No prawie się udało
Dla dociekliwych szczegóły na maila.
A na forum powiem tyle :
Przyczepkę mam już zarejestrowaną na siebie , nowe - białe teblice rejestracyjne i narazie tymczasowy dowód rejesracyjny.
Napewno koszt przerejestrowania nie wyniósł 112,50 tylko znacznie więcej, ale myśle że było warto.
Pozdrawiam i jak by co ...... służe poradą
N-132 DMC 780kg - a więc problemy
-
- Przyjaciel
Re: N-132 DMC 780kg - a więc problemy
Mnie też wyhaczyli jak po zakupie N132 poszedłem ją zarejestrować. Poprzedni właściciel miał DMC do 750 kg. Ale u pani w komputerze było więcej więc odesłała na stacje diagnostyczną. Pan diagnosta miał w swoim komputerze to samo i pozostało mi co roku jeździć na przeglądy.
Moja 132 też ma DMC 780 kg i co roku przegląd ( 79,0 zł plus 21,0 zł OC )
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Paczek, a tak się wahałeś , a już wszystko za tobą 

Paczek pisze:No prawie się udało
Dla dociekliwych szczegóły na maila.
A na forum powiem tyle :
Przyczepkę mam już zarejestrowaną na siebie , nowe - białe teblice rejestracyjne i narazie tymczasowy dowód rejesracyjny.
Napewno koszt przerejestrowania nie wyniósł 112,50 tylko znacznie więcej, ale myśle że było warto.
Pozdrawiam i jak by co ...... służe poradą
i bardzo dobrze

będziesz miał spokojną głowę
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
No - można powiedieć - "kamień z serca".
Teraz muszę pomyśleć o solidnym holowniku.
Teraz muszę pomyśleć o solidnym holowniku.
Paczek pisze:Witam
Podczas wizyty u diagnosty dowiedziałem sie ciekawych rzeczy nt. przyczepy N-132
Otóż - masa własna przyczepy N-132 wynosi 630kg - Ładownośc 150 kg.
czyli DMC 780 kg !!!!
Idąc tym tropem - Przyczepę o DMC powyżej 750kg może ciągnąc tylko odpowiedzi samochód ( ja mam Asterkę - więc chyba odpada )
A na dodatek przyczepa powinna przechodzić corocznie przegląd techniczny ( nie wiem do końca czy ze względu na ciężar czy na posiadany hamulec najazdowy).
Nie mam pewności , ale wydaje mi się że do ciągnięcia tej przyczepy pownno się mieć prawo jazdy - przynajmniej "B" + "E".
Czyli początkowa radość z nabycia takiej fajnej przyczepki zaczyna teraz przeradzać sie w niepokój.
Jak jest naprawdę - koledzy ?
Kiedyś , pamietam , miałem tyle wątpliwości co i jak ...
A tu proszę - tak ciekawie wszytko opisane i wytłumaczone
http://oskduet.pl/nauka-jazdy/prawo-jazdy-przyczepa
Polecam lekturę każdemu holowniczemu