Remont wnętrza
Re: Remont wnętrza
Póki pamiętam, mam pytanie co do kufra na butle itp, poszukuje górnej pokrywy do niego, może ktoś ma bo ja niemam jej wcale, a nowy kufer kosztuje majątek, ewentualnie moze ktoś ma jakis pomysł...
A tutaj niespodzianka, to sie zdarzyło podczas wjazdu do warsztatu, nie jestem tak do końca laikiem w cofaniu z przyczepą ale spadającej lampy swietlówkowej nie przewidziałem, co z tym zrobić... no ktoś napisze ze wymienic ale 420 złociszy za nówke to troche dużo...
Kupiłem juz klej, narazie 8 litrów Bonaterm a+, nacztałem sie o nim na tym forum więc mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie.
Czekam na wasze komentarze i sugestie.
Czekam na wasze komentarze i sugestie.
Taka mnie myśli naszła, od biedy użyłbym żywicy, dziurę zakleiłbym jakąś taśmą od zewnętrznej strony i zalał, nie przesadzając z utwardzaczem aby nie była zbyt twarda, a dla sztywności można coś pokombinować i dodać odrobinę włókna.
Izolacja pianką +alu folią gotowa. Ciekawy jestem waszych opinii odnośnie mojej pracy.
Jaki klej na tą folię użyjesz?
adam78net pisze:No i nareszcie pierwsze kroki z wykładziną...
Powiem tak, w przypadku klejenia pianki do skorupy przyczepy klej BONATERM i BOTERM, (taki zakupiłem) sprawdził sie w kali od 1 do 10 na 6.
Natomiast ten sam klej w przypadku klejenia wykładziny z pianką to w tej samej skali daje mu 9+.
Podsumowując lepiej trzyma wykładzine z pianką niz pianke ze skorupą.
fortis pisze:Jaki klej na tą folię użyjesz?
J.W.

adam78net pisze:Pianka alu 5mm
Jak ta folia alu trzyma się pianki? W miarę solidnie?
Pytam bo gdzieś już był temat o matach z folią alu przypominającą fakturą folię bąbelkową, a wydaje mi się ze zdjęć że taką właśnie wyklejasz. Połączenie folia alu - pianka PE na tych matach jest bardzo słabe. Przekonałem się bo niestety taką matę kupiłem i folia odłazi od pianki bez najmniejszego oporu. Wykorzystam to do ocieplenia podłogi.
"Co to jest droga to najlepiej dowiedzieć się nogami. A już obowiązkowo bosymi. Dobrze przy tym aby piach nie był ot taki sobie..."
n132d
n132d