Remont N126E by Jarekp1910
Re: Remont N126E by Jarekp1910
Wszystko fajnie, ale co to za dziwny pomysl z ta rama z drewna? Jaka to ma przewage nad zwyklym oknem i po co w ogole robiles cos takiego?
Naskrobane Tapatalk'iem.
Naskrobane Tapatalk'iem.

SQ8KMY via Icom D-Star
- jarekp1910
- Fanklubowicz
Poczytaj uważnie wątek remontowy od początku 
Kupiłem przyczepę z obydwoma oknami (przednie i tylne) w drewnianej ramie.
Udało mi się znaleźć tylne używane oryginalne okno natomiast przedniego nie mogłem znaleźć i tak zostało.
Jeżeli się gdzieś trafi chętnie kupię przednią otwieraną szybę
Ale jak na razie zostaje przy tym co jest.
Na siłę nie będę wymieniał bo nie cieknie i trzyma się dobrze tyle, że farba odpada.

Kupiłem przyczepę z obydwoma oknami (przednie i tylne) w drewnianej ramie.
Udało mi się znaleźć tylne używane oryginalne okno natomiast przedniego nie mogłem znaleźć i tak zostało.
Jeżeli się gdzieś trafi chętnie kupię przednią otwieraną szybę

Na siłę nie będę wymieniał bo nie cieknie i trzyma się dobrze tyle, że farba odpada.
Volkswagen Transporter T3 + Niewiadów N126E + Łódka Stynka również wyprodukowana w Niewiadowie
- jarekp1910
- Fanklubowicz
Wczoraj poświęciłem trochę czasu na kuferek i zamontowałem klucz do podpór , klucz płaski do gazu oraz przedłużacz a także podłączyłem światło ledowe we wnętrzu kuferka.A oto efekty pracy :
Volkswagen Transporter T3 + Niewiadów N126E + Łódka Stynka również wyprodukowana w Niewiadowie
Piękny kuferek, czym wyklejałeś?
- jarekp1910
- Fanklubowicz
Użyłem do tego resztek wykładziny którą dostałem w gratisie przy zakupie przyczepy.
Najprawdopodobniej jest to najtańsza wykładzina z castoramy bynajmniej podobną tam widziałem tylko inny kolor.
Natomiast do przyklejenia używałem butaprenu i opalarki , żeby klej szybciej zaczął łapać
A podłoga i płyta na pokrywie jest wykonana z panelu podłogowego.
Najprawdopodobniej jest to najtańsza wykładzina z castoramy bynajmniej podobną tam widziałem tylko inny kolor.
Natomiast do przyklejenia używałem butaprenu i opalarki , żeby klej szybciej zaczął łapać

A podłoga i płyta na pokrywie jest wykonana z panelu podłogowego.
Jaki jest sens wyklejać wykładziną kufer który nie ma pleców i dostaje się do niego woda.
- jarekp1910
- Fanklubowicz
Poczytaj uważniej wątek remontowy.
Na plecy kufra zastosowałem plekse i w tej chwili nie ma opcji żeby dostawała się tam woda bynajmniej w dużych ilościach
Na plecy kufra zastosowałem plekse i w tej chwili nie ma opcji żeby dostawała się tam woda bynajmniej w dużych ilościach

jarekp1910 pisze:Na plecy kufra zastosowałem plekse i w tej chwili nie ma opcji żeby dostawała się tam woda bynajmniej w dużych ilościach
Woda czy w dużych czy w małych ilościach powoduje wilgoć, nie ważne. Każdy robi jak chce.
Fajny klucz do podpór, Ciekawi mnie jeszcze czy te uchwyty utrzymają na klapie te akcesoria na wybojach.
- jarekp1910
- Fanklubowicz
Czy uchwyty utrzymaja sie podczas jazdy wyjedzie w trakcie, chcociaż wydaje mi sie , ze tak bo sa dosyc ciasno spasowane
klucz do podpór taki dostałem przy zakupie przyczepy mam juz oryginalne końcówki teraz kwestia je przyspawać i kupić oryginalny klucz
Zobaczymy z czasem jak wilgoć wpłynie na wnetrze kufra 

Klucz to moja rzeźba do podpór starego typu. To nic innego jak trzy stalowe rurki dwa kolanka i mufa nacięta po szerokości. 

- jarekp1910
- Fanklubowicz
Wczoraj zaplanowałem zabudowę przedniej części ramy blachą w związku z czym musiałem wyciąć te uchwyty:
Po wycięciu przyszedł czas na wygładzenie powierzchni na których były przyspawane rączki
A tak wygląda już docięta i przymierzona blacha
teraz zostanie tylko kwestia zakonserwować blachę i ramę przyczepy i przyspawać blachę i uchwyty z powrotem 
Po wycięciu przyszedł czas na wygładzenie powierzchni na których były przyspawane rączki
A tak wygląda już docięta i przymierzona blacha

fajnie ta blacha wygląda, czy będzie pełnić jakieś funkcje oprócz estetyki?
- jarekp1910
- Fanklubowicz
Blacha będzie jeszcze pomalowana, a nad funkcjami jeszcze się zastanawiam znając życie pewnie coś wymyśle
fortis pisze:fajnie ta blacha wygląda, czy będzie pełnić jakieś funkcje oprócz estetyki?
Pewnie zwiększenia nacisku na hak i ogólnej masy przyczepy

naal pisze:Klucz to moja rzeźba do podpór starego typu. To nic innego jak trzy stalowe rurki dwa kolanka i mufa nacięta po szerokości.
No nie wpadłem na to. Ale powinienem się domyślić.

- jarekp1910
- Fanklubowicz
No jeżeli chodzi o nacisk to na pewno trochę się zwiększy.. Ale według mnie tak wgląda estetyczniej no i zawsze można coś tam położyć