świąteczne życzenia
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
świąteczne życzenia
Corocznie składamy sobie zyczenia, swiąteczne, imienionowe i z innych równie miłych okazji, czy macie odczucie, że one sie sprawdzają, realizują, czy to grzecznościowe formułki nie niosące ze sobą żadnej emocjonalnej energii 

Re: świąteczne życzenia
najgorsze są sms sciągane z sieci
. Jakaś masakra .pamiętam święta u dziadków na wsi ile kartek pocztowych otrzymywali siadaliśmy i ogladaliśmy sobie .Znaczki nad parę itd . A teraz dziadek został sam kartek jak na lekarstwo a komórki brak .Ale nadal lubię to miejsce w pokoju piec kaflowy w kuchni angielka a na niej garnek emailowany z rosołem podskakuje .wspomnionko takie ........

Należę do grona ludzi którzy wola rano budzić się z zakwasami niż z kacem .
to grzecznościowe formułki nie niosące ze sobą żadnej emocjonalnej energii![]()
Takie właśnie mam wrażenie. Szczególnie na przykład w pracy, bo wiem, że połowa składających zepchnęłaby mnie z chęcią ze schodów ( i vice versa

Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
Slawol74 pisze:Ale nadal lubię to miejsce w pokoju piec kaflowy w kuchni angielka a na niej garnek emailowany z rosołem podskakuje .wspomnionko takie ........
Wspomnienia wigilii u Dziadków- bezcenne. Mnie do dzisiaj zapach pomarańczy się z nią kojarzy. Dziadek zawsze suszył dla nas rybie pęcherze na piecu, które tak fajnie strzelały jak się je zdeptywało. Ile było wtedy radości z małych rzeczy....
Ostatnio zmieniony wtorek, 23 gru 2014, 18:35 przez DIZZY, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja uważam że to czas nadużywania słowa wzajemnie .Ktoś życzy Wesołych Świąt a reszta krzyczy Wzajemnie a tak naprawdę by dodał i wszystkiego najgorszego ...
jak mam życzyć nie szczerze to lepiej wcale .tak jest chyba uczciwie 

Ciekawe jakbym dał młodemu (13 lat ) takie pęcherze do postrzelania hehehehe pomyślał by pewnie że zwariowałem . I pamiętam takie ciastka pieczone ze skwarkami przemielonymi maszynką do mięcha posypane cukrem bajeczka . Tak a teraz co wyłączą prąd i panika nima TV , Kompa , PS3, nawet piec na eko nie działa masakra jakaś co ?
Ciasteczka ze skwarek mniam mniam, u nas jadało się je w Adwencie.
Ja to mam wrażenie, że nasze dzieci to w ogóle te święta jakoś mniej przeżywają.
To jest w sumie oczywiste, bo mają dzisiaj wszystko i święta, poza nowymi zabawkami w dużych ilościach, to żadna atrakcja. Za naszych czasów (nie, nie jestem aż taki stary, ale ostatnie 10 lat komuny przeżyłem i pamiętam puste sklepy) to wszystko smakowało i pachniało inaczej. Te słodycze, która na co dzień matka reglamentowała, pomarańcze, które jadło się 2-3 razy w roku, szynka Ham w puszcze, którą kochałem jako dzieciak nad życie, a tak ciężko było ją kupić (dzisiaj smakuje jak konserwa turystyczna), wymarzona zabawka, których mieliśmy pewnie 1/20 tego co dzisiaj mają nasze dzieci i wiele takich rzeczy, o których jak dzisiaj opowiadam mojej ośmiolatce to patrzy na mnie jak na kosmitę.
To jest w sumie oczywiste, bo mają dzisiaj wszystko i święta, poza nowymi zabawkami w dużych ilościach, to żadna atrakcja. Za naszych czasów (nie, nie jestem aż taki stary, ale ostatnie 10 lat komuny przeżyłem i pamiętam puste sklepy) to wszystko smakowało i pachniało inaczej. Te słodycze, która na co dzień matka reglamentowała, pomarańcze, które jadło się 2-3 razy w roku, szynka Ham w puszcze, którą kochałem jako dzieciak nad życie, a tak ciężko było ją kupić (dzisiaj smakuje jak konserwa turystyczna), wymarzona zabawka, których mieliśmy pewnie 1/20 tego co dzisiaj mają nasze dzieci i wiele takich rzeczy, o których jak dzisiaj opowiadam mojej ośmiolatce to patrzy na mnie jak na kosmitę.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
Ciekawe
Puste półki , kolejki , kartki . a ludzie chwalą tamte czasy . Ja sam osobiście bardzo . Pamiętam maluszka 75 rok, przyczepka niewiadów i bagaj na dachu to były wakacje . Zupa z tytki smakowała jak królewskie danie po całym przedpołudniu w terenie . A rano kawał do sklepu po chleb .jak on pachniał a ta skórka .mleko z butelki itd itd . To było prawdziwe dzieciństwo .A teraz 13 lat makijaż , papierosek , galerie , imprezy . Nie jest dobrze .......Dlatego właśnie kupiłem cepkę i wyjazdy w teren żeby cofnąć choć troszkę się do tamtych czasów .

Re: Odp: świąteczne życzenia
Mleko to prosto od krowy na wakacjach u dziadków, cały dzień nad jeziorem, na lodowisku, na rowerze, na boisku, na drzewie i cholera wie gdzie jeszcze. Szczerze, to dzisiaj mi się włos na mojej łysinie jeży jak pomyślę, że moje dzieciaki mogły by zrobić chociaż połowę tego co ja. Po takim dniu to chleb przenny z masłem i truskawkami smakował jak nawiększy frykas.
refllexes z tapatalk
refllexes z tapatalk
żłobek w kościele Bernardynów . Chodzące postacie , zwierzęta , śpiew ptaków głosy zwierząt wysoki na około 15 metrów
- CornBlumenBlau
- Fanklubowicz
Jeszcze nie widzieliśmy na żywo, ale się wybieramy. Wszak do Warty mamy tylko 15km, a szopka będzie do Trzech Króli.
Niewiadówkodystansonoce
2016: 75 / 6892 km
2017: 85 / 6820 km
2018: 81 / 4651 km
2019: 67 / 4888 km
2020: 74 / 3670 km
2021: 75 / 3953 km
2022: 64 / 2978 km
2023: 54 / 6976 km
2024: 57 / 6121 km
2025: 12 / 1022 km
2016: 75 / 6892 km
2017: 85 / 6820 km
2018: 81 / 4651 km
2019: 67 / 4888 km
2020: 74 / 3670 km
2021: 75 / 3953 km
2022: 64 / 2978 km
2023: 54 / 6976 km
2024: 57 / 6121 km
2025: 12 / 1022 km
w Opolu-Szczepanowicach też jest ciekawa szopka, ludzie to figury co prawda ale w rzeczywistych rozmiarach, zwierzęta za to żywe w dużej ilości
... i szansa jest dorobić bo słyszałem, że na etat osła szukają

... i szansa jest dorobić bo słyszałem, że na etat osła szukają

To napisałem ja, dworek 

Jak u was ze strzelaniem, bo w Poznaniu od świąt słychać, widać i czuć rożnego rodzaju petardy.
To fakt sam dzisiaj wystrzeliłem kilka . Nie mogłem się oprzeć