n132 - remont czas zacząć

czyli nasza walka z przyczepą...
Benior
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: n132 - remont czas zacząć

Postautor: Benior » środa, 30 mar 2016, 13:42

grzesiek0 pisze:
Benior pisze:Jakie sumienie? co to jest sumienie?

Taki pomnik?
Obrazek

Popatrz na awatar - gęba nie ta :lol:

Jak u Ryśka z klanu?

Awatar użytkownika
Drednot
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Drednot » piątek, 15 kwie 2016, 12:31

grzesiek0 pisze:Wadą tych łóżek jest to, że mają wspólny narożnik, a więc przyjdzie taki moment, że dzieciaki będą się kopać.

Grześku,
Jak myślisz, czy taki układ łóżek miałby sens w 132? Chodzi o to żeby zlikwidować ten wspólny narożnik. Rysunek nie trzyma oczywiście żadnych wymiarów i jest tylko poglądowy. Być może że jest to w ogóle bez szans właśnie ze względu na wymiary budki.

Jako osoba rozglądająca się za 132, na razie "hipotetyzuje" by jeszcze przed kupnem wiedzieć jakie są możliwości.

5.jpg

BTW, już pisałem, ale się przypominam że szukam 132-ki. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - proszę o info.
REMONT NIE DLA WRAŻLIWYCH: viewtopic.php?f=36&t=5157

BobBudowniczy

Postautor: BobBudowniczy » piątek, 15 kwie 2016, 12:35

Drednot pisze:
grzesiek0 pisze:Wadą tych łóżek jest to, że mają wspólny narożnik, a więc przyjdzie taki moment, że dzieciaki będą się kopać.

Grześku,
Jak myślisz, czy taki układ łóżek miałby sens w 132? Chodzi o to żeby zlikwidować ten wspólny narożnik. Rysunek nie trzyma oczywiście żadnych wymiarów i jest tylko poglądowy. Być może że jest to w ogóle bez szans właśnie ze względu na wymiary budki.

Jako osoba rozglądająca się za 132, na razie "hipotetyzuje" by jeszcze przed kupnem wiedzieć jakie są możliwości.

5.jpg

BTW, już pisałem, ale się przypominam że szukam 132-ki. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - proszę o info.

W ten weekend będę na działce i zrobię zdjęcia, jak chcesz to i wymiary też tylko powiedz co chcesz konkretnie wiedzieć i mieć sfotografowane.

Awatar użytkownika
Drednot
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Drednot » piątek, 15 kwie 2016, 12:41

BobBudowniczy pisze:W ten weekend będę na działce i zrobię zdjęcia, jak chcesz to i wymiary też tylko powiedz co chcesz konkretnie wiedzieć i mieć sfotografowane.

Wszystko :)

Na razie interesują mnie wymiary budki od strony dyszla (właśnie tam gdzie Grzesiek umieścił prycze). Głównie wysokość od podłogi do sufitu (z tym że tu o tyle ciężko że sufit jest wyoblony).
Wymiary szafek wiszących też mnie interesują (może być z grubsza).

Dzięki z góry!
REMONT NIE DLA WRAŻLIWYCH: viewtopic.php?f=36&t=5157

Benior
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: Benior » piątek, 15 kwie 2016, 14:33

szerokość 192cm bez tapicerki, wysokość ok. 165cm przy samym oknie. 5cm w tą czy w tamtą nie zrobi różnicy bo już ok. 30cm od ściany jest ok 170cm. Od drzwi do początku przyczepy masz 60cm czyli idealnie na pojedyncze łóżko.

Pytanie do Grześka ale też odpowiem jak to widzę :mrgreen:

Taki układ co zaproponowałeś zmieści się pod warunkiem, że pierwsze łóżko będzie bardzo nisko.
Tylko musisz zamienić miejscami łóżka czyli to na przedniej ścianie niżej potem to na dłuższej. Chodzi o to aby to łóżko co będzie najwyżej było na długiej ścianie bo tam jest najdalej do podłogi.

grzesiek0

Postautor: grzesiek0 » piątek, 15 kwie 2016, 15:02

Ten układ będzie mało funkcjonalny, jeśli możemy tu mówić o funkcjonalności.

Ten róg gdzie łóżka zachodzą na siebie będzie wyłączony z użytkowania. To kwadrat powiedzmy 70x70 cm. Nie będzie można tam siąść,ani przekręcić głowy w drugą stronę. Od ściany przedniej do szafy jest około 170cm, i tak naprawdę zostaje nam około 100cm łóźka do użytku

U mnie teraz jest tak, że trójka dzieci siedzi na górze i coś razem robi bo mają trochę równej płaszczy i pewnie z 60-70 jak nie 80 cm do sufitu.
Spokojnie mogą sobie na górze siedzieć wyprostowani.

