tantalos pisze:Drednot pisze:... bym poszukał jakiejś ramy od przyczepy o większym dmc i na niej postawił skorupę.
Kiedyś pytałem się w WIOLI o ramę to było coś koło 10 tyś (tona DMC). Na zasadzie że podwozie z lampami, rejestracją i gotowa do jazdy a co na niej se postawisz to już wolny wybór.
Dobry pomysł. Ale czy na pewno to realne? Nie jestem pewien czy ktoś by się nie przyczepił.
Wiesz może co taka rama ma wpisane w papiery? Bo np. jeśli by miała wpisane "przyczepa towarowa" a na kontrolę techniczną podjeżdżasz z kempingiem to czuje kłopoty (tak samo zresztą jaki i podczas kontroli drogowej).
No ale ożywiłeś moje marzenie - postawić skorupę 132 na dużą ramę.
Tak dużą, by na niej jeszcze móc postawić duży kufer, zewnętrzną kuchenkę i platformę na 5 rowerów.
Leśnowóz pisze:mannt pisze:Trzymamy kciuki żeby się udało. Sprawdzałeś wagę wyjściową samej skorupy z ramą? Trzeba liczyć każdy gramLeśnowóz pisze:Lubię dokonywać rzeczy niemożliwych
Jeszcze nie, w pierwszej kolejności muszę zając się ramą i wtedy będę mógł pojechać na wagę.
Wstępnie przyjąłem założenie, że buda z ramą, szybami, drzwiami i kołami waży 400kg.
Także trzymam kciuki.
Żal, że trzeba się tak ograniczać, gdy tak olbrzymia przestrzeń (jak na niewiadówki ) zdaje się podpowiadać coś zupełnie odwrotnego.