Po wakacjach !!

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
bromba

Po wakacjach !!

Postautor: bromba » wtorek, 18 sie 2009, 08:46

Witam. Już po wakacjach i teraz trzeba poprawić pare spraw / wynikły w "praniu"/ i tu pytania do kolegów z prośba o pomoc.
1 sprawa : Przyczepa wypoziomowana / poziomica / a mimo to drzwi ocierają o dolny próg. Po zamknięciu obrysowałem pisakiem drzwi i widać ,że trochę opadły. Pytanie. Czy jak wymienie zawiasy - jest luz jak drzwi podnosze / w sklepie niewiadówek po ok 10 zł za szt / to problem zniknie?
2 sprawa : osłony śrub te plastikowe zewnetrzne / dach / to w N-126 e to rozmiar 8 czy 6 chciałbym zamówić w sklepie Niewiadowie. Będe poprawiał ubytki na dachu i wymieniał, uchwyty manewrowe też i nie wiem jakie to numery.
3 sprawa : kłopot z zamkami szawek. uszkodzone w trakcie transportu przez " szalejące" ładunki podczas jazdy. / napewno orginalne rocznik 89 przyczepki / zero otwierania, a w w/w sklepie sa jakięś inne kształty tych klamek do szaf. Nie drogie , ale może ktoś mi powie czy można nimi zamienić moje stare tak abym mógł otwierać drzwi do szafek ? A może inne patenty co ?
4 sprawa: podziwiam przyczepki po remoncie kolegów z fanklubu !! Naprawde. Moje pytanie dotyczy nastepującej sprawy. Moja okładzina wewnętrzna jest BEEE ..ale nie mam warunków ani możliwości remontu totalnego we wnętrzu przyczepki / parking pod blokiem / czy ktoś robił wymianę tapicerki bez wymontowywania mebli itp ? Chodzi mi o to że wyniose materace i zaczne od możliwych miejsc oklejac na nowo na butaphren. Ma to sens ?
5 sprawa : http://www.niewiadow.pl/katalog/cat/czesci_zamienne - podaję stronę z częściami zamiennymi z Niewiadowa z prośba o ocenę cenowa przez "starszych " kolegów. Opłaca się czy nie?
Dziękuję i serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Bromba

Awatar użytkownika
konrad
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: Po wakacjach !!

Postautor: konrad » wtorek, 18 sie 2009, 09:33

ad 2 o ile dobrze pamiętam to na dachu jest sporo śrub
4 trzymają "nożyce" - te są chyba na klucz 13? - duża zaślepka
reszta to małe - klucz 10? i ich jest 4 na rączki i 8 na zaczepy
Obrazek
fota daszku Jędrka
przygotuj też śruby, bo pewnie skończy się na kątówce ;)
do tego dochodzą śruby w dachu przyczepy (na tym pionowym "kołnierzu")

ad 3 ja mam tradycyjne uchwyty meblowe i zatrzaski, magnesowe są za słabe
ale te "na wcisk" działają jak trzeba

ad 4 nic nie demontowałem jak kleiłem wykładzinę, za za szafki powciskałem przez szpary
do kufrów wpuściłem luźno, tzn nie kleiłem wewnątrz, tylko sobie wisi, dociśnięta przez linoleum podłogowe

ad 5 zapytaj w firmie którą podawał Paczek, podobno mają niższe ceny niż sklep Niewiadowa
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4

BIGL

Re: Po wakacjach !!

Postautor: BIGL » wtorek, 18 sie 2009, 19:33

Zaślepki dostaniesz bez problemu (bywały nawet na allegro), uchwyty i zamki to też pestka jest tego sporo w różnych marketach budowlanych jak i sklepach meblarskich - może nawet znajdziesz lepsze od oryginalnych :wink: , co do klejenia to tak jak pisał konrad, lecz ja radzę poodkręcać przynajmniej to co się da. Pamiętaj że remont robisz raz na parę lat i jak zrobisz fuszerke to cały czas będziesz coś poprawiał i gderał :D
Obrazek

Wróć do „Pozostałe”