ma. Szkoda było wyrzucić bo w Klaja powiedzieli, że to super sprzęt.
https://youtu.be/t8lnCA8PHJM
Aczkolwiek ta wajcha była malowana właśnie proszkowo i u mnie też złaziła płatami... no ale kilka lat ma. Szkoda było wyrzucić bo w Klaja powiedzieli, że to super sprzęt.
https://youtu.be/t8lnCA8PHJM
- Pavulon
- Fanklubowicz
Dziś podwójne szczęście... Elementy stabilizatora pomalowane proszkowo i przesyłka od Bartka... thx
Pavulon pisze:... i przesyłka od Bartka
Następny niezależny, brawo!
N126n
Remont eNki
Remont eNki
- Fiacior75
- Fanklubowicz
Zaczep będzie cycuś malina