dlaczego niewiadówka??
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
dlaczego niewiadówka??
witam
tak sobie siedze i się zastanawiam czemu wybrałem tą marke przyczepy? przecież jest wiele innych ...
a u Was czemu taka decyzja padła ?
może naskrobiemy coś żeby odwiedzajacy to forum goście dowiedzieli się dlaczego mają wybrać niewiadówke...
napewno nie jeden z nas miał cięzki orzech do zgryzienia przed kupnem
tak sobie siedze i się zastanawiam czemu wybrałem tą marke przyczepy? przecież jest wiele innych ...
a u Was czemu taka decyzja padła ?
może naskrobiemy coś żeby odwiedzajacy to forum goście dowiedzieli się dlaczego mają wybrać niewiadówke...
napewno nie jeden z nas miał cięzki orzech do zgryzienia przed kupnem
szymon79
N 132t + N250 + VW T4 multivan 2.5 LPG

N 132t + N250 + VW T4 multivan 2.5 LPG

Re: dlaczego niewiadówka??
Witam i ja!
Nie ja nie miałem żadnego orzech do gryzienia
,
W 1980 roku iak postanowiłem z żoną,że zaczynamy jeżdzić z przyczepą na
urlop to nie to do wyboru były tylko niewiadówki.Przez dwa lata jeżdziliśmy
z e sprzętem wynajętym.W międzyczasie udało mi się kupić w Polmozbycie
gołą budę ,więc po części zaczołem jezdzić do Niewiadowa.Tak dorobiłem się
swojej budki.Jak w 1988 zmieniałem na nowszy egzemplarz to też nic innego
nie było do dostania,a dobrzy ludzie w fabryce pomogli skompletować też
tylko n126e.N126n lub n132 były za ciężkie dla mojego holownika(Skoda 100).
Jak widać dużego wyboru to ja nie miałem.A teraz się przyzwyczaiłem i nie
chcę zdradzać kolegów z fanklubu niewiadówek
.
Pozdrawiam
Nie ja nie miałem żadnego orzech do gryzienia

W 1980 roku iak postanowiłem z żoną,że zaczynamy jeżdzić z przyczepą na
urlop to nie to do wyboru były tylko niewiadówki.Przez dwa lata jeżdziliśmy
z e sprzętem wynajętym.W międzyczasie udało mi się kupić w Polmozbycie
gołą budę ,więc po części zaczołem jezdzić do Niewiadowa.Tak dorobiłem się
swojej budki.Jak w 1988 zmieniałem na nowszy egzemplarz to też nic innego
nie było do dostania,a dobrzy ludzie w fabryce pomogli skompletować też
tylko n126e.N126n lub n132 były za ciężkie dla mojego holownika(Skoda 100).
Jak widać dużego wyboru to ja nie miałem.A teraz się przyzwyczaiłem i nie
chcę zdradzać kolegów z fanklubu niewiadówek

Pozdrawiam
Swoją przygodę rozpocząłem z karawaningiem od pożyczonej N 126 A i stwierdziłem , że jest to przyczepa na mój wymiar. Dlatego, gdy kupowałem własną, to byłem pewny, że ma to być Niewiadów. Zresztą też zagrały względy finansowe.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
-
- Przyjaciel
Ja chciałem kupic coś taniego bo nie byłem pewien jak zareaguje rodzina na nowe hobby. W razie niepowodzenia strata byłaby nieznaczna. Ale zostałtak juz od prawie 4 lat.
Niewiadówka jest moją pierwszą przyczepą kempingową. Na start nie chciałem kupować czegoś drogiego. Szukałem różnych przyczep, liczył się wiek, stan, no i cena. Trafiła się fajna niewiadówka, więc ją kupiłem. Jak na razie mi w zupełności wystarcza i jestem zadowolony. To fajna przyczepa, prosta w obsłudze i ewentualnych naprawach. Jak na pierwszą, rzeczywiście godna polecenia. W przyszłości chciałbym ją jednak zamienić na coś bardziej komfortowego.
Pozdrawiam,
Petek
Petek
Ja zacząłem od niewiadówki po jednej nocy spędzonej w przyczepie (co prawda zachodniej). Własny budżet miałem zerowy, ale fuksem trafiłem na znajomego rodziców co sprzątał podwórko i mu zawadzała niewiadka. Dostałem za free!!!
Odwdzięczyłem się jakąś butelczynką w większym rozmiarze
Później remont (mile wspominam, fajnie było zrobić z niczego coś, meble były przegnite, podłoga też), budka jak nówka! Jednak z czasem zapragnęło się większych luksusów
Wiem, zbłądziłem, ale sentyment mi pozostał

