XIX Zlot Fanklubu Niewiadówek - 23-25.06.2017 - Gdańsk Sobieszewo

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: XIX Zlot Fanklubu Niewiadówek - 23-25.06.2017 - Gdańsk Sobieszewo

Postautor: reflexes » poniedziałek, 5 cze 2017, 09:08

Stachu, a takie pasują, bo jedne i drugie wyglądają inaczej. Te co podlinkował Fiacior są takie jak pamiętam z dzieciństwa.

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » poniedziałek, 5 cze 2017, 09:55

reflexes pisze:Stachu, a takie pasują, bo jedne i drugie wyglądają inaczej. Te co podlinkował Fiacior są takie jak pamiętam z dzieciństwa.

Ja kupowałem w ubiegłym roku takie jak podlinkowałem, chodzi Ci pewnie o ten pypeć na końcówce? On w niczym nie przeszkadza, chyba jest inna technologia nabijania i tyle. Mogę dziś w domu się upewnić to dam znać czy konkretnie te pasują bez problemu.

Jedyne co to sprawdzę ile gazu jest w tych moich, bo fiaciorowe mają 8g, a moje nie wiem.

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » poniedziałek, 5 cze 2017, 10:29

O to mi chodziło. W opisie jest napisane tylko, że do mocno gazowanej wody.

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » poniedziałek, 5 cze 2017, 21:05

reflexes pisze:O to mi chodziło. W opisie jest napisane tylko, że do mocno gazowanej wody.

No więc sprawdzone, ładunek CO2 8g, naboje pasują. Niestety po skręceniu ucieka przez chwilkę trochę gazu gdzieś bokiem (słyszę leciutkie bąbelkowanie), ale obstawiam zmęczenie syfonu, a nie niepasujące naboje.

Poza tym - zamarzają więc trzeba uważać żeby łapy sobie nie odmrozić, przy nalewaniu woda wylewa się na boki ze szklanki, czyli podsumowując - tak jak powinno być ;)

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » środa, 7 cze 2017, 21:02

Długo się ze Michałem zastanawialiśmy czy robić jakieś konkursy i zabawy, bo zlotowego czasu jest tak naprawdę bardzo mało. Prawie pewni, że wiele osób w ciągu dnia wybierze plażing i smażing postanowiliśmy zaproponować inną zabawę którą będzie loteria. Podczas Wspólnej Biesiady Zlotowej, która jest planowana na sobotni wieczór odbędzie się Wielka Zlotowa Loteria Fantowa. Do wygrania będzie kilka mniejszych i większych, mamy nadzieję, fajnych i przydatnych w przyczepie nagród. Loteria ma też pewien ukryty cel, a mianowicie zgodnie z postanowieniami regulaminu żeby coś wygrać trzeba być i nie ukrywam, mamy nadzieję, że zmotywuje to wszystkich do wspólnej zabawy zamiast imprez w grupach i podgrupach porozrzucanych po całym kempingu. Nagroda główna to nie jest bon na małego fiata czy kolorowy telewizor ale myślę, że warto zostać do końca :D .

Wielka Zlotowa Loteria Fantowa

Regulamin losowania

§1

1. W loterii do rozlosowania jest 25 nagród oraz 1 nagroda główna.
2. Loteria przeprowadzona będzie w trakcie Wspólnej Biesiady Zlotowej czyli w sobotę 24.06.2017.

§2

1. Losowanie odbywa się przez wyciągnięcie losu z numerem/nazwą załogi, po wcześniejszym ogłoszeniu która nagroda jest losowana.
2. Los raz wylosowany nie bierze udziału w losowaniu kolejnych nagród.
3. Nagroda wylosowana dla załogi nieobecnej w czasie losowania wraca do puli nagród i będzie losowana kolejny raz.
4. W losowaniu nagrody głównej biorą udział wszystkie losy włącznie z tymi wylosowanymi wcześniej, z zastrzeżeniem punktu 3.
5. Przekazanie nagród następuje bezpośrednio po losowaniu na ręce przedstawiciela załogi lub całej załogi.
6. Załogi które nie uiściły „opłaty zlotowej” oraz organizatorzy nie biorą udziału w losowaniu.