Druga sprawa, to żeby zaniżyć łóżko to trzeba zrezygnować z bakisty, dla mnie raczej rzecz niemożliwa, bo i tak mam mało miejsca na graty.

Ja przed kupnem miałem już zaplanowany układ łóżek i kombinowałem właśnie tak jak Drednot, ale wszystko i tak się zmieniło.

grzesiek0

Postautor: grzesiek0 » wtorek, 3 maja 2016, 21:15

Żeby nie było, że nic nie robiłem to coś napiszę.

Założyłem kufer nabyty od Robcia.

Kufer oczywiście odświeżony, przykręcony do ramy na cybanty.

Musiałem wszystko podnieść o 3 cm na profilach aluminiowych, bo klapa zaczepiała o najazd.

Oryginalne mocowanie butli zostało zastąpione dorobionymi kątownikami z AL.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Robcio
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Robcio » wtorek, 3 maja 2016, 21:30

...a czy ta mala niebieska butla ma legalizacje? ObrazekObrazekObrazek Obrazek ;)

Pasuje ten kufer do 132. Malowales go na taki sam kolor, jakim pomalowana jest przyczepa?
Obrazek
SQ8KMY via Icom D-Star

grzesiek0

Postautor: grzesiek0 » wtorek, 3 maja 2016, 21:35

Robcio pisze:...a czy ta mala niebieska butla ma legalizacje? ObrazekObrazekObrazek Obrazek ;)

Ba, chcesz na piśmie czy jak? Prosto z Gaspolu przyjechała, pewnie przebadana wzdłuż i w szerz z nowym zaworem :D ;)

Robcio pisze:Pasuje ten kufer do 132. Malowales go na taki sam kolor, jakim pomalowana jest przyczepa?

Chyba nie podejrzewasz mnie, że zostawiłem stary kolor :evil:

Benior
Przyjaciel
Przyjaciel

Postautor: Benior » wtorek, 3 maja 2016, 21:48

Jednak kupiłeś baniak 30L :twisted:

Awatar użytkownika
Robcio
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Robcio » wtorek, 3 maja 2016, 21:55

grzesiek0 pisze:Ba, chcesz na piśmie czy jak? Prosto z Gaspolu przyjechała, pewnie przebadana wzdłuż i w szerz z nowym zaworem :D ;)[...]
...nie mow, ze wziales butle, a nie poprosiles o papier potwierdzajacy legalizacje Obrazek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

grzesiek0 pisze:[...]Chyba nie podejrzewasz mnie, że zostawiłem stary kolor :evil:
...nie. Tym razem pytalem powaznie, bo na zdjeciu jakos tak bardziej bialo wyglada, anizeli przyczepka.
Obrazek
SQ8KMY via Icom D-Star

grzesiek0

Postautor: grzesiek0 » wtorek, 3 maja 2016, 22:04

Benior pisze:Jednak kupiłeś baniak 30L :twisted:

Promocja była :D

Robcio pisze:...nie mow, ze wziales butle, a nie poprosiles o papier potwierdzajacy legalizacje Obrazek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Przecież doskonale wiesz, że legalizacja jest wybita na butli. A Ty nie wymieniasz czy co? ;)

Robcio pisze:...nie. Tym razem pytalem powaznie, .....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Robcio
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: Robcio » wtorek, 3 maja 2016, 22:19

grzesiek0 pisze:[...]A Ty nie wymieniasz czy co? ;)
...daj spokoj, gdybym nie wymienial, to oznaczaloby to, ze napelniam, a przeciez nie mozna :mrgreen:
Obrazek
SQ8KMY via Icom D-Star

BobBudowniczy

Postautor: BobBudowniczy » wtorek, 3 maja 2016, 22:49

grzesiek0 pisze:Żeby nie było, że nic nie robiłem to coś napiszę.

Założyłem kufer nabyty od Robcia.

Kufer oczywiście odświeżony, przykręcony do ramy na cybanty.

Musiałem wszystko podnieść o 3 cm na profilach aluminiowych, bo klapa zaczepiała o najazd.

Oryginalne mocowanie butli zostało zastąpione dorobionymi kątownikami z AL.

Obrazek

Obrazek

szpaner :mrgreen:

Robcio pisze:
grzesiek0 pisze:[...]A Ty nie wymieniasz czy co? ;)
...daj spokoj, gdybym nie wymienial, to oznaczaloby to, ze napelniam, a przeciez nie mozna :mrgreen:

buehehe

grzesiek0

Postautor: grzesiek0 » środa, 4 maja 2016, 07:33

BobBudowniczy pisze:
szpaner :mrgreen:

:D :D :D :D :D

Wróć do „Remonty”