Zagrożenie zdrowia!, życia!, czad!, spaliny!...O czym Wy piszecie
Przecież to ogrzewanie jest poprawnie zamontowane, podobno piec serwisowany.
Tlen do spalania gazu pobierany jest z zewnątrz, a spaliny ze spalania gazu wyrzucone również na zewnątrz. Więc gdzie tu zagrożenie?
Mariusz podrzucając Ci fotkę z Angielskim rozwiązaniem myślałem że się zorientujesz o co chodzi, to co zrobiłeś nie ma nic z Angielskim rozwiązaniem wspólnego.
Zwróć uwagę jak głęboko umieszczony jest kominek i ma to swój cel, jest schowany przed wiatrem czyli zdmuchnięciem płomienia.
Głęboko schowany kominek, krótki wylot spalin powoduję że spaliny z łatwością się wydostają na zewnątrz.
W Twoim wykonaniu jestem niemal pewien że płomień będzie zdmuchiwany, tym bardziej że rura jest niemal na zewnątrz niczym nie osłonięta. Spowoduje to złą prace tego pieca i to wszystko, zagrożeń żadnych tu nie widzę. Oczywiście moje zdanie, mało...
Moim zdaniem jakiś kominek trzeba zrobić, i do tego jakaś kurtyna które by osłaniała wylot spalin i zapobiegała zdmuchnięciu płomienia.
I oczywiście długie testowanie.
DIZZY Przepraszam ale do tej wypowiedzi muszę się odnieść jak czytam takie brednie...
cyran'o pisze:Moim zdaniem nie ma zagrożenia zatrucia czadem ale jest spalinami -bóle głowy i wymioty to też nic przyjemnego.Osobiście nie jestem zwolennikiem odprowadzania spalin pod przyczepę ale "każdy robi pod siebie".
Zastanowiłeś się chwile co Ty piszesz, pomyślałeś choć pięć minut nad tym co napisałeś?
Przecież możesz wystraszyć potencjalnego użytkownika takiego urządzenia, który ma niewielkie pojęcie o takich urządzeniach.
Na tym forum
http://karawaning.pl jest dziesiątki a może nawet setki użytkowników którzy używają takich urządzeń znajdź mi jedną wypowiedzi na potwierdzenie Twojej wypowiedzi. Sam co nie których znam, sam od dwóch sezonów używam takiego i jak czytam takie rzeczy to...
Twoja żona codziennie odpala podobnej wielkości palnik, gotując Ci obiad w pomieszczeniu wyposażonym tylko w wentylacje grawitacyjną i jak się czuje?
Te urządzenia wyrzucają spaliny do atmosfery, więc wytłumacz mi skąd bierzesz te teorie.
DIZZY piec na pewno będzie chodził, trzeba to poprawić i będzie OK
A na testy zapraszamy
viewtopic.php?f=27&t=6100, nasz Kuba byłby wniebowzięty jak by mógł poszaleć z Twoimi psami.
Pozdrawiamy.
Ps. Jeżeli ktoś ma coś do mojej wypowiedzi zapraszam na PW, dosyć tu już namieszane.