Nasze Holowniki
Re: Nasze Holowniki
Tak - zauważyłem że N-132 to raczej rzadkość.
Ogólnie fajna i najbardziej mnie cieszy że w zasadzie kupiłem ją przez przypadek.
Muszę tylko przeskoczyć problem dokumentów - to panuje straszny chaos - i ...... w dogę !!!!
Pozdrawiam
Ogólnie fajna i najbardziej mnie cieszy że w zasadzie kupiłem ją przez przypadek.
Muszę tylko przeskoczyć problem dokumentów - to panuje straszny chaos - i ...... w dogę !!!!
Pozdrawiam
Mój holowniczek to Rover 820 Si z '92, silnik 2.0 benzyna, moc powinno być 136 KM ale ile zostało to kto to wie
. W teorii powinien sobie dać rade ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce już niedługo będzie ten pierwszy raz z przyczepką.

Rover 820 Si + N126 e
-
piotr05
- Fanklubowicz

posiadam Lanosa 1.5 16V 100KM nie jest to wyscigowka ale z enka w gorach daje sobie rade max rozpedzilem do 110km/h spalanie LPG w granicach 10 l
Wyjazdy 2019 3096 km 27 nocek
Wyjazdy 2020 2250 km 21 nocek
Wyjazdy 2021 1000 km 7 nocek
Wyjazdy 2022 2138 km 17 nocek
Wyjazdy 2023 4175 km 33 nocki
Wyjazdy 2024 5236 km 31 nocek
wyjazdy 2025 1634 km 11 nocek
Wyjazdy 2020 2250 km 21 nocek
Wyjazdy 2021 1000 km 7 nocek
Wyjazdy 2022 2138 km 17 nocek
Wyjazdy 2023 4175 km 33 nocki
Wyjazdy 2024 5236 km 31 nocek
wyjazdy 2025 1634 km 11 nocek
- andrzejdisel
Witam
- ja w tym roku bylem moim zestawem ( Volvo V40 1,9 D 95 KM oraz przyczepka N 126 E po remoncie ) nad morzem w Dębkach - oraz na 2 zlocie milosnikow samochodów Volvo V40 i S40 w Sielpi Wielkiej - autko spokojnie dawalo sobie rade z tym ciezarem ( wrecz pod stroma gorke przyspieszalem spokojnie ) zapas mocy wynikajacy z duzego momentu obrotowego przy niskich obrotach ( jak to w diezlach bywa ) spalanie wyszlo okolo 9 litrow ON / 100 km - mysle ze to dobry wynik
- biorac pod uwage zaladowana przyczepke na maxa
- byl z nami wnuczek ( 2 lata ) i to jego zapasy skutecznie dociazaly przyczepke 
Pozdrawiam andrzejdisel
Volvo V 40 1,9 DI (turbo) 95 KM + Niewiadów N 126 E
Volvo V 40 1,9 DI (turbo) 95 KM + Niewiadów N 126 E
- Borivoj
- Fanklubowicz

Brian pisze:kotek pisze: przymierzam się do zmiany holownika na 174 koniki.
Kotku a co przypuszczalnie będzie następcą Audi ?![]()
![]()
Mój holownik to Citroen Berlingo 1.9 D, 75 koników. Samochód posiadam od 8 lat a w tym roku dostał hak i dzielnie śmiga z naszą niewiadówką. Cytrynke mam zarejestrowaną jako pojazd ciężarowy więc przynajmniej nie mam problemów z ograniczeniami DMC przyczepy z hamlucem i DMC przyczepy bez hamulca. Po prostu mam tylko DMC przyczepy 1100 kg. Ogólnie autko ma nieco ponad 300 tyś. km i sprawuje się super. Co do jazdy z przyczepką to spalanie wzrosło o ok 2 litry czyli w trasie mieszcze się w okolicach 8-9 litrów z pełnym załadunkiem czyli przyczepka, box dachowy, 3 osoby i reszta sprzętu, ubrań itp. Miałem okazję testować samochód z przyczepką w górach i auto trzyma się super drogi ... Chociaż szczerze to 25 koników więcej i auto lux bo czasami brak mocy wychodził ale to tylko pod duże podjazdy ( Ale 40 km/h było)
Ahoj Brian, 1.3.2009 jsem koupil také holownik Peugeot Partner 1,9d (to same jako Berlingo). Auto jest super. S przycepkou N126d (hamowana) jest spalanie 8,8 litry v gorach. (Skoda Felicia spalanie 11 litry v gorach) Foto jest v galerii Nasze niewiadovky. Pozdrawuje Borivoj z Czech
Gratuluje zakupu
Bardzo dobry wybór! U nas ma juz prawie 350 tys. i chodzi bez żadnego problemu. Również pozdrawiam Borivoj 
Berlingo 1.9D + N126b

