Okleina mebli
Okleina mebli
Fabryczny wzór mebli mnie mocno kuje w oczy, kupiłem w castoramie 1mb foli na próbę, czy ktoś z was robił już tak kiedyś ? obawiam się trwałości, myślę, że w lato w przyczepie już tak bardzo gorąco nie będzie bo jest wyklejona ekranami zagrzejnikowymi.Na żywo wygląda lepiej tło jest mocno brązowe a wzór złoty, podoba mi się ten schemat ale nie mogę wszystkiego tym wykleić bo się ciemno zrobi. https://drive.google.com/file/d/0B9TPRy ... sp=sharing
Re: Okleina mebli
Ja nie oklejałem mebli to w kwestii trwałości się nie wypowiem.
Co do kolorów okleiny to jak sam zauważyłeś będzie ciemno w przyczepie. Przy ciemnej tapicerce szukaj jasnego wzoru z tym motywem, żeby przełamać kolory. Ale to moje subiektywne zdanie.
Co do kolorów okleiny to jak sam zauważyłeś będzie ciemno w przyczepie. Przy ciemnej tapicerce szukaj jasnego wzoru z tym motywem, żeby przełamać kolory. Ale to moje subiektywne zdanie.
grzesiek0 pisze: Ale to moje subiektywne zdanie.
To jak najbardziej obiektywna ocena

Małe pomieszczenie wymaga jasnych kolorów, by wydawało się przestronniejsze i by w środku było jaśniej.
A własne preferencje to już inna bajka.
Osobiście ciemno szare ściany przełamała bym kolorem białym i jasnym żółtym.
...lub jasnozielonym, ktory rowniez dobrze komponuje sie z szarosciami.
Naskrobane Tapatalk'iem.
Naskrobane Tapatalk'iem.

SQ8KMY via Icom D-Star
Co do lata nie masz się czego obawiać, ja wyklejałem okleiną firmy dc-fix i po zimie delikatne koło 1mm mi się skurczyła 

dzięki za opinie 

-
fortis pisze:Fabryczny wzór mebli mnie mocno kuje w oczy, kupiłem w castoramie 1mb foli na próbę, czy ktoś z was robił już tak kiedyś ? obawiam się trwałości, myślę, że w lato w przyczepie już tak bardzo gorąco nie będzie bo jest wyklejona ekranami zagrzejnikowymi.Na żywo wygląda lepiej tło jest mocno brązowe a wzór złoty, podoba mi się ten schemat ale nie mogę wszystkiego tym wykleić bo się ciemno zrobi. https://drive.google.com/file/d/0B9TPRy ... sp=sharing
jest dosyć trwałe, ale jak coś naruszysz to koniec, bardzo szybko staje się nieestetyczne. Gdybyś jeszcze był przed kupnem poleciłbym Ci raczej malowanie. Robisz po swojemu, efekt zawsze ciekawy. W necie znajdziesz dużo inspiracji
Mógłbym sobie to prysnąć ale koszta i praca duże folię zawsze można ściągnąć.