§3

1. Nadzór nad losowaniem sprawują organizatorzy.
2. Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany postanowień niniejszego regulaminu.

Awatar użytkownika
Murano
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Murano » środa, 7 cze 2017, 21:49

Kto będzie sierotką? :-)

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » środa, 7 cze 2017, 22:12

Zgłaszasz się na ochotnika?

Awatar użytkownika
Murano
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Murano » środa, 7 cze 2017, 22:46

Jak nie będzie chetnych... :-)

Mruwasek
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Mruwasek » czwartek, 8 cze 2017, 12:49

Jeszcze jedno pytanie co do podróży na zlot dla tych którzy dłużej podróżują z przyczepami Warto jechać od Torunia dalej A1 za dodatkowe (71PLN) czy lepiej polecieć wzdłuż Wisły drogą krajową nr 91 bezpłatnie. Z prędkośćią jazdy powinno być to samo pytanie jak komfort i płynność jazdy?

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » czwartek, 8 cze 2017, 12:51

Mruwasek pisze:Jeszcze jedno pytanie co do podróży na zlot dla tych którzy dłużej podróżują z przyczepami Warto jechać od Torunia dalej A1 za dodatkowe (71PLN) czy lepiej polecieć wzdłuż Wisły drogą krajową nr 91 bezpłatnie. Z prędkośćią jazdy powinno być to samo pytanie jak komfort i płynność jazdy?

Przede wszystkim, jadąc A1 możesz stać na bramkach nawet i 2 godziny i się smażyć bez sensu w upale. Jechałbym 91,m no chyba że będziesz jechać nocą albo inną porą kiedy nie będzie dużego ruchu.

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » czwartek, 8 cze 2017, 13:11

Ja z przyczepą też wybrałbym DK91. Generalnie jedzie się tam płynnie. Na wysokości Grudziądza się lekko zwalnia, bo tam kilka wiosek jest przelotowych i częste patrole (Górna Grupa, Dolna Grupa), a później zwolnisz trochę od Tczewa do obwodnicy. Nie wiem czy masz CB radio, bo nasłuchiwałbym czy jest korek na wjeździe na A1. Jeżeli nie to wjeżdżasz na autostradę i zjeżdżasz na pierwszym zjeździe Lubicz. Płacisz o ile dobrze pamiętam 5,50 ale nie jedziesz przez Toruń.
Załączniki
toruń.JPG

Mazdammm
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: Mazdammm » czwartek, 8 cze 2017, 13:12

Witam jestem nowy kupiłem w tamtym roku przyczepa ale nie Niewiadowke. I chciałbym zacząć w tym roku Sezon od jakiegoś zwrotu by spotkać ludzi których też to interesuje i pogadać . Mam pytanie te 15 zł to się płaci przy przy jeździe Czy trzeba wpłacać na jakieś konto jestem z okolic Wrocławia Milicz z miłą chęcią spotkałbym się z kimś na trasie do Gdańska i pojechał na dwa samochody

Awatar użytkownika
reflexes
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: reflexes » czwartek, 8 cze 2017, 13:14

Opłatę zlotową uiszcza się na miejscu w biurze zlotu.

Mruwasek
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Mruwasek » czwartek, 8 cze 2017, 13:26

Mruwasek pisze:Jeszcze jedno pytanie co do podróży na zlot dla tych którzy dłużej podróżują z przyczepami Warto jechać od Torunia dalej A1 za dodatkowe (71PLN) czy lepiej polecieć wzdłuż Wisły drogą krajową nr 91 bezpłatnie. Z prędkośćią jazdy powinno być to samo pytanie jak komfort i płynność jazdy?

Zapomniałem dodać że wyjazd planuję około 00:00 więc liczę że korków by nie było

Awatar użytkownika
stachu_gda
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: stachu_gda » czwartek, 8 cze 2017, 13:30

Mruwasek pisze:

Zapomniałem dodać że wyjazd planuję około 00:00 więc liczę że korków by nie było

Wg mnie mimo wszystko szkoda 71 zł. Chyba że na tej autostradzie planowalibyście pruć szybko, szybciej niż na 91, ale odpuściłbym na Waszym miejscu.

Wróć do „Ogólnopolskie Zloty Fanklubu Niewiadówek”