Kalendarzowa zima trwa więc buda nadal przykryta ale nie oznacza to, że nic w temacie się nie dzieje
Wczoraj zupełnie przypadkiem znalazłem się w jednym z marketów budowlanych i zupełnie przez przypadek wpadła mi w rękę wtyczka CEE więc bez dłuższego namysłu ją wziąłem i dodatkowo dokupiłem hermetyczne standardowe gniazdko, a z tego całego zestawu mam zamiar zmontować przejściówkę, bo raz w tym roku miałem problem gdyż na kempingu były słupki tylko z gniazdami CEE. Koszt 19,98 plus kawałek kabla z zapasów garażowych, 15 minut roboty i patrząc na ceny w sklepach karawaningowych minimum 30 plnów zaoszczędzone.

Dodatkowo jakiś czas temu zanabyłem płytę grillową do kuchenek na kartusze i będzie to pracować jako grill gazowy na butli 3 kg, którą sobie załatwiłem i mam zamiar wozić, bo gotowanie w upały w przyczepie jest mocno męczące i śmierdzące. Rozważałem zakup grilla gazowego ale jakieś to cholerstwo drogie. Nie chcę już grilla węglowego, bo niestety należę do tych co zwracają uwagę żeby innym nie kopcić i nie smrodzić więc używałem bardzo sporadycznie. Płyta za nie całe 30 plnów okazała się najlepszym wyjściem, a butla wraz z kuchenką będzie dodatkowo służyć do gotowania na zewnątrz.