Śliczna niepraktyczna
Re: Śliczna niepraktyczna
Mroźny poniedziałkowy poranek.
...Dizzy odwazylas sie zasnac przy wlaczonej trumie? 
Naskrobane Tapatalk'iem.

Naskrobane Tapatalk'iem.

SQ8KMY via Icom D-Star
Już nie, ale i tak wyłączyłam, bo było mi za ciepło, wole spać w zimniejszym pomieszczeniu, a budka szybko się nagrzewa.
Jak siedzę w niej i palę trumą, to mam otwarte drzwi, ale do spania trochę nie ten tego....
Teraz czekam na ciepełko i budkę czeka gruntowne mycie i sprzątanie
Jak siedzę w niej i palę trumą, to mam otwarte drzwi, ale do spania trochę nie ten tego....

Teraz czekam na ciepełko i budkę czeka gruntowne mycie i sprzątanie

To prawda, strach ma wielkie oczy, ale chyba każdy tak ma za pierwszym razem
Mój apetyt rośnie, może czas na ......solara?

Mój apetyt rośnie, może czas na ......solara?
- Fiacior75
- Fanklubowicz
Dizzi ja za pierwszym razem bałem się to w ogóle załączyć to ustrojstwo,za drugim razem spałem bardzo niespokojnie (no prawie wcale
) ,a za trzecim razem buda sie cała trzęsła bo tak mocno chrapałem

Ciepło i przytulnie. Nie ma to jak Niewiadówka z trumą 

Wiecie, że mam moją budkę dokładnie od 1 roku 6 miesięcy 1 tygodnia i 6 dni
A ile radości, tego nie da się zliczyć, podobnie jak wydatków z nią związanych
Ostatnio kupiłam akumulator żelowy, przetwornicę, prostownik, lampkę i żarówkę led.
Jak towar dojdzie do piątku to w weekend będzie próba świecenia
A jak będzie ciepło to wreszcie będzie gruntowne mycie budki.

A ile radości, tego nie da się zliczyć, podobnie jak wydatków z nią związanych

Ostatnio kupiłam akumulator żelowy, przetwornicę, prostownik, lampkę i żarówkę led.
Jak towar dojdzie do piątku to w weekend będzie próba świecenia

A jak będzie ciepło to wreszcie będzie gruntowne mycie budki.
- stachu_gda
- Fanklubowicz
DIZZY pisze:A jak będzie ciepło to wreszcie będzie gruntowne mycie budki.
Podchwycę temat i spytam - czym myjecie swoją budkę? Nie chodzi mi o środek czyszczący, a narzędzie - szmatka, szczotka? Instrukcja zaleca szczotkę, ale boję się że porysuję laminat. Może myjka ciśnieniowa?
- Mobil-Zasada
Ty o swoja możesz sie bać, moja jest szorstka ze tylko twarda gabka albo szczota pomoże 
Musze przemyśleć nad jakas delikatna polerka. Moze można laminat nawoskowac jak auto?

Musze przemyśleć nad jakas delikatna polerka. Moze można laminat nawoskowac jak auto?

Brawo Dizzy
Samo mycie myjką ciśnieniową wiele nie da. Myłem i wspomagałem się szczota tą z myjni ale to można nazwać myciem wstępnym.
Trzeba się oszorować aby do ładu doprowadzić. W tamtym roku ryżową szczotkę używałem i dała rade.

Samo mycie myjką ciśnieniową wiele nie da. Myłem i wspomagałem się szczota tą z myjni ale to można nazwać myciem wstępnym.
Trzeba się oszorować aby do ładu doprowadzić. W tamtym roku ryżową szczotkę używałem i dała rade.
- Fiacior75
- Fanklubowicz
Panowie i panie jest jeden moim zdanie najlepszy preparat który myje wszystkie brudy nazywa sie DIMAR. Ja tym myłem tłusty zabrudzony korpus silnika z fiata ,plandeki, a przyczepka jest po nim czysta na błysk. Mój szef kupuje go zagęszczonego , trzeba rozmieszać z wodą i najlepiej wlać do pojemnika po np. psiku do szyb. Taka moja uwaga radziłbym z nim obchodzić się ostrożnie i założyć środki ochrony własnej typu maska pyłowa okulary na oczy i rękawiczki jednorazowe. Jeszcze jest gotowy podobny preparacik i nazywa sie MEGILO gotowy do użycia.
Meglio ogolnie jest dobry, ale na laminacie szalu nie bylo.
Naskrobane Tapatalk'iem.
Naskrobane Tapatalk'iem.

SQ8KMY via Icom D-Star
Muszę wybrać taki preparat, przy którym nie będę musiała zakładać ogniotrwałego kombinezonu i maski. Boję się o psa, który będzie w pobliżu.
Pewnie będzie to Ludwik + szczotka + gąbka + ściereczka.
Obiecuję fotki
Aha i wreszcie ponaklejam nowe naklejeczki, a trochę ich "nazorgowałam" przez ten rok
Pewnie będzie to Ludwik + szczotka + gąbka + ściereczka.
Obiecuję fotki

Aha i wreszcie ponaklejam nowe naklejeczki, a trochę ich "nazorgowałam" przez ten rok