XX Ogólnopolski Zlot Fanklubu Niewiadówek - Koszęcin 31.05-03.06. 2018 Boże Ciało
Re: XX Ogólnopolski Zlot Fanklubu Niewiadówek - Koszęcin 31.05-03.06. 2018 Boże Ciało
To jak już o prądzie gadamy to pytanko czy będzie możliwość zrobienia zarzutki bezpośrednio na druty? Chyba to lepsze niż 2km przewodu 

Re: RE: Re: XX Ogólnopolski Zlot Fanklubu Niewiadówek - Koszęcin 31.05-03.06. 2018 Boże Ciało
Zielony pisze:Fiacior75 pisze:Normalny domowy przedłużacz minimum 200mpowinno wystarczyć
Ekhm. To wiecie, jak będzie stała taka nieskończona niewiadówka na środku drogi pomiędzy innymi przyczepami i będzie wystawał z niej przewód elektryczny napięty jak sznurek do prania, to znaczy, że to moja Niewiadka. Ale plus będzie taki, że zimne rzeczy będą w lodówce, jakby się ktoś zmachał obchodząc ją dookoła
No i kąpielówki będzie gdzie wysuszyć [emoji23]
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
Re: XX Ogólnopolski Zlot Fanklubu Niewiadówek - Koszęcin 31.05-03.06. 2018 Boże Ciało
Panowie bez przesady!
200 metrów to chyba najdalej oddalony kawałek pola.
Uważam, że niech każdy bierze co ma.
Będziemy sobie nawzajem pomagać. Jeden da drugiemu i takie tam....
Postaramy się ustawiać jak najbliżej skrzynki, która jest w około 1/3 długości pola.
Wszystko zależy od tego jak będziecie współpracować przy "dokonaniu"
Wszelkie "druciarskie" przyłącza na zewnątrz przyczepy są ZABRONIONE. A co kto ma w środku to nie wnikam....
Osobiście uważam, że jak każdy będzie miał minimum 50 a najlepiej 100m kabla to spokojnie zasilimy całe pole.
200 metrów to chyba najdalej oddalony kawałek pola.
Uważam, że niech każdy bierze co ma.
Będziemy sobie nawzajem pomagać. Jeden da drugiemu i takie tam....
Postaramy się ustawiać jak najbliżej skrzynki, która jest w około 1/3 długości pola.
Wszystko zależy od tego jak będziecie współpracować przy "dokonaniu"

Wszelkie "druciarskie" przyłącza na zewnątrz przyczepy są ZABRONIONE. A co kto ma w środku to nie wnikam....

Osobiście uważam, że jak każdy będzie miał minimum 50 a najlepiej 100m kabla to spokojnie zasilimy całe pole.
Ja do prądu podłączał się nie będę ale przewód wezmę, może komuś się przyda.
Marcin, zaklepuję jakąś miejscówkę przy wjeździe, żebym w sobotę rano mógł wyjechać bez przestawiania piętnastu przyczep
Marcin, zaklepuję jakąś miejscówkę przy wjeździe, żebym w sobotę rano mógł wyjechać bez przestawiania piętnastu przyczep

RAFALSKI pisze:Ja do prądu podłączał się nie będę ale przewód wezmę, może komuś się przyda.
No i właśnie tu już jest kwas. Bo ta skrzynka jest dość blisko wjazdu.
Nie wywalimy się do lasu spokojnie....

Rafał, ze względu na układ terenu (wąsko ale długo) będziemy nalegali i pilnowali, żeby cały czas był przejazd środkiem. Nawet ze względów bezpieczeństwa, pożarowych czy zdrowotnych.
Jeżeli nie przyjedzie nam w nocy podczas snu banda dzikusów z tipi to ogarniemy ustawienie tak aby każdy w każdym momencie mógł wyruszyć.
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Murano pisze:Jeden da drugiemu i takie tam....
I takie tam, pierwszy przedłużacz świeci łuną na 15 cm

Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam

Organizatorzy kiedy przewidują być na miejscu?
Pytam gdyż z pewnych względów rozważam przyjazd już we wtorek z tym, że pewnie późno wieczorem albo w nocy?
U mnie mimo solara też jeździ jakieś 30 metrów kabla także jak będzie trzeba to się wspomoże potrzebujących.
Pytam gdyż z pewnych względów rozważam przyjazd już we wtorek z tym, że pewnie późno wieczorem albo w nocy?
U mnie mimo solara też jeździ jakieś 30 metrów kabla także jak będzie trzeba to się wspomoże potrzebujących.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
kooba pisze:pierwszy przedłużacz świeci łuną na 15 cm
Ale za to jak grzeje

Murano pisze:ogarniemy ustawienie tak aby każdy w każdym momencie mógł wyruszyć.
No i bajka. Mi obojętne gdzie nas ustawicie, byle bym wyjechał bez problemu.
reflexes pisze:Organizatorzy kiedy przewidują być na miejscu?.
Ja biorę środę urlop i jak będzie tylko moc i zapakowane auto to jadę sam w środę. Ale pewnie koło południa.
Ok. Zobaczę co się uda wykombinować.
- krzysztof_cw
- Moderator
- Kontaktowanie:
A do kiedy zostajecie? Bo my chyba do poniedziałku. Tak ogólnie pytam.
Chrysler Grand Voyager 3.3 + Chrysler Town&Country 3.6 + Niewiadów N126e + Adria Adiva 502 UK 

- Fiacior75
- Fanklubowicz
Ja będę z całym Majdanem w środę pod wieczór, myślę, że o 19:00.
- popiolekpolska
- Fanklubowicz
Właśnie miałem pytać czy można przyjechać w środę popołudniu.
N126e 1983
N126n 1988 -ex
N132L 1984
N126n 1988 -ex
N132L 1984
Oczywiście, że można.
Każde ręce do pomocy w przygotowaniach ośrodka są na wagę złota!
Ja mam tylko prośbę do pierwszych załóg o ustawianie się wg wytycznych:
- po wjeździe na teren biwakowy ( po prawej mijamy boiska do siatkówki i basen i przed zalewem skręcamy w lewo - od tego miejsca zaczyna się nasz teren) ustawiajcie się po prawej stronie wzdłóż linii brzegowej.
- przyczepami i autami odgradzamy się dla bezpieczeństwa dzieciaków od wody.
-parkujemy przyczepą równolegle a za nią auto prostopadle do linii brzegowej i tak kolejno auto za budą, za autem buda.....
- uwzględniamy miejsce na "korytarz życia" w taki sposób aby po rozłożeniu daszków i przedsionków można było w każdym momencie wyjechać każdym samochodem oraz umożliwić ewentualny dojazd służbom ratunkowym ( oby nie było potrzeby.....).
Prościej mówiąc środkiem pola zostawiamy drogę.
Myślę że środowe czy wtorkowe załogi spokojnie ogarną wytyczne a od środy popołudnia już będziemy Wam pomagać.
Z góry dzięki za współpracę
Każde ręce do pomocy w przygotowaniach ośrodka są na wagę złota!
Ja mam tylko prośbę do pierwszych załóg o ustawianie się wg wytycznych:
- po wjeździe na teren biwakowy ( po prawej mijamy boiska do siatkówki i basen i przed zalewem skręcamy w lewo - od tego miejsca zaczyna się nasz teren) ustawiajcie się po prawej stronie wzdłóż linii brzegowej.
- przyczepami i autami odgradzamy się dla bezpieczeństwa dzieciaków od wody.
-parkujemy przyczepą równolegle a za nią auto prostopadle do linii brzegowej i tak kolejno auto za budą, za autem buda.....
- uwzględniamy miejsce na "korytarz życia" w taki sposób aby po rozłożeniu daszków i przedsionków można było w każdym momencie wyjechać każdym samochodem oraz umożliwić ewentualny dojazd służbom ratunkowym ( oby nie było potrzeby.....).
Prościej mówiąc środkiem pola zostawiamy drogę.
Myślę że środowe czy wtorkowe załogi spokojnie ogarną wytyczne a od środy popołudnia już będziemy Wam pomagać.
Z góry dzięki za współpracę

Wróć do „Ogólnopolskie Zloty Fanklubu Niewiadówek”