Co dziś zrobiłem/usprawniłem w swojej "Niewiadce"...
Re: Co dziś zrobiłem/usprawniłem w swojej "Niewiadce"...
Do czego chcesz go przykrecic? Do tych katownikow po lewej i po prawej stronie pod drzwiami?
Naskrobane Tapatalk'iem.
Naskrobane Tapatalk'iem.

SQ8KMY via Icom D-Star
Do kątowników też.
NIBY WSZYSCY WIEDZĄ ŻE FLASZKA KIEDYŚ SIĘ SKOŃCZY ALE ZAWSZE JEST TO ZASKOCZENIE
...a do czego jeszcze? Przeciez tam juz nic innego nie ma... no chyba, ze przewiercisz podloge i podwiesiszNORBY33 pisze:Do kątowników też.

SQ8KMY via Icom D-Star
A ja dzisiaj swojej zrobiłe dobrze i zmniejszyłem balast. Spodobały się nam na majówce krzesła z Dechatlonu więc sobie dwa sprawiliśmy. Biedronkowe które mieliśmy były ok ale dość cieżkie. Te są super i do tego lekkie.

reflexes z tapatalk

reflexes z tapatalk
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
Zalozyłem zamiast oryginalnych bocznych odblaskow okrągłych , trochę mniejsze okragłe odblaski z funkcją światla pozycyjnego bocznego (oraz dodatkowo można podłączyć jako kierunkowskaz).... Prawie miesiąc wędrowaly do mnie prosto z chin
.

Dziś mi kolega elektryk zrobil nową instalację na 220 , dołożyl skrzynkę z dwoma bezpiecznikami 16A , nowy kabel 2,5 kwadrat , z gniazda wywalone ori bezpieczniki ktore ktoś juz kiedys zwarł na stałe , do tego teraz walczą z moim ojcem przy oryginalnym transformatorze z 220v na 12v bo walnięty byl , ale juz w trakcie naprawiania jest i jak podlączali dla sprawdzenia to zaczął dzialać. Czyli za tydzien w srode mozna wyruszac w pierwszy kurs cepką
.

Taka sytuacja... się zastanawiamy czy kleić czy nie. Mi się podoba, Ani jeszcze niebardzo.
Jezeli pytasz czy kleic, to ja bym nie kleil 
W ostatecznosci tyl, ale boki?
Naskrobane Tapatalk'iem.

W ostatecznosci tyl, ale boki?
Naskrobane Tapatalk'iem.

SQ8KMY via Icom D-Star
Re: Co dziś zrobiłem/usprawniłem w swojej
vvarrior pisze:Taka sytuacja... się zastanawiamy czy kleić czy nie. Mi się podoba, Ani jeszcze niebardzo.
Zrobisz jak Ci się podoba ale Ja bym odpuścił taśmowanie cepki. Może pomyśl nad jakąś grafiką

Grafika też może być wycięta z folii odblaskowej.
Dzisiaj zakupiłem wózek z lidla i wygląda całkiem fajnie, wygląda na solidny.
Na zdjęciu baniak 10L i trzeba jakąś linkę po środku bo wylata.

Zakończyłem dzisiaj montaż klapy 

- Załączniki
To napisałem ja, dworek 

dworek pisze:Zakończyłem dzisiaj montaż klapy
Dla czego ona jest otwierana do góry? Jakieś praktyczne zastosowanie? Też nad tym myślałem i zdecydowanie wolałem w dół aby by zwisa swobodnie lub przy zastosowaniu łańcuszka czy link można zrobić mini stolik np. zatrzymując się po drodze na kawę.
NIBY WSZYSCY WIEDZĄ ŻE FLASZKA KIEDYŚ SIĘ SKOŃCZY ALE ZAWSZE JEST TO ZASKOCZENIE
Dzisiaj kupiłem NANO i przymierzałem ją do kufra zapiekanki. Wchodzi tylko na leżąco ale zmieści się też baniak na 20L wody.
Na najbliższy wyjazd dokończę jedną ze swoich 3 + ewentualnie kartusze. Butla jest fajna i leciutka
Po tym postanowiłem sprawdzić nacisk na hak przy użyciu wagi.
W kufrze butla 3kg z gazem ok 1/3, baniak 20L z wodą ok. 2L, wózek, 5szt karutuszy + jakieś drobiazgi. W środku akumulator z przodu i w zasadzie puste półki.
Nacisk 51,45kg. To wszystko mało ważne co mam a czego nie bo mnie zastanowiło co innego ...... przy otwartych drzwiach nacisk wzrósł prawie o 3kg

Na najbliższy wyjazd dokończę jedną ze swoich 3 + ewentualnie kartusze. Butla jest fajna i leciutka

Po tym postanowiłem sprawdzić nacisk na hak przy użyciu wagi.
W kufrze butla 3kg z gazem ok 1/3, baniak 20L z wodą ok. 2L, wózek, 5szt karutuszy + jakieś drobiazgi. W środku akumulator z przodu i w zasadzie puste półki.
Nacisk 51,45kg. To wszystko mało ważne co mam a czego nie bo mnie zastanowiło co innego ...... przy otwartych drzwiach nacisk wzrósł prawie o 3kg

- CornBlumenBlau
- Fanklubowicz
Jeżeli samo otwarcie drzwi powoduje różnicę 3 kg, to nacisk na hak od nacisku na koło podporowe też się będzie różnił. Rozumiem, że to tylko tak dla ogólnej orientacji.
Super - witamy w klubie
Z pewnością to nie przypadek i masz na to praktyczne zastosowanie, więc też mnie ciekawi dlaczego zdecydowałeś by klapa otwierała się do góry(?)
dworek pisze:Zakończyłem dzisiaj montaż klapy
Super - witamy w klubie

Z pewnością to nie przypadek i masz na to praktyczne zastosowanie, więc też mnie ciekawi dlaczego zdecydowałeś by klapa otwierała się do góry(?)
Niewiadówkodystansonoce
2016: 75 / 6892 km
2017: 85 / 6820 km
2018: 81 / 4651 km
2019: 67 / 4888 km
2020: 74 / 3670 km
2021: 75 / 3953 km
2022: 64 / 2978 km
2023: 54 / 6976 km
2024: 57 / 6121 km
2025: 14 / 1062 km
2016: 75 / 6892 km
2017: 85 / 6820 km
2018: 81 / 4651 km
2019: 67 / 4888 km
2020: 74 / 3670 km
2021: 75 / 3953 km
2022: 64 / 2978 km
2023: 54 / 6976 km
2024: 57 / 6121 km
2025: 14 / 1062 km
CornBlumenBlau pisze:Jeżeli samo otwarcie drzwi powoduje różnicę 3 kg, to nacisk na hak od nacisku na koło podporowe też się będzie różnił. Rozumiem, że to tylko tak dla ogólnej orientacji.
Chcę tylko zwrócić uwagę jak bardzo zmienia się środek ciężkości. Drzwi przecież nie są na końcu dyszla a jaką robią różnicę