Po odmalowaniu przyczepy i zakupach u Dariusa nadszedł czas na wymianę klinów , uszczelek a także odblasków.
Uciekł mi jeden wątek remontowy..
Zanim przyczepa została poszpachlowana i pomalowana zakupiłem też piecyk gazowy
Carver trumatic 1800sb bez nawiewu. Piecyk posiada wlot powietrza oraz wylot spalin pod podłogę , w związku z czym trzeba było wycinać dziurę w podłodze oraz poprowadzić instalację gazową od kuferka aż do piecyka.
Poniżej zdjęcia piecyka z osłoną jak i bez osłony.
a także zdjęcia instalacji gazowej która została odpowiednio sprawdzona przez gazownika
który potwierdził bezpieczne podłączenie całej instalacji gazowej łącznie z kuchenką.
Instalacja doprowadzona do piecyka zamontowana pod przyczepą oczywiście w miedzi natomiast instalacja do kuchenki poprowadzona wężem do gazu.
W międzyczasie do łódki został dokupiony ruski silnik spalinowy SALUT dwusuwowy chłodzony cieczą.
Obudowę być może odmaluję a silnik po drobnej regulacji sprawuje się super.
Poniżej zdjęcia silnika robione na szybko także widać również bałagan w garażu

Pierwszym holownikiem mojej przyczepki był Citroen Xantia 96r 1,8 benzyna z zawieszeniem gazowym.
Citroen sprawował się super , jazda z takim zawieszeniem to czysta przyjemność. Niestety jak doszła łódka Citroen okazał się zbyt mały w związku z czym holownik został zmieniony na Volkswagen Transporter T3 85r z silnikiem diesla o pojemności 1,9.
Volkswagen Transporter T3 + Niewiadów N126E + Łódka Stynka również wyprodukowana w Niewiadowie