Witam! Ja ciągnę n126 e Golfem III kombi 1,9tdi 90 KM.Auto daje sobie radę bardzo dobrze.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Mój koń pociągowy to renault megane 1,5 dci z 2003 roku a bryczka do konia to n126nt z 1998 roku. Z racji że jest to świerzy zakup pokonałem tym zestawem tylko jedną trase od poprzedniego właściciela do stajni
Jakieś 300 km bez problemowo tylko zużycie owsa wzrosło z 5 do 7 litrów 
Witam,jakoś umknął mi ten temat:
Naszą N 126n ciągniemy T4 - 2,4 D,na co dzień auto w ciągłej eksploatacji- narzędzie pracy
ogólnie jak dla mnie fajna jazda,dużo przestrzeni tak że przyczepka może leciec pusto
i raczej wszystkie dalsze wyjazdy będą / są Tym autem

Drugie auto auto to Golf 3 combi 1,9 TD mojej małzonki do którego niedawno załozyłem hak,nawet niezła jazda
natomiast -porównanie z busem wypada blado

Naszą N 126n ciągniemy T4 - 2,4 D,na co dzień auto w ciągłej eksploatacji- narzędzie pracy
ogólnie jak dla mnie fajna jazda,dużo przestrzeni tak że przyczepka może leciec pusto

Drugie auto auto to Golf 3 combi 1,9 TD mojej małzonki do którego niedawno załozyłem hak,nawet niezła jazda
natomiast -porównanie z busem wypada blado

-
Andrzej132
- Przyjaciel

No ja dzisiaj dokupiłem do przyczepki SEATA Alhambrę.
Andrzej132 pisze:No ja dzisiaj dokupiłem do przyczepki SEATA Alhambrę.
Andrzej, to coś więcej napisz
Niech dobrze służy
Andrzej132 pisze:No ja dzisiaj dokupiłem do przyczepki SEATA Alhambrę.
szymon79
N 132t + N250 + VW T4 multivan 2.5 LPG

N 132t + N250 + VW T4 multivan 2.5 LPG
-
Andrzej132
- Przyjaciel

No jeszcze nie próbowałem bo u nas pada deszcz a chciałem gdzieś wyjechać. Za tydzień wypróbuję to coś napiszę. Rewelacji się nie spodziewam bo samo puste auto waży prawie 1800 kg i tylko ma 110 KM.
-
Andrzej132
- Przyjaciel

Dzisiaj zrobiłem pierwszą trasę z nowym holownikiem. Rewelacji (110 KM) nie ma, ale jedzie się zdecydowanie spokojniej, hamulec też znacznie lepsze. Praktycznie nie ma denerwującego mnie kołysania wzdłużnego samochodu, co w felicji było utrapieniem. Zawieszenie tylne jest na tyle twarde, że podłączenie przyczepy nie jest widoczne. Wysokie auto umożliwia też widoczność do tyłu przez szyby w przyczepie - widać co za nami jedzie.
Ze względu na dużą masę samochodu przyczepa nie jest tak odczuwalna jak w mniejszym aucie, więc częściej patrzyłam w lusterko czy jeszcze jest na haku.
Ze względu na dużą masę samochodu przyczepa nie jest tak odczuwalna jak w mniejszym aucie, więc częściej patrzyłam w lusterko czy jeszcze jest na haku.
Andrzej132 pisze:Dzisiaj zrobiłem pierwszą trasę z nowym holownikiem. Rewelacji (110 KM) nie ma, ale jedzie się zdecydowanie spokojniej, hamulec też znacznie lepsze.
mnie może uda się pojeździć sharanem z takim samym silnikiem (110KM TDI)
to postaram się podzielić wrażeniami
Kurcze trochę martwi mnie, że piszesz o 110KM mało ...
myślę nad zakupem berlingo w wersji 1.6HDI,
a tam jest 90KM, z tym że moment ponad 200Nm
Rozważałem też xsarę z silnikiem benzyna (LPG) 1,6 - 116KM
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
Wróć do „Samochody Niewiadówek”