Pytanie N126N -klin i szyba
Pytanie N126N -klin i szyba
Witam
Mam problem z N126N a mianowicie, nad szybami otwieranymi(przód i tył) jest listwa a w niej ma byc Klin ozdobny, czy to ten sam rozmiar co pozostałe kliny tzn dookoła drzwi i dookoła budki??
a drugie pytanie to czy jest możliwość dokupienia samej listwy która trzyma przednie okno uchylne z budką
oraz jak wyglada osłona gumowa na mechanizm najazdowy w N126N
Mam problem z N126N a mianowicie, nad szybami otwieranymi(przód i tył) jest listwa a w niej ma byc Klin ozdobny, czy to ten sam rozmiar co pozostałe kliny tzn dookoła drzwi i dookoła budki??
a drugie pytanie to czy jest możliwość dokupienia samej listwy która trzyma przednie okno uchylne z budką
oraz jak wyglada osłona gumowa na mechanizm najazdowy w N126N
Ostatnio zmieniony sobota, 28 kwie 2012, 21:58 przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Niewiadówka jest jak Sex, można się uzależnić !!!!
N-250c
N-250c
Re: Pytanie N126N -klin i szyba
Post usuniety
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 4 mar 2013, 23:04 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek pisze:jak wygląda osłona gumowa na mechanizm najazdowy w N126N
http://allegro.pl/oslona-urzadzenia-naj ... 35586.html
tak jak tu

jeszcze jedno pytanko co do N126N .szyba tylna jak i przednia uchylna, cieknie w środkowej części szyby, I PYTANIE czy jest możliwość dostawania się wody pomiędzy ten aluminiowy profil a uszczelkę-a i jeśli uszczelka jest ok to woda spływa po budce a jesli-- gdy uszczelka nie dotyka szyby (dociska) to możne się lać woda.
czy w/w uszczelce jest niezbędny ten klin?
jaka długość uszczelki na szybę potrzeba?
czy w/w uszczelce jest niezbędny ten klin?
jaka długość uszczelki na szybę potrzeba?
N-250c
N-250c
miałem dopiero co ten sam problem musiałem rozebrac okno wewnętrzne w środku jest rama drewniana niestety byla juz do wyrzucenia dorobiłem nową,woda mi sie dostaje własnie pod listwą aluminiową z zewnątrz cieknie oknem wewnętrznym i leci po sciance gdzie znajduje się lampa mocząc ją całą iiiii chyba będzie zastosowana akcja silikon wokół tej zewnętrznej aluminiowej listwy u mnie.
Z wstępnych oględzin wysuwam wnioski ze:
ta listwa aluminiowa pod która jest zamontowana szyba poprzez taki kawałek listwy powinna byc szczelna,
ale nawet jesli by woda przeciekała tzn dostała sie pomiędzy tą listwe a uszczelkę( mam na mysli laminat a nie wnetrze)
to jesli uszczelka jest zamontowana ciasno na ta rame drewnianą a koniec gumy dociśnięty jest szybą to woda powinna spłynąć bokami.
ale u mnie sie nagromadziło ze uszczelka nie dolega do szyby u góry na środku oraz nie jest ciasno zamontowana na laminacie
dlatego najpierw ob lukam rame drewnianą a następnie wymienię uszczelkę na nową z klinem rozporowym oraz montowana bedzie dla bezpieczeństwa na silikonie szklarskim
ta listwa aluminiowa pod która jest zamontowana szyba poprzez taki kawałek listwy powinna byc szczelna,
ale nawet jesli by woda przeciekała tzn dostała sie pomiędzy tą listwe a uszczelkę( mam na mysli laminat a nie wnetrze)
to jesli uszczelka jest zamontowana ciasno na ta rame drewnianą a koniec gumy dociśnięty jest szybą to woda powinna spłynąć bokami.
ale u mnie sie nagromadziło ze uszczelka nie dolega do szyby u góry na środku oraz nie jest ciasno zamontowana na laminacie
dlatego najpierw ob lukam rame drewnianą a następnie wymienię uszczelkę na nową z klinem rozporowym oraz montowana bedzie dla bezpieczeństwa na silikonie szklarskim
N-250c
N-250c
no od podstaw trzeba zacząc
napewno bedzie dobrze
porob zdjecia:)

postaram sie dzisiaj cos cyknąć, Tu chodzi o n-ke wujka i ja wole zanim zacznie sie cos rozbierać to piec razy sprawdzić, kupić co trzeba i nie utknąć z robotą na samym początku naprawy
N-250c
N-250c