N132 - remont daleki od oryginału
Re: N132 - remont daleki od oryginału
Możesz założyć na dwa sposoby i oba stroną z klinem do zewnątrz. Uszczelka ma dwa rowki, w jeden wchodzi ściana a w drugi szyba. Można niechcący założyć odwrotnie.
I wszystko jasne 

sMAJSTER pisze:Sztuka jest sztuka . Jak według przepisu ma być oświetlona? Mierzenia efektu odbicia , poziom lumenów, widzimisię kontrolującego?
Nie neguje rozwiązania, jedynie spytałem czy takowe oświetlenie jest wystarczające.
Niewiadów n121 '93 mydelniczka (09.2016-05.2020)
oooo teraz qmam
dzianks
dobra to zrobimy tak, przyprowadzę na zlot i zrobimy zawody w zakładaniu okna na czas
dzisiaj był wieczór rozmyślań na mebelkami
dzianks

dobra to zrobimy tak, przyprowadzę na zlot i zrobimy zawody w zakładaniu okna na czas

dzisiaj był wieczór rozmyślań na mebelkami
kaiman pisze:sMAJSTER pisze:Sztuka jest sztuka . Jak według przepisu ma być oświetlona? Mierzenia efektu odbicia , poziom lumenów, widzimisię kontrolującego?
Nie neguje rozwiązania, jedynie spytałem czy takowe oświetlenie jest wystarczające.
Spoko

i jest? czy eeeeee tam
-
Z tego wynika że dłuższą końcówką jest do wewnątrz zamiast na zewnątrz, tak też miał założoną uszczelkę gość z kempingu i którego widziałem podobne fale.
RAFALSKI pisze:I wszystko jasne
To tak jak o kolorach przez telefon .

BobBudowniczy pisze:Z tego wynika że dłuższą końcówką jest do wewnątrz zamiast na zewnątrz, tak też miał założoną uszczelkę gość z kempingu i którego widziałem podobne fale.
No właśnie dłuższa ma zachodzić na tapicerkę czyli w szerszy rowek uszczelki idzie laminat.
Benior pisze:dobra to zrobimy tak, przyprowadzę na zlot i zrobimy zawody w zakładaniu okna na czas
Oj, ostatnim razem tak mnie palce bolały od wciskania klina na miejsce, że szok

nagroda będzie zacna
komplet dziurek do durszlaka lub młotek z widokiem na morze

komplet dziurek do durszlaka lub młotek z widokiem na morze

Przyjrzałem się jeszcze raz uszczelce ze zdjęć i jak dla mnie w miejscach zafalowania widać, że jest dłuższym do szyby czyli odwrotnie.
Re: RE: Re: N132 - remont daleki od oryginału
RAFALSKI pisze:Przyjrzałem się jeszcze raz uszczelce ze zdjęć i jak dla mnie w miejscach zafalowania widać, że jest dłuższym do szyby czyli odwrotnie.
Jutro cyknę foty z bliska to sprawdzisz z lepszej perspektywy.
Wymęczone na tapapatatapapalk
Benior pisze:kaiman pisze:Nie neguje rozwiązania, jedynie spytałem czy takowe oświetlenie jest wystarczające.
Spoko![]()
i jest? czy eeeeee tam
a ja wiem?

Przepisy nie mówią o sposobie oświetlenia a o samym oświetleniu. Sztuka jest więc nie powinno być problemu, gorzej jak przypieprzy się jakiś nadgorliwy służbista. Chociaż bardziej bym się obawiał mundurowych np. ze Słowacji

Niewiadów n121 '93 mydelniczka (09.2016-05.2020)
to postaram się po Słowacji nocą nie jeździć 

Z tą uszczelką to ja tez identyczny błąd popełniłem i zacząłem próbować odwrotnie ją zakładać.Potem układała się jak należy.