Wiem, zbłądziłem, ale sentyment mi pozostał

hmm ja nie wybierałem, sama do mnie trafiła 
około roku 87 tata kupował przyczepę - pewnie trafiło na niewadkę, bo nic innego nie było
i służyła rodzinie aż do 2007 - choć ostatnio głownie jako awaryjny domek dla gości na działce
w zeszłym roku ją adoptowałem i reanimowałem ...
czy kupił bym n126e - hmmm raczej nie, jednak przyszłościowo dla rodziny 2+2, jest trochę mała
i lepszym rozwiązaniem jest enka i takiej chyba będę szukał jak dzieciaki podrosną.
choć nie ukrywam, że chodzi mi po głowie coś 4-5m, z łazienką
plusy niewiadówki - konstrukcja którą można łatwo naprawiać, tania w zakupie i serwisie,
niska DMC 750kg - brak przeglądów, tanie OC i przeciętny holownik

około roku 87 tata kupował przyczepę - pewnie trafiło na niewadkę, bo nic innego nie było
i służyła rodzinie aż do 2007 - choć ostatnio głownie jako awaryjny domek dla gości na działce
w zeszłym roku ją adoptowałem i reanimowałem ...
czy kupił bym n126e - hmmm raczej nie, jednak przyszłościowo dla rodziny 2+2, jest trochę mała
i lepszym rozwiązaniem jest enka i takiej chyba będę szukał jak dzieciaki podrosną.
choć nie ukrywam, że chodzi mi po głowie coś 4-5m, z łazienką

plusy niewiadówki - konstrukcja którą można łatwo naprawiać, tania w zakupie i serwisie,
niska DMC 750kg - brak przeglądów, tanie OC i przeciętny holownik
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
- b.b tulipan
- Fanklubowicz
Najtańsza, najlżejsza, i bele gdzie postawisz. Jeśli ją złodzieje dopadną to też mała strata.
Młodzikom lub starszym w sam raz.Ale, ale jak się ma już kilkoro carawaniątek to już problemy wychodzą.
Chyba że ma się większe ciągadło.
Młodzikom lub starszym w sam raz.Ale, ale jak się ma już kilkoro carawaniątek to już problemy wychodzą.
Chyba że ma się większe ciągadło.
Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4
Nie A4, nie L4 tylko T4
- b.b tulipan
- Fanklubowicz
tak naprawdę to przejściówka.
Nie A4, nie L4 tylko T4
Nie A4, nie L4 tylko T4
to po prostu fajna zabawa, po co komu przyczepa w której żal cos poprawiac i udoskonalac a niewiadówka taka nie jest, można robic z nią co tylko sie chce, nikt nie bedzie brał sie za przeróbki w przyczepie za 15 tysiecy a tutaj napewno cos da sie przerobic i to najwieksza frajda, taka zabawka dla wiekszych dzieci
no i jeszcze to ze jest lekka zwrotna a naprawy i przeróbki nie pochłaniaja jakichs wielkich pieniedzy 

