Co dziś zrobiłem/usprawniłem w swojej "Niewiadce"...
- Mr.Makarena
- Fanklubowicz
Re: Co dziś zrobiłem/usprawniłem w swojej "Niewiadce"...
Ja kupilem amorki Al-ko , i dalem uchwyty do dorobienia 

Pozdrawiam :
Mr.Makarena
Mr.Makarena
Przygotowania do zlotu FKN czas zacząć. Etap wstawianie ram pod okna
Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
W weekend 127 dostała przedsionek pasujący do tego modelu
używany i chyba z Niewiadowa ale nie jestem pewien. Najważniejsze, że zachowany w dobrym stanie i okna całe. Chodziło mi po głowie wykonanie przedsionka na zamówienie bo do tego modelu trudno coś trafić ale na szczęście nie będę musiał tego robić.

-
Że niby dlaczego trudno dostać? Pełno tego jest tylko ich stan przeczy logice ceny. Twój wygląda na zadbany.
Pełno jest do 126 ale te przedsionki podobno nie obejmują dobrze 127. Gość od którego kupiłem porównywał i ten ma dłuższy bok wsuwany w aluminiową listwę.
Zamykanie wywietrznika lekko chodziło więc dostało dwa młotki i już ładnie z oporem pracuje [emoji13]

Wymęczone na tapapatatapapalk

Wymęczone na tapapatatapapalk

Dorobiliśmy "Drzwiczki rewizyjne" jak to u nas z kategorii "dla ubogich".
Teraz podczas postoju w plenerze jedyny powód żeby "po coś" wchodzić do budy to lodówka i jej zawartość;).
- stachu_gda
- Fanklubowicz
vvarrior pisze:Dorobiliśmy "Drzwiczki rewizyjne" jak to u nas z kategorii "dla ubogich".
Teraz podczas postoju w plenerze jedyny powód żeby "po coś" wchodzić do budy to lodówka i jej zawartość;).
Dla ubogich czy nie Wasze usprawnienie spoko wygląda i jeśli będzie szczelne to się pewnie sprawdzi.
Ja na etapie remontu nie przewidywałem drzwiczek ale widzę że na naszych wyjazdach na dzień zazwyczaj nie będziemy składać pościeli do skrzyń a i w transporcie pewnie zazwyczaj będzie rozłożona na łóżku bo nic się jej nie dzieje w czasie jazdy. Tym samym wiem że u mnie by się przydały takie drzwiczki żeby móc łatwo sięgnąć po składane krzesełka, ale to kiedyś tam bo póki co mnie nie stać

Sam bym zalozył takie drzwiczki bo widzę przydatna sprawa, ale jakoś nie mogę się przełamać do wycięcia dziury w laminacie pod nie... Gniazdo ze zwyklego na to CCE czy jak mu tam chce wymienic , jest ono większe i tu juz mi żal wycinac wieksza dziurę w laminacie
.

vvarrior pisze:
Dorobiliśmy "Drzwiczki rewizyjne" jak to u nas z kategorii "dla ubogich".
Wyglądają solidnie i bardzo ładnie, no i ta praktyczność.
Ze szczelnością się okaże. Szczegóły konstrukcji są u mnie w wątku remontowym. Są ranty we framudze a CornBlumenBlau podrzucił link do uszczelki silikonowej którą prawdopodobnie podkleję. Symulacji szczelności jeszcze nie robiłem bo nie było kiedy. Prawdopodobne dzisiaj lub jutro będę przelotem obok budki to zrobię test wodny wężem ogrodowym.
A jeśli chodzi o lęk przed dziurawieniem skorupy to po pierwszej dziurce staje się to nałogiem;). Całą zimę człowiek czeka żeby sobie jakis otworek rąbnąć w skorupie na wiosnę.
A jeśli chodzi o lęk przed dziurawieniem skorupy to po pierwszej dziurce staje się to nałogiem;). Całą zimę człowiek czeka żeby sobie jakis otworek rąbnąć w skorupie na wiosnę.
Odgrzebalem n126e po 10 latach postoju w jednym miejscu , podłączyłem z marszu wtyczkę i okazuje się ze oświetlenie zewnętrzne działa bez zarzutu , jazda próbna sie tez odbyła czy wszystko ok i wszystko gra i buczy
.

sterciu pisze:Odgrzebalem n126e po 10 latach postoju w jednym miejscu , podłączyłem z marszu wtyczkę i okazuje się ze oświetlenie zewnętrzne działa bez zarzutu , jazda próbna sie tez odbyła czy wszystko ok i wszystko gra i buczy.
A fotka gdzie

naprawa drzwi z izolowaniem
Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka