Serwis naprawa w Tarnowie

czyli wszystko to, co nie pasuje do powyższych ...
Awatar użytkownika
krisio

Serwis naprawa w Tarnowie

Postautor: krisio » wtorek, 13 sty 2009, 18:42

Witam wszystkich!! Od niedawna czytam forum. Na wiosnę będę prawdopodobnie posiadaczem Niewiadóweczki i tak sobie szperam i szukam o jakichś remontach naprawach. Obecnie ta przyczepka stoi chyba z 3 lata bez używania na zewnątrz. Sam nie wiem za co się wziąć żeby zrobić co należy przy niej. Dla tego szukam jakiegoś serwisu lub mechanika co by się znał na takich przypadkach..:) Jeżeli ktoś coś wie to proszę o jakieś namiary na mechanika.
Pozdrawiam i dziękuje za przyjęcie.jak tylko będę posiadaczem to na pewno się pochwale!!
Kris + Aga = Iga i Szymon
Nubira kombi 1,6 LPG + N-126e + Adria Optima 485B

Awatar użytkownika
kotek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Re: Serwis naprawa w Tarnowie

Postautor: kotek » wtorek, 13 sty 2009, 18:56

Witam i pozdrawiam. Jeżeli poczytasz na fanklubie dział Remonty a na forum Porady, to nie będziesz potrzebował mechaników, którym się płaci za swoją niewiedzę.
Jeżeli czegoś nie będziesz wiedział, pytaj a forumnowicze na pewno podpowiedzą co i jak.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN

Awatar użytkownika
krisio

Postautor: krisio » wtorek, 13 sty 2009, 19:09

Wiesz co obawiam się że sobie nie poradzę. Chciał bym ją rozkręcić,wymalować ramę,sprawdzić każdą śrubkę ,zrobić instalację elektryczną.W środku jest nawet spoko utrzymana więc w tym roku tylko parę poprawek pewnie tam zrobię. Jak na razie czytam o wszystkim,notuje. Dobrze jak by zobaczył ją jakiś fachowiec co może mi doradzić jak się za to wziąć -bo pewnie jak już bym zaczął to by poszło jakoś..ale żeby zacząć..:)
Pozdrawiam i dziękuje za rady!! Będą mi teraz na pewno bardzo potrzebne! Na razie szkole się teoretycznie,a na wiosnę będę miał zajęcia praktyczne.:)

Awatar użytkownika
kotek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: kotek » wtorek, 13 sty 2009, 19:28

"Elcamp" Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Jacek Luty jet to najbliższy serwis od ciebie.

Awatar użytkownika
kotek
Fanklubowicz
Fanklubowicz

Postautor: kotek » wtorek, 13 sty 2009, 19:31

Ponad to na stronie http://www.fanklub-niewiadowek.com/niew ... ukcje.html masz wszystkie instrukcje wraz ze schematami elektrycznymi.

Awatar użytkownika
krisio

Postautor: krisio » wtorek, 13 sty 2009, 20:30

Dzięki za informacje!!!Pewnie 2 tygodnie urlopu będę musiał poświęcić na prace. W tym roku i tak nici z wyjazdu bo w lipcu powiększy mi się rodzinka:) ale w przyszłym to już w czwóreczkę wyjedziemy . Pozdrawiam wszystkich i na pewno będę korzystał z waszych porad pisanych przy remontach!! i zapewne będę pytał..pytał..pytał..:)

Awatar użytkownika
krisio

Postautor: krisio » środa, 28 sty 2009, 20:59

Witam.Niewiadóweczka którą mam remontować to model 126e z roku 1983. A więc plan mam taki co by zrobić elektrykę,w środku wymienić okleinę ścienną i sufit :),wymienić koła i parę tam drobiazgów. Najbardziej obawiam się elektryki bo czytając wszystkie wasze posty w dziale "porady" zrobił mi się straszny mętlik w głowie...Najgorsze jest to że nie ma jej na miejscu tylko 90km od siebie.:( teraz jakoś chciał bym poodklejać tapicerkę, wyczyścić ściany, zobaczyć stan podłogi , przygotować całą elektrykę podorabiać jakieś popsute meble żeby na wiosnę lub latem ja okleić na spokojnie.

a więc pytanie odnośnie prądu: Czy robiąc instalacje mogę sobie zrobić na 12vi 220v i równocześnie z niej korzystać ?? tj montując zasilacz od kompa i zrobić sobie 12v a dodatkowo 220v.??

odnośnie tapicerki: planuje kleić tapicerkę klejem montażowym (wykładzina +filc około 8mm powinno wystarczyć nie dawać już żadnej pianki?) ściany . jeszcze nie wiem co z sufitem (może jakieś rady czym dobrze by było to zrobić żeby się właz nie zamykał pod ciężarem a żeby dobrze ocieplić ?) klej dawaliście na ścianę czy na tapicerkę? Pewnie jak klej montażowy to trzeba kleić "miejscowo"? W jakiej kolejności mam to zacząć robić?? którą ścianę pierwszą??

odnośnie kół: oryginalny rozmiar 135 r12 czy mogę tam wstawić inne koła nic przy tym nie zmieniając??Czy muszą być 135?

Sorki że się tak rozpisałem ale nie chciał bym podpaść teściowej :oops: i wykonać porządnie pracę :), stąd też moje pytania- muszę sobie to wszystko jakoś pomału rozplanować i działać!!
pozdrawiam

Awatar użytkownika
jedrek101
Kontaktowanie:

Postautor: jedrek101 » środa, 28 sty 2009, 21:26

najpierw popatrz w tym dziale : http://www.fanklub-niewiadowek.com/niew ... monty.html
później tu : viewtopic.php?f=4&t=212
następnie podaj mi nr telefonu na gg to chwilę pogadamy przy sobocie...

Wróć do „Pozostałe”