n126a 76`+ peugeot 605 2.0
ja szukałem ponad rok ...wczesniej dzieki uprzejmości sasiaad na wakacjach kiedy to ja byłem pod namiotem a on z rodzinka 2+1 w ence pozwolił ni eoc sie po niej rozejrzec ...co utwierdziło mnie w moim przekonaniu ze na najblizsze 5-8 lat enka jest stworzona dla mojej rodziny. Gabarytowo jest ok tania w utrzymaniu ...no i nie musze sie zbytnio przejmowac tym ze jak juz sie rozszczelniło to mam kupe stolarki do roboty ...tylko klej i uszczelniacz i znowu sucho ...w środku mozesz dosłownie wyczyniacz z remontem wszystko ...a dostepnosc częsci jest doslownie wszędzie...
życie jak droga, kiedyś się kończy...
- ddkrzysztof
- Fanklubowicz
Od zawsze podobało mi się podróżowanie z przyczepą z miejsca na miejsce bez wcześniejszego planowania ile czasu mam zostać w jednym miejscu. I tak odkupiłem ( na raty) od kolegi przyczepkę. Nie znałem sie nic a nic więc stan tego co kupiłem odbiegał z każdym dniem posiadania od tego co chciałem mieć. Później nastały jeszcze gorsze czasy i przyczepka przestała 2 lata na kobyłkach i nic się nie działo do pamietnego lata 2008 kiedy to po zalogowaniu się na stronie http://www.fanklub-niewiadowek.com zaczeło sie coś dziać. Kupiłem oś i szybę z pomocą KOTKA WIELKIE DZIĘKI RAZ JESZCZE i wyruszyłem na pierwszy mój (NASZ żony i dzieci) zlot do Bachotka. Teraz czeka mnie jeszcze modernizacja wnętrze dostosowana do naszej czwórki i bedzie ok. Tak więc mimo tego że przyczepa była w opłakanym stanie nie przejmuje się tym i jeżeli tylko finanse pozwolą to będę sie zjawiał na zlotach
.
Nieraz nachodzą mnie myśli że nie mam tak wypasionej przyczepy jak te nowe ale zaraz po tym powtarzam sobie że i tak mam lepiej bo niektórzy nie mają takiej jak ja a że jestem człowiekiem cieszącym się z każdego nawet najmniejszego sukcesu to mam nadzieję ze kiedyś i ja będę sie mógł pochwalić tym co osiągnę w modermizacji swojego ogonka.
Podsumowując ciesze się że jestem z wami na forum i za ciepłe przyjęcie mnie do swego grona.

Nieraz nachodzą mnie myśli że nie mam tak wypasionej przyczepy jak te nowe ale zaraz po tym powtarzam sobie że i tak mam lepiej bo niektórzy nie mają takiej jak ja a że jestem człowiekiem cieszącym się z każdego nawet najmniejszego sukcesu to mam nadzieję ze kiedyś i ja będę sie mógł pochwalić tym co osiągnę w modermizacji swojego ogonka.
Podsumowując ciesze się że jestem z wami na forum i za ciepłe przyjęcie mnie do swego grona.

Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...
Pozdrawiam Krzysztof + Kasia + Dominik + Dawid + Daewoo Nubira + N126N (REMONT)
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...
Pozdrawiam Krzysztof + Kasia + Dominik + Dawid + Daewoo Nubira + N126N (REMONT)
- b.b tulipan
- Fanklubowicz
A swój ogonek to zostaw w takim stanie jak jest..........

Nie A4, nie L4 tylko T4
Nie A4, nie L4 tylko T4
Wiecie, a ja mam nadzieję, że Niewiadów wypuści wkońcu dobrą budkę z porządnym wyposażeniem (kibelek, ogrzewanie, solarek, dwa łóżka)... bez wahania zainwestowałbym w Naszą produkcję
Podobnie by było z autem... no ale cuż - żyjemy w takim kraju, że ciężko będzie tego doczekać 

szary11 pisze:Wiecie, a ja mam nadzieję, że Niewiadów wypuści wkońcu dobrą budkę z porządnym wyposażeniem (kibelek, ogrzewanie, solarek, dwa łóżka)... bez wahania zainwestowałbym w Naszą produkcjęPodobnie by było z autem... no ale cuż - żyjemy w takim kraju, że ciężko będzie tego doczekać
Tylko ciekawi mnie to dlaczego wieksza ilośc przyczep które zjeżdzają z taśmy wysyłane są na export do Holandii, Niemiec ... itd
Znaczy co im sie ona podoba i taka wystarcza w zupełność... - nie wiem , ale obecne przyczepy są juz dobrze doposażone... i mają juz to wyposażenie o którym piszesz Michał , choć fakt ze wersja podstawowa nie ma ...ale za 30 tyś zł masz nowiuśki domek na kółkach

życie jak droga, kiedyś się kończy...