zabawa foto

Piszcie o wszystkim nie związanym z Niewiadówkami i karawaningiem
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark

Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.

Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).

Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Awatar użytkownika
marek
Administrator
Administrator

zabawa foto

Postautor: marek » środa, 25 mar 2009, 19:26

Cały czas chodzi mi po głowie mała przyczepka szeroka w środku 130-140 cm a na długość 200-230cm.Miała by ona służyć na wypady weekendowe dla 2 osób.Taka propozycja :D

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
jedrek101
Kontaktowanie:

Re: zabawa foto

Postautor: jedrek101 » środa, 25 mar 2009, 19:30

no wypasik, tylko wtedy trzeba koniecznie obrócić dyszel o 180 stopni... :)

jacek45
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: jacek45 » środa, 25 mar 2009, 19:52

Trzeba przyznać , że całkiem niezła ,a czy trzeba by było obrócic to inna
sprawa :wink: .

Awatar użytkownika
kotek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: kotek » środa, 25 mar 2009, 20:02

Za bazę przyjmij N-121 i nadbuduj górę .
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN

Awatar użytkownika
marek
Administrator
Administrator

Postautor: marek » środa, 25 mar 2009, 20:34

kotek pisze:Za bazę przyjmij N-121 i nadbuduj górę .

N 121 no trudno dostać ( przez 5 lat raz się z nią spotkałem )a i wydaje mi się że laminat łatwiej skracać i kleić niż nadbudowywać.

Bale76
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: Bale76 » czwartek, 26 mar 2009, 08:20

Wiesz pomysł ciekawy tylko po co? Sam mówisz ze w "e" denerwowało Cie to ze nie możesz stać bez otwartego dachu rozumiem ze jakbym miał przyczepkę dużych gabarytów to taką można by mieć na mały wypadzik np dwu dniowy na ryby, ale jakoś z wiekiem staje sie coraz bardziej wygodniejszy........
Kiedyś N126 1980r, potem N127 1979r, N126n z 1996r. obecnie Sprite Alpine ^89 + Lew 406

BIGL

Postautor: BIGL » czwartek, 26 mar 2009, 08:35

Dla mnie też t sie mija z celem, no może żeby w naszym kraju były normalne przepisy umożliwiające posiadanie przyczepki bez rejestracji i OC to jeszcze jeszcze. Większy sens ma kupienie jakiegoś kombiaczka , bo nawet jak mamy małą przyczepke to jedziemy dwoma pojazdami :idea: a to że przyczepka będzie o 0,5m niższa nie odgrywa żadnej istotnej roli. Ja na przykład z myślą o weekendowych wypadach zakupiłem rok temu namiocik 4 osobowy :wink:

Oczywiście nikogo nie zniechęcam, a wręcz przeciwnie - będę kibicował w czasie owocnych prac :wink:
Obrazek

serek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: serek » czwartek, 26 mar 2009, 08:38

Bale76 pisze:Wiesz pomysł ciekawy tylko po co? Sam mówisz ze w "e" denerwowało Cie to ze nie możesz stać bez otwartego dachu rozumiem ze jakbym miał przyczepkę dużych gabarytów to taką można by mieć na mały wypadzik np dwu dniowy na ryby, ale jakoś z wiekiem staje sie coraz bardziej wygodniejszy........

I tu kolega ma rację w 100% ... ja nie stety , albo ststy rozgadam się za wiekszym domem na kółkach i chyba nie bedzie to w przyszłości ogonek ... :shock:
życie jak droga, kiedyś się kończy...

Awatar użytkownika
konrad
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: konrad » czwartek, 26 mar 2009, 09:22

marek pisze:Cały czas chodzi mi po głowie mała przyczepka szeroka w środku 130-140 cm a na długość 200-230cm.Miała by ona służyć na wypady weekendowe dla 2 osób.Taka propozycja :D

i wchodzić na czworaka :roll:
nie wiem ... ale dla mnie bez sensu

co chcesz osiągnąć tą mniejszą wysokością ?

Kiedyś na allegro widziałem rozkładaną, tzn podnoszoną cycepkę - i to prędzej ma sens
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4

Awatar użytkownika
konrad
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: konrad » czwartek, 26 mar 2009, 09:26

serek pisze: ... ja nie stety , albo ststy rozgadam się za wiekszym domem na kółkach i chyba nie bedzie to w przyszłości ogonek ... :shock:

kamper ?
nie wiem, po pierwsze trzeba utrzymywać kolejne auto - OC, przegląd, serwis - spore koszta - min tys zł rok, bez napraw
sam pobyt "na miejscu", mając budkę zostawiasz i małym kręcisz się "wokół komina"
a kamperem - pozostaje rower/skuter ...

Jazda kamperem tez szybsza nie jest ...

Nie wiem, mnie jakoś kamper nie przekonuje :roll:

Idealny zestaw to cycpeka z dwoma spaniami - tak z 5m i jakiś van jako holownik 8)
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4

serek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: serek » czwartek, 26 mar 2009, 09:38

Konrad wiesz mam takie marzenie z Madzią żeby zwiedzać ( campi idealny)... a mojej enki już nie sprzedam , bo i za ile ...a na "campiego" to jeszcze będe musiał trochę poczekac...mam teraz nie co droższe wydaki i tez na domek... ( bez kółek)

BIGL

Postautor: BIGL » czwartek, 26 mar 2009, 09:49

Kamperek jest super do zwiedzania i przemieszczania się na dużych odległościach, ale tak jak pisze Konrad do dłuższego postoju to tylko przyczepa. Mój wujek co cały czas jeździł z przyczepami od 2 lat ma kampera i na wakacjach żeśmy się spotkali to właśnie marudził.Lubię zostawić przyczepkę na polu i jechać z rodzina na zwiedzanie okolicy, a z kamperem musiałbym się składać. Kamper ubezpieczasz jako pojazd specjalny to wtedy wychodzi sporo taniej, ale sam koszt utrzymania i przeglądów spory. Ja to na dzień dzisiejszy nie myślę nawet o zmianie przyczepy - podoba mi sie to że jest totalnie bezobsługowa i nie martwię się o to że stoi przez cały rok w stodole no i ewentualnie same naprawy to groszowa sprawa w porównaniu do zachodnich. Oczywiście każdy z nas jest w innej sytuacji i ma inne potrzeby.
Obrazek

serek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: serek » czwartek, 26 mar 2009, 09:56

Jak juz wspomniałem ...campi pozostaje póki co w sferze marzeń... i niech tak pozostanie

Awatar użytkownika
marek
Administrator
Administrator

Postautor: marek » czwartek, 26 mar 2009, 13:24

Panowie ale wy praktyczni ,ja chciałem tak aby podjechać pochodzić po górach przespać się i pojechać z powrotem ,a mała żeby oporów nie było a nierozkładana aby szybko i szczelnie było.Nie chce nikogo przekonywać po prostu wcześniej czy później zrobię taką małą.To nie ma być rodzinna przyczepa ale wypadowa.

Obrazek
Obrazek

serek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: serek » czwartek, 26 mar 2009, 13:30

Marek , no przecież masz dwie niewiadki ... z małą możesz nie co po ekspyrymentować :oops:

Wróć do „Na każdy temat”