Odświeżę stary już temat, bo mój plan to również wyklejanie izolacji i wykładziny ale w troszkę innej sytuacji niż do "gołej" skorupki... Otóż mam wyklejone wszystkie powierzchnie szarą wykładziną przemysłową chyba przy użyciu butaprenu. Chciałbym odświeżyć i urozmaicić wnętrze i przy okazji zabezpieczyć je termicznie. Nie chciałbym usuwać istniejącej wykładziny, bo po pierwsze mocno trzyma, po drugie jakoś tam usztywnia i pewnie izoluje ale zdaje się nie na tyle na ile bym oczekiwał. Znalazłem na forum niestandardowy i fajny wg mnie sposób na wykończenie wnętrza jaki zastosował kolega
marek http://www.fanklub-niewiadowek.com/niew ... marek.html Zastanawiam się tylko, co było by bardziej sensowne: koc termiczny/folia NRC czy też osławiona już

mata zagrzejnikowa 3mm? Jeżeli patrzeć tylko na cenę to odpowiedż nasuwa się sama, ale w końcu nie robi się tego co chwilę tylko raz na długi (mam nadzieję) - czas.
Może koledzy mają własne doświadczenia w tym względzie i mogą coś zasugerować ? Zaznaczam, że głosy -
a po co izolować - mnie nie interesują z różnych względów. Jestem zdecydowany i zdeterminowany w tym temacie, a szukam jedynie dobrych, sprawdzonych rozwiązań.