zimowe zabezpieczenie Niewiadówki
Re: zimowe zabezpieczenie Niewiadówki
Poprzedni wlasciciel trzyman Nke pod folia i mam laminat zolty na rogach i listwach poziomych - poprostu starty:(
Od wiosny stala pod chmura ale na zime jest pod wiata taka od kombajnu rolniczego - 12m dluga, 6 szeroka i 4,5 wysoko wiec kilka przyczep bym tam postawil. Jednak najlepszy by byl garaz albo specjalna mala wiata
Od wiosny stala pod chmura ale na zime jest pod wiata taka od kombajnu rolniczego - 12m dluga, 6 szeroka i 4,5 wysoko wiec kilka przyczep bym tam postawil. Jednak najlepszy by byl garaz albo specjalna mala wiata
Ostatnio zmieniony czwartek, 4 gru 2008, 14:20 przez gogi123, łącznie zmieniany 2 razy.
N-126N 88' + Citroen Berlingo 1.9d
witajcie
ja mojej tez nie przykrywam i stoi pod chmurka będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi jak ja zabezpieczyć przed zima ponieważ nie będę ukrywał ze jest to nasza wspólna pierwsza zima
zobaczymy jak to będzie wiosna jak 2 dni będę ja myl aby miała jakiś wygląd buhahahah a tak wogole przed przezimowaniem myjecie skorupy po sezonie ???? a i jeszcze jedno pytanie czy zabierać materace na zimę i ściągać kola ??
miejmy nadzieje ze synoptycy się nie pomylili i wielkiej zimnej zimy nie będzie
ja mojej tez nie przykrywam i stoi pod chmurka będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi jak ja zabezpieczyć przed zima ponieważ nie będę ukrywał ze jest to nasza wspólna pierwsza zima

miejmy nadzieje ze synoptycy się nie pomylili i wielkiej zimnej zimy nie będzie

ja zabrałem materace bo gąbka ciągnie wilgoć jednak, wiec myślę ze lepiej jak ich nie ma. Mam pootwierane wszystkie kratki wentylacyjne + pochłaniacz wilgoci ale nie wiele się skrapla wiec wbrew pozorom budka dobrze się wietrzy

Ten pochłaniacz naprawdę działa. Mam takie 2 w mieszkaniu. Jak jest trochę prania które musimy niestety suszyć w pokoju na suszarce to przez tydzień 1cm wody się skropli. Kupowałem na allegro nazywa się to HUMISTOP

Ten pochłaniacz naprawdę działa. Mam takie 2 w mieszkaniu. Jak jest trochę prania które musimy niestety suszyć w pokoju na suszarce to przez tydzień 1cm wody się skropli. Kupowałem na allegro nazywa się to HUMISTOP
Ostatnio zmieniony czwartek, 4 gru 2008, 14:20 przez gogi123, łącznie zmieniany 1 raz.
N-126N 88' + Citroen Berlingo 1.9d
ja równiez wyjałem materace z przyczepy ... poprzednia zime równiez je wyjmowałem ...co do reszty to sie nie bede przejmował ...bo jest w srodku goła ( remont) a zewnatrz bedzie malowana...
kratki wentylacyjne pouchylane na maxa... a i jak jest okazja to na pare godzin jest otwarta ...coby sie na wdychała świeższego powietrza
kratki wentylacyjne pouchylane na maxa... a i jak jest okazja to na pare godzin jest otwarta ...coby sie na wdychała świeższego powietrza

życie jak droga, kiedyś się kończy...
W tym roku mam dobrze, postawiłem pod wiatą. Bezpośrednio nie pada na na przyczepę, ale jak był pierwszy śnieg, to troszkę nawiewało. Tak, że nie przykrywam jej, niech stoi na przewiewie.

KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Czy mi się wydaje, czy Twoja niewiadówka jest nieco niesymetryczna z przodu? Prawa strona na zdjęciu na dole jest jakby bardziej wcięta niż lewa. Dlaczego tak jest? Wydaje mi się, że moja eNka jest symetryczna pod tym względem.
Pozdrawiam,
Petek
Petek
Moja przyczepka zimuje w stodole. Ze stodoły nikt nie korzysta a przyczepka się zmieściła więc stoi sobie w zamknięciu i czeka na nowy sezon. Zastanawiałem się nad narzutą ze starych prześcieradeł aby się nie brudziła ale zrezygnowałem z tego pomysłu jak byłem w listopadzie oglądać czy bardzo się brudzi.
Berlingo 1.9D + N126b

Zdjęcie jest trochę z lewej perspektywy i stąd złudzenie niesymetryczności.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Moja stoi na zewnatrz bez żadnych plandek etc.
Jak uda mi się wreszcie do niej pojechać, to sprawdzę, co trzeba zrobić i czy nie przecieka przy oknach
Jak uda mi się wreszcie do niej pojechać, to sprawdzę, co trzeba zrobić i czy nie przecieka przy oknach
N126N 

- b.b tulipan
- Fanklubowicz
chyba żeby nowi lokatorzy przez zimę zamieszkali.
Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4
Nie A4, nie L4 tylko T4
bogus bednarski pisze:chyba żeby nowi lokatorzy przez zimę zamieszkali.
byle posprzatali po sobie na wiosne i bedzie ok hehehe ale chyba moskitierke Jedrus ma wiec spoko ..
życie jak droga, kiedyś się kończy...