Wiem że forum dotycz głównie przyczep turystycznych, ale może mnie nie wygonicie z tym tematem

Posiadam dwie przyczepki z Niewiadowa N-400 oraz resztki n-250.
obie chciałbym wyremontować ale z pewną różnicą mianowicie N-400 chce aby była w jako takim oryginale.
Natomiast n-250 jest w zasadzie zarejestrowana jako SAM oraz nie jest kompletna. na dodatek ma resory... więc w zasadzie jest to już inna przyczepa więc nie ma czego "odrestaurowywać. Zdecydowałem zatem że to będzie projekt przyczepki do mojego autka jakim jest Zastava 750.
Ale do rzeczy.
n-400 jest bardzo ładna, zarejestrowana jednakże ma dwie wady. Nie była cynkowana tak jak N410 w związku z tym rama zakończyła żywot.
podłużnice okazały się zgniłe w miejscu mocowania osi skrętnej. sama oś miała negatyw.
Oś już zregenerowałem i wymieniłem już jedną podłużnicę. niestety nie udało mi się znaleźć ceownika o identycznym kształcie (brak wywinięć do środka profilu) ale pozwoli mi to przyspawać uchwyty z większym oczkiem coby grubsze pasy można było złapać.
Podczas wymiany podłużnic zauważyłem że także dyszel był wymieniany przez poprzedniego właściciela w związku z tym nie mam tabliczki znamionowej oraz nabitych numerów na ramie.
Pytanie do was jest takie czy ktoś wie jak wygląda tabliczka oryginalna do N400? W sieci znalazłem tylko szczątkowe informacje o N410 bo to nowsza przyczepka ale może tabliczka była taka sama? Ma ktoś z was taką przyczepkę?
Kolejne pytanie jest o stelaż plandeki. Na przyczepce był stelaż o wysokości około 30 cm. czy tak było w oryginale? chciałbym przedłużyć ten stelaż aby paka była wyższą a także dorobić do tego plandekę. Gdzie najlepiej dorobić plandekę w województwie mazowieckim albo ew śląskim(Rybnik i okolice)?
Dodatkowo na jaka wysokość najlepiej taką plandekę/stelaż przygotować? w markecie mierzyłem przyczepki które mają wysokość plandeki około 90 cm. Ma ktoś doświadczenia jak się to sprawuje w jeździe za samochodem?
Pozdrawiam,
Paweł
Bedę dzielił się zdjęciami i postępami prac jak tylko zrobię. a na razie dwa linki obrazujące podobną N 400

oraz mój pomysł na przyczepkę z N250ki
Pozdrawiam,
pawel