dankm69 pisze:...egr zaślepiam...
Jest też taka myśl...
Jakieś znaczące wzrosty kopcenia zauważyłeś?
dankm69 pisze:...egr zaślepiam...
dworek pisze:u nas puki co na drodze nikt szczególnie nie docieka ale już podczas badania technicznego możemy się spodziewać ...
Nie mogę tego teraz znaleźć ale całkiem niedawno gdzieś czytałem procentowy podział zużycia paliwa na różne środki transportu i słaby przykład dałeś. Lotnictwo zużywa mniej niż 10% paliwa na świecie, kolej podobnie. Jak znajdę to to wkleję.dankm69 pisze:Apropo ekologii,nie mają co wymyśleć to wzieli się za... klocki hamulcowe i opony bo sie śćierają i wytwarzają pył ale te buty co ten dureń chodzi też mają podeszwe wykonaną z gumy.Czepiają się kierowców a co z innym transportem np lotnictwo.Tam dopiero wszystko eko.
dankm69 pisze:Zresztą to fanklub niewiadówek nie lotnictwa czy ekologii troche mnie poniosło.
Murano pisze: ....
Ale skoro nie wszystkie modele miały filtr to czy różnica w analizie spalin będzie bardzo drastyczna?
Dlaczego zatem ten sam silnik może generować dwie wartości zanieczyszczeń? Może jest jakaś tolerancja w analizie spalin?
Wróć do „Samochody Niewiadówek”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości