cuubbee pisze:Dzakart pisze:Cześć cuubbee
Witaj Dzakart, odpowiedz masz juz w swoim watku viewtopic.php?f=36&t=4444&p=64936#p64936, dwie sruby pod lodowka i jedna z prawej strony widoczna po otwarciu szafki z prawej
Uwaga - prace na głębokości, czyli remonotowo n126N
Re: Uwaga - prace na głębokości, czyli remonotowo n126N
- kooba
- Administrator

- Kontaktowanie:
Dzakart pisze:Co oznacza, że będę musiał chyba "rwać" meble by się do niej dobrać
Kiepski pomysł z tym rwaniem. Poza tym jakoś ktoś to wmontował. Próbowałeś odkręcać te dwie śrubki pod szarymi zaślepkami z przodu na dole?
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
kolejny etap prac za mną - meblowanie niby nic, ale to było wydarzenie, rozebrać łatwo ale złożyć... nic ze sobą nie pasowało, niemniej jednak udało się wszystkie mebelki spasować i skręcić na nowo, a także wstawić nieco odnowioną lodówkę.
Zastanawiam się tylko jak wygląda upychanie górnych szafek w przypadku kiedy ktoś przykleił sobie ponad 5 mm pianki pod wykładzinę
w każdym razie środek eNki jest prawie skończony, brakuje "czegoś" do zawieszenia w oknach - w planie roletki i firanki, okleić drzwi, założyć nowe kliny ozdobne i.. naprawdę konkretnie umyć skorupę
Kilka fotek z weekendowej pracy:

Zastanawiam się tylko jak wygląda upychanie górnych szafek w przypadku kiedy ktoś przykleił sobie ponad 5 mm pianki pod wykładzinę
w każdym razie środek eNki jest prawie skończony, brakuje "czegoś" do zawieszenia w oknach - w planie roletki i firanki, okleić drzwi, założyć nowe kliny ozdobne i.. naprawdę konkretnie umyć skorupę
Kilka fotek z weekendowej pracy:

N126n
prace wykończeniowe zajmują chyba więcej czasu niż przyklejanie wykładziny
przykręcanie drobiazgów, poprawianie szczegółów...
weekend zaowocował tym, że Enka dostała nowe roletki w oknach i udało się tym czasem z powrotem zaadoptować oryginalne firanki umocowane w innych miejscach.
Ponadto udało mi się wyszorować z brudu prawie cały dach Cifkiem - efekt rewelacyjny no i nie rysuje powierzchni, ale stanie na drabinie może całkiem skutecznie zmęczyć
Nowy klin ozdobny siedzi już wokół drzwi i nad jednym oknem.. i tak dobiegł koniec kolejnego weekendu

weekend zaowocował tym, że Enka dostała nowe roletki w oknach i udało się tym czasem z powrotem zaadoptować oryginalne firanki umocowane w innych miejscach.
Ponadto udało mi się wyszorować z brudu prawie cały dach Cifkiem - efekt rewelacyjny no i nie rysuje powierzchni, ale stanie na drabinie może całkiem skutecznie zmęczyć
Nowy klin ozdobny siedzi już wokół drzwi i nad jednym oknem.. i tak dobiegł koniec kolejnego weekendu

N126n
-
naal
Nie masz pojęcia jak bardzo chciałbym być już na tym etapie... Mnie dopiero czeka wyklejanie.
Swoją drogą kolejna piękna eNka, która dostała nowe życie.
Swoją drogą kolejna piękna eNka, która dostała nowe życie.
- CornBlumenBlau
- Fanklubowicz

Na przednim i tylnym oknie zastosowałeś prowadnice żyłkowe? Bo słabo widać, a wygląda super.
Niewiadówkodystansonoce
2016: 75 / 6892 km
2017: 85 / 6820 km
2018: 81 / 4651 km
2019: 67 / 4888 km
2020: 74 / 3670 km
2021: 75 / 3953 km
2022: 64 / 2978 km
2023: 54 / 6976 km
2024: 57 / 6121 km
2025: 67 / 5514 km
2016: 75 / 6892 km
2017: 85 / 6820 km
2018: 81 / 4651 km
2019: 67 / 4888 km
2020: 74 / 3670 km
2021: 75 / 3953 km
2022: 64 / 2978 km
2023: 54 / 6976 km
2024: 57 / 6121 km
2025: 67 / 5514 km
CornBlumenBlau pisze:Na przednim i tylnym oknie zastosowałeś prowadnice żyłkowe? Bo słabo widać, a wygląda super.
tak, od razu przy zamówieniu u jeanette-mm
N126n
remont właściwie dobiegł już do końca, ale kropką nad "i" będzie na dniach montaż amortyzatorów, a wisienką na eNce nowa naklejka z logiem fabryki 
Kilka fotek z ostatnich prac: montaż klina ozdobnego, wyklejanie drzwi wykładziną, no i zasłużone mycie kapsuły z zewnątrz. Przy myciu okazało się, że drzwi kolejny raz płatają figla i... przeciekają mimo nowej uszczelki. Nieszczelność między aluminiową obramówką, a poszyciem drzwi została uszczelniona silikonem sanitarnymi myślę że problem zniknie już bezpowrotnie

Kilka fotek z ostatnich prac: montaż klina ozdobnego, wyklejanie drzwi wykładziną, no i zasłużone mycie kapsuły z zewnątrz. Przy myciu okazało się, że drzwi kolejny raz płatają figla i... przeciekają mimo nowej uszczelki. Nieszczelność między aluminiową obramówką, a poszyciem drzwi została uszczelniona silikonem sanitarnymi myślę że problem zniknie już bezpowrotnie

N126n
Witam da radę wykleić czepe
bez rozkrecania mebli ??mam 126 N robił to ktoś ??
byry007 pisze:Witam da radę wykleić czepebez rozkrecania mebli ??mam 126 N robił to ktoś ??
Wszystko się da, jak to mówią nie ma rzeczy niemożliwych, tylko parasol w du..ie ciężko rozłożyć. Ja jednak myślę, że będzie to wyglądać jak gówno w lesie. Wymontowanie mebli to nie jest jakaś trudna sprawa i jeżeli nic w nich nie będziesz przerabiał to ich montaż i demontaż to kilka godzin roboty.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
reflexes pisze:montaż i demontaż to kilka godzin roboty.
nic dodać, nic ująć
przecież takie wycinanie "puzli" wykładziny wokół mebli to jakaś koszmarna robota, podwójna i całosć będzie wyglądać właśnie tak jak określił to reflexes;)
N126n
-
BobBudowniczy
Wyglądać nie będzie aż tak źle, bo miejsca łączen tapicerki z meblami można ładnie wykleić, kwestia tego czy chcesz to zrobić ładnie-jeśli tak to wtedy wymaga to dużo cierpliwości, dokładności i .... czasu, także skoro zajmuje to tyle samo czasu co z wyciąganiem mebli, to już lepiej zrobić to raz a porządnie i meble na chwilę wywalić. Można też zrobić bez wyciągania mebli na odwal się i wtedy mamy szybki remont ale efekt będzie nieciekawy.
Dziś patrzyłem jak bym to robił bez wyciągania mebli tylko w kilku miejscach trzeba rozkręcić zobaczymy jak to będzie
Nie spamujemy forum!
Ostrzeżenie!
Robert
Kod: Zaznacz cały
Miałeś wypadek ?
Sądzisz że dostałeś za mało na naprawę uszkodzonego auta ?
Straciłeś w wypadku osobę bliską ?
Miałeś wypadek w pracy ?
Wypadki w rolnictwie
Pisz i zostaw numer kontaktowy na pewno oddzwonię.Nie spamujemy forum!
Ostrzeżenie!
Robert